Τα λένε σήμερα για το… αύριο του Παναθηναϊκού

Εντός της ημέρας αναμένεται -εκτός απροόπτου- να καθίσουν (νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν) στο ίδιο τραπέζι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ομόλογός του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η συνάντησή τους μπορεί να αποδειχθεί ιστορική, καθώς θα συζητήσουν για τον μέλλον του «τριφυλλιού».

Η ώρα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί μετά το φιλικό (19:00) της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ με την Ούνιξ.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει τοποθετηθεί και επίσημα από την περασμένη Τετάρτη, όταν και αναφέρθηκε στο πλάνο του για τη δημιουργία του PAO Foundation που περιλαμβάνει τη συστράτευση όλων των παναθηναϊκών δυνάμεων και την κοινή πορεία όλων των τμημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτεχνικά τμήματα) τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μοναδική λύση για την ανάπτυξη του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τη συστράτευση έχει στο μυαλό του και τη συστέγαση (σε βάθος χρόνου) όλων των τμημάτων του συλλόγου στο ΟΑΚΑ.
Συζήτηση θα γίνει φυσικά και για το θέμα των χρεών που υπάρχουν στην ΠΑΕ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να δείχνει αποφασισμένος να καλύψει ένα σημαντικό μέρος τους. Μάλιστα, θέλει να υπάρξει άμεσα συμφωνία, ει δυνατόν και απόψε, όπως αναφέρεται στην «Πράσινη», αλλά αυτό το σενάριο δεν μοιάζει ως το επικρατέστερο.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκοπεύει να χρηματοδοτεί το PAO Foundation με 10 εκατ. ευρώ ετησίως και εκτός από βασικός χρηματοδότης θα είναι και πρόεδρος, σύμφωνα με την «Πράσινη». Σκοπός είναι να υπάρχουν και άλλα μέλη που θα συνεισφέρουν οικονομικά, αλλά με μικρότερα ποσά. Δεν θα υπάρχει οικονομικό ταβάνι, αλλά θα υπάρχει οικονομική βάση. Αυτή θα πρέπει να καλύπτεται ετησίως από συμμέτοχους, επιχειρηματίες και μη. Πολλά ακούγονται και για τους «συμπαίκτες» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε αυτό το εγχείρημα και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, θεωρεί ότι ο πιο ισχυρός σύμμαχός του πρέπει να είναι ο απλός κόσμος του Παναθηναϊκού.
Όπως αναφέρει η «Live Sport» τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι ο ιδιοκτήτης της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο βιομήχανος Τίτος Βασιλόπουλος. Μέσω χορηγίας θα ενισχύσει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος της Vivartia, ενώ βοήθεια φέρεται πως θα προσφέρει ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου του ομίλου ΠΑΦΑΡΜ και ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις