Δήλωσε στη Γ’ Εθνική ο Ηρακλής – 10ημερη προθεσμία στους παίκτες του


Μοιράσου το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία για την δήλωση του Ηρακλή στην Γ’ Εθνική από το Ιδρυτικό Σωματείο των «κυανόλευκων».
Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα οι άνθρωποι του Ηρακλή από το Ιδρυτικό Σωματείο, δήλωσαν την ομάδα στην Γ’ Εθνική, ενώ τους δόθηκε και δικαίωμα μεταγραφών ως τις 31 Οκτωβρίου.

Αυτή η κίνηση έγινε από τους ανθρώπους του Ηρακλή ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση για την επόμενη μέρα και την προοπτική της Γ’ Εθνικής.
Ωστόσο, ο κόσμος των «κυανόλευκων» θα αποφασίσει στην συνέλευση της Δευτέρας (18/09), με ποιον τρόπο θα πορευτεί η ομάδα και αν θα είναι η Γ’Εθνική ή Α1 ΕΠΣΜ.

 

Δέκα ημέρες περιθώριο δίνει η ΕΠΟ στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που έμειναν χωρίς ομάδα για να υπογράψουν σε ελληνικό σύλλογο, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.Παράλληλα όπως έγινε γνωστό παρατάθηκε ως το τέλος του μήνα η θητεία του Αλέξη Δέδε στην Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μη αναπλήρωση της θέσης της ομάδος ΠΑΕ Ηρακλής, λόγω παραίτησής της, στον όμιλο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο αυτή συμμετέχει.

Κατόπιν της από 11-9-2017 δήλωσης παραίτησης της ΠΑΕ Ηρακλής, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας της περιόδου 2017-2018, η Ε.Π.Ο. απέστειλε αυθημερόν την υπ΄αριθμ. πρωτ. 26519/11-9-2017 επιστολή της προς την FIFA με την οποία έθεσε το ζήτημα που προέκυψε με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.ΑΕ που έμειναν άνεργοι την τελευταία ημέρα της (κατ΄επέκταση) μεταγραφικής περιόδου που χορηγείται για τους ελεύθερους –ανέργους ποδοσφαιριστές και ζήτησε την θέση της για την δυνατότητα χορηγήσεως στους ποδοσφαιριστές αυτούς μίας εύλογης προθεσμίας προκειμένου να υπογράψουν ένα νέο επαγγελματικό συμβόλαιο. Η FIFA με την από 14-9-2017 επιστολή της απάντησε θετικά δεδομένου ότι από δικαιολογημένη αιτία που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ποδοσφαιριστών -εξαιτίας του αποκλεισμού της ομάδος τους από μία διοργάνωση- αυτοί υποχρεώθηκαν να τερματίσουν πρόωρα τα συμβόλαιά τους, η περίπτωση ανήκει σε αυτές που, κατ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Ιδιότητας και μετεγγραφών της FIFA συγχωρείται η λήψη ενός προσωρινού μέτρου που να χορηγεί το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές για την υπογραφή ενός επαγγελματικού συμβολαίου και (μετ)εγγραφής εκτός μεταγραφικής περιόδου. Κατόπιν τούτων η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. χορηγεί δεκαήμερη προθεσμία (που λήγει στις 24-9-2017 και ώρα 16.00) στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να υπογράψουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και να εγγραφούν σε ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας του Εσωτερικού.

Ενημερώνονται επίσης οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ότι η FIFA δεν απέκλισε και το ενδεχόμενο μίας διεθνούς μετεγγραφής τους, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει μέσω ΤMS και να εγκριθεί από την ίδια την FIFA στην γνώση της οποίας θα πρέπει να τεθούν προς κρίση όλα τα περιστατικά.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις