ΝΙΚΗ – πρόκριση με πεντάρα στο ρελαντί

Η Νίκη Βόλου χωρίς να φορτσάρει πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πρωτεσίλαου για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, σημειώνοντας πέντε γκολ σε ρυθμό ρελαντί και δείχνοντας συνεχή βελτίωση σε επιθετική και αμυντική λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν περισσότερο από 23 λεπτά στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, λεπτό στο οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γαρυφαλλόπουλο. Τζιώρας, Μπάιριτς, Ιορδανίδης και Δημολιός πέτυχαν τα υπόλοιπα τέσσερα τέρματα στην επανάληψη, ικανοποιώντας με την απόδοσή τους, τους φίλους της ομάδας που έδωσαν το παρών στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Χωρίς τους Γιάκοβλεφ, Ντόλγκι και Σούσκιν παρέταξαν την ομάδα τους οι Ξηροφώτος – Μπούις καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα δελτία τους. Το τεχνικό δίδυμο της Νίκης επέλεξε τον Τζήμα ως υπερασπιστή της εστίας, τον Δημολιό στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Γενιτσαρίδη στο δεξί, Μωυσίδη και Λάιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Βέργο στον άξονα, τον Μπάιριτς στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Γαρυφαλλόπουλο στην αριστερή, τον Ιορδανίδη σε ρόλο οργανωτή και τον Τζιώρα μοναδική επιθετική αιχμή.

Ο Θανάσης Μπίλης τον Μάνο στη θέση του τερματοφύλακα, τον Λεϊμονή στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Λάμπο στο αριστερό, Μιχόπουλο και Χασιώτη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Κόρκο Θοδωρή και Κόρκο Κώστα στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τους Βαλωτή και Παπαδόπουλο στις δύο πτέρυγες της επίθεσης τον Σούδη σε ρόλο οργανωτή και τον Μαρικλέν σε θέση σέντερ φορ.

Με διάστρεμμα εκτός ο Μωϋσίδης

Η Νίκη από το πρώτο λεπτό ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ και θα άνοιγε την κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων. Παρά την κατοχή της μπάλας οι κυανόλευκοι δεν έβρισκαν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Πρωτεσίλαου, ενώ στο 10’ ο τραυματισμός του Μωϋσίδη υποχρέωσε το τεχνικό δίδυμο της Νίκης να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Τσιανάκα. Ο έμπειρος αμυντικός γύρισε τον αστράγαλό του μετά από διεκδίκηση στον αέρα.

Δύο δοκάρια κι ένα γκολ για τη Νίκη

Στο διάστημα 15’-35’ η Νίκη έχασε σωρεία ευκαιριών, αξιοποιώντας τη μία από αυτές ανοίγοντας το σκορ στο 23’ με τον Γαρυφαλλόπουλο. Ο επιθετικός της Νίκης Βόλου θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 16’ και στο 17’ όταν στην πρώτη το σουτ που επιχείρησε από θέση βολής πέρασε ψηλά άουτ και στη δεύτερη ενώ κατέβασε ωραία με το στήθος δεν σημάδεψε σωστά από την μικρή περιοχή με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι της εστίας του Μάνου. Στο 18’ ήταν η σειρά του Τζιώρα να απειλήσει όταν στο κόρνερ του Μπάιριτς, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ. Το 1-0 στο 23’ ήρθε μετά από ωραία συνεργασία των δύο επιθετικών, με τον Γαρυφαλλόπουλο να τελειώνει τη φάση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με ωραίο σουτ από μέσα δεξιά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες κι έχοντας δύο δοκάρια σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 29’ στο κόρνερ του Μπάιριτς την κεφαλιά πήρε ο Τζιώρας με την μπάλα να περνά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μέτσε δοκίμασε το πόδι του από τα 20 μέτρα με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 34’ ο Μπάιριτς πέρασε όποιον βρήκε από τα αριστερά, έφτασε απέναντι από τον Μάνο, όμως το σουτ από πλάγια θέση που επιχείρησε σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού της εστίας των φιλοξενούμενων. Την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια και το σουτ από τα δεξιά του Γαρυφαλλόπουλου ένα λεπτό αργότερα.

Πίεσης συνέχεια και 3-0 με Τζιώρα και Μπάιριτς

Με προίκα το 1-0 του πρώτου μέρους, η Νίκη χωρίς άγχος έψαξε το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε την πρόκριση. Αφού προειδοποίησε με κεφαλιά – δοκάρι του Ιορδανίδη στο 52’ και σουτ του ίδιου που ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ένα λεπτό αργότερα, η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της με όμορφο γκολ του Τζιώρα στο 57’. Ο Δημολιός σέρβιρε από δεξιά, με τον επιθετικό της βολιώτικης ομάδας με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση και ψηλά, να στέλνε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, γράφοντας το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπάιριτς να σκοράρει. Ο Κροάτης μέσος με όμορφη ατομική ενέργεια βρήκε τον διάδρομο και με σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 3-0.

Σταμάτησε στο 5-0

Η Νίκη δεν κατέβασε στροφές και συνέχισε να αναζητά τρόπους να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Στο 65’ ο Μάνος απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά ψαράκι του Ιορδανίδη, σε σέντρα του Ματθαίου, ενώ δύο λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές η Νίκη έκανε τέσσερα τα τέρματά της. Ο Ματθαίου σέντραρε από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μιχόπουλου με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιορδανίδης, γράφοντας το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με σουτ του Δημολιού σε ωραίο γύρισμα του Βουρδάκη από τα αριστερά.

Κίτρινες: Μιχόπουλος, Σούδης, Κόρκος Θ., Μαρικλέν

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωϋσίδης (14’ λ.τ. Τσιανάκας), Λάιος, Βέργος, Μέτσε (68’ Βουρδάκης), Μπάιριτς, Ιορδανίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Τζιώρας (62’ Ματθαίου)

Πρωτεσίλαος (Θ. Μπίλης): Μάνος, Μιχόπουλος, Λάμπος, Λεϊμονής (46’ Σιαμανίκος), Χασιώτης, Κόρκος Κ. (82’ Τσουβαλιάς), Σούδης, Κόρκος Θ., Παπαδόπουλος (64’ Γουργιώτης), Μαρικλέν, Βαλωτής (64’ Παναγιώτου)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις