Γεμάτο διακρίσεις το 2014 για το NOB-A (απολογισμός)

Τον ετήσιο απολογισμό του 2014 δημοσίευσε ο ΝΟΒ-Α, ο οποίος ομολογουμένως ήταν γεμάτος επιτυχίες και διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πως ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες συγκέντρωσε 37 βραβεία στη βράβευση του Δήμου Βόλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση – απολογισμός:

Ογδόντα δύο χρόνια προσφοράς του ΝΟΒ-Α στα αθλούμενα νιάτα της Μαγνησίας.

     Το 2014 ήταν αναμφίβολα μια χρυσή χρονιά. Διέπρεψε στα οκτώ αθλήματα που καλλιεργεί , με μεγάλη επιτυχία. Την Κλασσική Κολύμβηση, την Συγχρονισμένη Κολύμβηση, τις Καταδύσεις, την Υδατοσφαίριση και την Τεχνική Κολύμβηση για τα αθλήματα της Πισίνας, την Κωπηλασία, το Κάνοε-Καγιάκ και την Ιστιοπλοΐα, για τα αθλήματα της Θάλασσας.

     Το πόσο σημαντικός Όμιλος είναι ο ΝΟΒ-Α, φάνηκε από την βράβευση που έκανε ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, στους κορυφαίους αθλητές της Μαγνησίας. Βραβεύτηκαν από τον ΝΟΒ-Α 37 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός που προκάλεσε τον θαυμασμό όλων των φιλάθλων.

     Τα εύσημα ανήκουν στους αθλητές, στον Πρόεδρο για την οικονομική του υποστήριξη και τον διοικητικό του συντονισμό, τα μέλη του Δ.Σ. επίσης, καθώς και τους γονείς που συμβάλλουν παντοιοτρόπως στις προσπάθειες του Ομίλου και των προπονητών. Η Γενική Γραμματεία και οι υπερκείμενες αθλητικές αρχές σταμάτησαν τις επιχορηγήσεις τους προς τα Ναυταθλητικά σωματεία εδώ και πολλά χρόνια. Για να είμαστε ακριβείς, φέτος δόθηκαν μικρές επιχορηγήσεις που ήταν σταγόνα στον ωκεανό των εξόδων του Ομίλου.

     ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΙΣΙΝΑΣ

1-ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

     Το Κολυμβητικό τμήμα πέρασε σε άλλο επίπεδο, αφού προσέλαβε νέους προπονητές και έχει τεχνικό σύμβουλο τον κ. Ν. Γέμελο, που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον σύνδεσμο Συντακτών ως ο κορυφαίος προπονητής στην Κολύμβηση.

     Ο ΝΟΒ-Α εντυπωσίασε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών, αφού κατέκτησε οκτώ μετάλλια, 4 χρυσά, 1 αργυρό, 3 χάλκινα.

Αναδείχθηκε πρώτος επαρχιακός Όμιλος και 9ος στην γενική κατάταξη, συγκεντρώνοντας 126β., μεταξύ 89 συμμετεχόντων σωματείων.

Τα μετάλλια κατέκτησαν:

1-Βελιάδης Γεώργιος

Χρυσό στα 50 μ. ελεύθ. με 24,30, νέα πανελλήνια επίδοση στην κατηγορία Παίδων Β΄

Χρυσό στα 100 μ. ελεύθ. με 52,67, νέα πανελλήνια επίδοση στην κατηγορία παίδων Β΄

2-Τζώρτζης Γεώργιος

Χρυσό στα 400 μ. ελεύθ. και 4η θέση στα 1500 μ. ελεύθ.

3-Κοτρούτσου Ευαγγελία

Χρυσό στα 50 μ. ύπτιο και δύο 4ες θέσεις στα 100μ. και 200μ. ύπτιο

4-Δεσκάτας Ευάγγελος

Αργυρό στα 200 μ. πρόσθιο και 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο

5-Ζάρακας Παν.

Χάλκινο στα 200μ. πεταλούδα και 4η θέση στα 100μ. πεταλούδα

6-Αγιώτη Ελένη

Χάλκινο στα 200μ. πρόσθιο και 4η θέση στα 50μ. πρόσθιο

7-Καϊσαρλή Νικολέτα

4η θέση στα 1500μ. ελεύθ.

8-Χάλκινο στα 4Χ100 Μ.Ο. Κοριτσιών με τις Κορασίδες: Κοτρούτσου., Αγιώτη, Παγκαλίδου Ελένη και Καϊσαρλή

     Και οι υπόλοιποι κολυμβητές-τριες πέτυχαν νέες ατομικές επιδόσεις. Οι αθλητές ήταν οι: Μαρέτης, Ζάρακας, Καραβολανίδη, Παγκαλίδου, Καρανίκα, Σάμιος, Καλαποδάς, Τσαρτσαλής, Στριμπάκος, Καλαποδά, Βαρβαρέλης.

Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος κατακτήθηκαν 27 μετάλλια,( 10 χρυσά-8 αργυρά-9 χάλκινα)

-Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών κατακτήθηκαν 30 μετάλλια (16 χρυσά-8 αργυρά-6 χάλκινα).

– Στους Ιωνικούς αγώνες, είχε σημαντική παρουσία με κατάκτηση πολλών μεταλλίων και επίτευξη νέων επιδόσεων από τους κολυμβητές-τριές του.

   Μέχρι την 25/8/2014 προπονητές του τμήματος ήταν οι κ.κ.: Γρηγόρης Μαντάς, Έλενα Μπεσμπέρτσοβα και Γεώργιος Μαντάς.

   Άνεμος πρωταθλητισμού πνέει στις τάξεις του κολυμβητικού τμήματος μετά την πρόσληψη, ως τεχνικού συμβούλου, του κ. Νίκου Γέμελου και προπονητών αγωνιστικής ομάδας κ.κ. Κώστα Σελήνη και Κυριάκου Τάσιου, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες είναι οι: Λεωνίδας Τσιούπρος, Ιωάννα Κορδάτου, Μάρω Μαρούγκα.

   Την Εφορεία ασκούσαν οι κ.κ. :Μαρία Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Γιαλαμά, Κων/νος Κουτρομάνος.

   Εγγραφές γίνονται στην πισίνα από τους προπονητές και στα τηλέφωνα των εφόρων: 6980295001, 6944221127 και 6974370640, αντίστοιχα.

2-ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

     Το άθλημα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης έχει διαχρονική εντυπωσιακή παρουσία, με Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές και Μεσογειακές διακρίσεις.

     Θαυμάσιες ήταν οι συγχρονίστριες του ΝΟΒ-Α που συγκρότησαν την ομάδα ΟΠΕΝ, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Γενική βαθμολογία και κατέκτησαν μετάλλιο σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος.

–Στην κατηγορία Κορασίδων Β΄, ο ΝΟΒ-Α κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό.

   Οι Διεθνείς επιτυχίες και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλήτριες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι τα παρακάτω:

Κουτίδη Ευαγγελία: 4η, 5η,6η Πανευρωπαϊκή θέση Γυναικών σε Κόμπο, Ομαδικό , Ντουέτο και 1η, 2η και τρεις 3ες Πανελλήνιες νίκες σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ντουέτο, Ομαδικό, Σόλο.

Τσιπουρίδη-Παρασκευοπούλου Σοφία: 4η, 5η Πανευρωπαϊκή θέση Γυναικών σε Κόμπο, Ομαδικό και1η, 2η, 3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό.

Κοφίδη Εβίτα:7η Παγκόσμια θέση Νεανίδων σε Κόμπο, 1η, 2η και δύο 3ες Πανελλήνιες νίκες σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό, Ντουέτο και 2η, 4η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία Νεανίδων σε Ομαδικό, Ντουέτο.

Φουκαλά Αικατερίνη: 7η, 9η Παγκόσμια θέση Νεανίδων σε Κόμπο, Ομαδικό, 1η, 2η δύο 3ες, 6η Πανελλήνιες νίκες σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό, Ντουέτο, Σόλο και 2η, 4η, 5η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία Νεανίδων σε Ομαδικό, Ντουέτο, Σόλο.

Καματερού Μυρτώ: 7η, 9η Παγκόσμια θέση Νεανίδων σε Κόμπο, Ομαδικό, 1η, 2η, 3η, 8η Πανελλήνιες νίκες σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight , Κόμπο, Ομαδικό, Ντουέτο και 2η, 6η, 7η Πανελλήνιες νίκες σε κατηγορία Νεανίδων, σε Ομαδικό, Ντουέτο, Σόλο.

Κοφίδη Βασιλική: 3η, 4η Μεσογειακή θέση Κορασίδων σε Κόμπο, Ομαδικό, 1η, 2η, 3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό, 2η Πανελλήνια νίκη Νεανίδων σε Σόλο, Ντουέτο.

Δεληγιάννη Δανάη: 4η Πανευρωπαϊκή θέση Γυναικών σε Κόμπο, 1η, 2η, 3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό.

Δάντη Ιωάννα: 1η, 2η, 3η, 8η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ντουέτο και 2η, 6η Πανελλήνια νίκη Νεανίδων σε Ομαδικό, Ντουέτο.

Ζιζάνη Μαριτίνη: 1η, 2η, 3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό και 5η Πανελλήνια νίκη Κορασίδων στο Ντουέτο.

Μποστοροσβίλι Χριστίνα: 1η, 2η,3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό.

Τσερνέτσκα Ντάσα: 2η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ στο Κόμπο.

Καρδακάρη Φρύνη: 1η, 2η, 3η Πανελλήνια νίκη σε κατηγορία ΟΠΕΝ σε Highlight, Κόμπο, Ομαδικό και 2η Πανελλήνια νίκη Νεανίδων στο Ομαδικό.

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Β΄, στο Ομαδικό με τις: Αποστόλου Αλεξάνδρα-Ραφαέλα, Γκαγιάννη Νεφέλη-Αικατερίνη, Δεληγιάννη Ελένη, Δοδοντζίδη Αναστασία, Ιωάννου Χρυσούλα, Κουτσελίνη Αναστασία, Μπουντούκου Μαρία, Φραγκάκη Ελένη, Καραγιάννη Κυριακή, Τσέντζου Παρασκευή.

   Την Εφορεία ασκούσε η κ. Μαρία Παρασκευοπούλου και προπονητής ήταν ο κ. Κυριάκος Τάσιος.

     Εγγραφές γίνονται στην πισίνα στις ώρες προπόνησης από τους προπονητές ή στο τηλέφωνο της Εφόρου κας Παρασκευοπούλου:   6980295001.

 

3-ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

   Το πολύπαθο τμήμα αφού άντεξε στο παρελθόν για οκτώ συνεχή χρόνια από την έλλειψη Καταδυτηρίου, οργανώθηκε σωστά και κατακτά σήμερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ αναδεικνύει νέους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος.

   ONOBAστα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατέκτησε την δεύτερη θέση στις Νεάνιδες Α΄και Β΄κατηγορίας και την Τρίτη θέση στη γενική βαθμολογία Γ΄και κατηγορίας.

Επιτυχίες είχαν οι παρακάτω καταδύτες-καταδύτριες:

Καρανάσιου Αλίκη: πρώτη θέση στις κορασίδες Γ΄, από σταθερό βατήρα

5 μ. και μία δεύτερη θέση από βατήρα 1μ.

Παππάς Αριστείδης: δύο πρώτες θέσεις κατηγορία Δ΄, από βατήρα 1μ. και 3μ.

-Σιώρου Ευρυδίκη: δύο δεύτερες θέσεις στις κορασίδες Γ΄από βατήρα 3μ. και από σταθερό βατήρα

Ρήγας Θεόδωρος: μία Πρώτη θέση στους παμπαίδες Δ΄,από βατήρα 3μ.

Αφέντος Νικόλαος: Τρίτη θέση στην ΟΠΕΝ κατηγορία από βατήρα 1μ.

Σαμαρτζή Μαρία: Τρίτη θέση στην Α΄κατηγορία από βατήρα 1μ.

Νικολόπουλος Νικόλαος: Τρίτη θέση στη Δ΄κατηγορία από βατήρα 1μ.

Βαβάλιος Νικόλαος: Χάλκινο μετάλλιο από βατήρα 3μ. κατηγορία Β

Ο Νίκος Τουλούδης είναι Ομοσπονδιακός προπονητής και διοργάνωσε στο Καταδυτήριο Βόλου, το Κύπελλο Χριστουγέννων με μεγάλη επιτυχία. Προσήλθε μεγάλος αριθμός νέων παιδιών για να ενταχθούν στη δύναμη των καταδυτών-τριών του Ομίλου.

    

   Την εφορεία ασκούσε ο κ. Κων/νος Κουτρομάνος και προπονητές ήταν οι: Λάμπρος Λιάρος, Θεοδώρα Καπετανιά και Εριφύλη Κατσιμπέρη.

   Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο Κολυμβητήριο στις ώρες προπόνησης και στο τηλέφωνο του εφόρου :6974370640.

4-ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

– Το άθλημα της Υδατοσφαίρισης του ΝΟΒ-Α έγραψε την σημαντικότερη διάκριση διαχρονικά. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών και ανήλθε στην Α1 Εθνική Κατηγορία, πρωτόγνωρο για την πόλη του Βόλου, ενώ είχε καλή παρουσία και στα αθλήματα υποδομών.

–   Επίσης κατέκτησε την 1η θέση του Β΄ Ομίλου στην Β΄ Εθνική κατηγορία Υδατοσφαίρισης Ανδρών και ανήλθε στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ομάδα Γυναικών του ΝΟΒ-Α έγραψε χρυσή σελίδα στο Βιβλίο της Βολιώτικης Υδατοσφαίρισης. Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α2 κατηγορίας πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια των πλέϊ όφ ως εξής:

ΝΟΒ-Α   – ΠΑΟΚ    13-4,        ΝΟΒ-Α – ΙΩΝΙΚΟΣ   12-4,

ΝΟΒ-Α   – Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ     9-8

Η γενική βαθμολογία ήταν:

-ΝΟΒ-Α           34-16   βαθμοί 9

-Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ   33-16     >> 6

-ΙΩΝΙΚΟΣ       20-31     >> 3

-ΠΑΟΚ           15-35       >> 0

Το ρόστερ της ομάδας ήταν:

Τσουρή, Μαλωμενάκη Μ., Φωτιάδου, Παρασκευοπούλου, Μπαλωμενάκη Ε., Σούλια, Παπανικολάου, Φράγγου, Μαλλιαρού, Δημητροκάλη, Τζιάννη, Λαρά, Μπέη, Τζοβάρα.

   Προπονητές ήταν οι: Γιάννης Δημαρέλος με βοηθό τον Ζαφείρη Χαλά.

TMHMAANΔΡΩΝ

   Μόλις λίγες μέρες μετά την ιστορική άνοδο του γυναικείου τμήματος στην Α1, οι άνδρες του ΝΟΒ-Α κατάφεραν να κατακτήσουν την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία στα πλέι οφ, ως εξής:

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. – ΝΟΒ-Α     7-6

ΑΘΩΣ ΧΑΛΚΙΔ. – ΝΟΒ-Α   6-14

ΝΟΒ-Α – Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ   7-3

Η βαθμολογία των Ομίλων ήταν:

ΝΟΒ-Α               6

Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ   4

ΑΘΩΣ ΧΑΛΚ.     4

ΝΗΡΕΑΣ             3

   Στους ημιτελικούς αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ελλάδος και ανήλθε στην Α2 Εθνική κατηγορία.

   Οι ομάδες Νέων-Ανδρών και Εφήβων έλαβαν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πέρασαν στην Ημιτελική Φάση.

  

Το ρόστερ της ομάδας ήταν:

Θεοδόσης Βόντζος, Θεόδ. Μπουντούκος (τερματοφύλακες), Λεωνίδας Μονιούδης, Τάκης Παρασκευόπουλος(αμυντικοί), Ζαφείρης Χαλάς, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Τάσος Παπαδέας, Γεώργιος Μαυρέλος, Θανάσης Κόφφας, Κων/νος Νικολάου, Γιάννης Κατσώνης, Γιάννης Μαλλιαρός, Γεώργιος Γεωργιάδης, Παντελής Βαλιάντζας, Σταμάτης Χαλέβας, Αποστόλης Τζιάνης, Γεώργιος Φυντικίδης, Αριστοτ. Διαμαντής (περιφερειακοί), Διαμαντής Μονιούδης, Γιάννης Φτούλης(φουνταριστοί).

   Στις προαγωνιστικές κατηγορίες πέρασαν στην ημιτελική φάση και αγωνίστηκαν οι:

Θωμάς Τιαμπίρας, Νίκος Πασχαλόπουλος(τερματοφύλακας), Απόστολος Τζιαννής, Αριστοτέλης Διαμάντης, Παντελής Βαλιάντζας, Γεώργιος Φυντικίδης, Γιώργος Μίλτος, Παναγιώτης Συργκάνης, Χρήστος Σιάσιος, Παρασκευάς Καλαφατάκης, Ηλίας Τόλιος, Μάριος Υδραίος, Δημήτρης Μπακαλάκης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Κων/νος Νικολάου.

   Προπονητές ήταν οι Γιάννης Δημαρέλος με βοηθό τον Ζαφείρη Χαλά. Έφοροι οι κ.κ. Νίκος Μπακαλάκης, Βασίλης Νικολάου.

   Εγγραφές γίνονται στην πισίνα από τους προπονητές ή στα τηλέφωνα των εφόρων:6983508246 και 6977395361 αντίστοιχα.

Σημαντική υποστήριξη είχε το τμήμα από τους παράγοντες του Δ.Σ. του ΝΟΒ-Α, με κορυφαίο συμπαραστάτη τον Πρόεδρο, κ. Χρήστο Γεροβασίλη και τα μέλη της Επιτροπής Στήριξης, με σημαντικές συνεισφορές του

κ. Χαράλαμπου Τσουκαλά και της κας Μαρίας Παρασκευοπούλου.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΥΡΟΥ

1-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

   Το 2014 ήταν η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών του Κωπηλατικού τμήματος του ΝΟΒ-Α. Οι αθλητές του είχαν εντυπωσιακή παρουσία σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς αγώνες, ενώ στην Ελλάδα αναδείχθηκε 3ος στα μετάλλια και 4ος στη γενική βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Χρηστομάνος Κωνσταντίνος: 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών κάτω των 23 ετών, στη δίκωπο άνευ, στο Βαρέζε της Ιταλίας

11η Ευρωπαϊκή θέση στο Βελιγράδι Σερβίας στην δίκωπο άνευ, ανδρών.

Λεμονάς Κωνσταντίνος: 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Αμβούργο, στην τετράκωπο άνευ εφήβων.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Βόντζου Αναστασία: 2 ασημένια μετάλλια στο σκιφ κορασίδων και στο τετραπλό σκιφ κορασίδων

Λεμονάς Κων/νος-Λαδόπουλος Διονύσης: Χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχο εφήβων

Λεμονάς Κων/νος- Λαδόπουλος Διονύσης- Χάγιας ΙωάννηςΠροκοπίου Ιωάννης: χάλκινο μετάλλιο στην οκτάκωπο εφήβων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

     Με την ολοκλήρωση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, (Α΄φάση :Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων –Νεανίδων), (Β΄φάση: Παίδων-Κορασίδων, ΑΜΕΑ), ο ΝΟΒ-Α βρέθηκε 3ος Πανελληνιονίκης στην βαθμολογία και στην 5η θέση στα μετάλλια, μεταξύ 35 Σωματείων που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα.

   Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Δίκωπος άνευ ανδρών:

Κουσκουρίδας Μιχάλης-Χρηστομάνος Κων/νος

Σκιφ κορασίδων: Βόντζου Αναστασία

ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Τετράκωπος με πηδαλιούχο εφήβων:

Λεμονάς Κων/νος, Μιχάλης Γιώργος, Λαδόπουλος Διονύσης, Ράπτης Νίκος,Μαραγκός Γιώργος(πηδάλιο)

Δίκωπος άνευ εφήβων: Λεμονάς Κων/νος – Μιχάλης Γιώργος

Διπλό σκιφ νέων ανδρών: Κουσκουρίδας Μιχάλης- Λουλούδης Αλέξανδρος

Δίκωπος άνευ νέων ανδρών: Λαδόπουλος Γιώργος- Χρηστομάνος Κων/νος

Τετράκωπος με πηδαλιούχο ανδρών: Λαδόπουλος Γιώργος, Κουρκούμπας Αποστόλης, Λουλούδης Αλέξανδρος, Λεμονάς Κων/νος, Μαραγκός Γιώργος(πηδάλιο)

Δίκωπος με πηδαλιούχο ανδρών: Χρηστομάνος Κων/νος, Κουσκουρίδας Μιχάλης, Μαραγκός Γιώργος(πηδάλιο)

Οκτάκωπος ανδρών: Κουσκουρίδας Μιχάλης, Χρηστομάνος Κων/νος, Λουλούδης Αλέξανδρος, Κουρκούμπας Αποστόλης, Λαδόπουλος Γιώργος, Λεμονάς Κων/νος, Λαδόπουλος Διονύσης, Μπακάλης Βασίλης. Μαραγκός Γιώργος (πηδάλιο)

Διπλό σκιφ παίδων: Κυριαζής Μιχάλης, Προκοπίου Γιάννης

Σκιφ παίδων: Δεμελής Νικόλαος

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Δίκωπος με πηδαλιούχο εφήβων: Τασιός Χρυσόστομος, Πολύμερος Σπύρος, Μαραγκός Γιώργος(πηδάλιο)

Τετράκωπος άνευ ανδρών: Λουλούδης Αλέξανδρος, Χρηστομάνος Κων/νος, Λαδόπουλος Γιώργος, Κουσκουρίδας

Διπλό σκιφ Νεανίδων: Τόκα Ειρήνη, Βόντζου Αναστασία

Οκτάκωπος Παίδων: Γκαραγκούνης Κων/νος, Ευθυμιόπουλος Μιχάλης, Αργύρης Μάριος, Στάμος Γιώργος, Κατσαούνης Ερμής, Χάγιας Δημήτρης, Παρασχούδης Θάνος, Καραγιάννης Δημήτρης, Γιαλαμάς Αποστόλης (πηδάλιο)

 

  

 

 

 

 

Την Εφορεία ασκούσε ο κ. Ζαχείλας Βασίλειος. Προπονητής ήταν ο κ. Κουρκούμπας Γεώργιος με βοηθούς τον Απόστολο Κουρκούμπα, τον Ευάγγελο Κουλορίζο και τον Ιωαννίδη Νικόλαο.

   Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο Κωπηλατήριο από τους προπονητές και τον εξωδιοικητικό έφορο κ. Δεμελή Γεώργιο στο τηλ.: 6932772362

2-ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ

   Το τμήμα πρωταγωνιστεί πανελλαδικά, ενώ από φέτος είχε παρουσία με ένα αθλητή και μία αθλήτρια και στις Εθνικές ομάδες του αθλήματος, οι οποίοι συμμετείχαν σε Παγκόσμιους αγώνες. Από οργανωτικής πλευράς πραγματοποίησε Διασυλλογικούς αγώνες με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα οι επιτυχίες:

ΣτοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα κανόε-καγιάκ σπριντ Εφήβων και Νεανίδωναγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, ο Μπασδάνης Διονύσης και η Στύλα Ειρήνη.

Το πρωτάθλημα έγινε στοSzeged της Ουγγαρίας από 17 έως 20 Ιουλίου. Πήραν μέρος 1500 αθλητές και αθλήτριες από 75 χώρες και το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό. Ο Μπασδάνης Διονύσης αγωνίστηκε στο Κ2 1000μ. Εφήβων και στο Κ4 1000μ. αντίστοιχα, ενώ η Στύλα Ειρήνη στο Κ2 500μ. Νεανίδων και έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς.

   Στο 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Σχινιά τον Ιούλιο και κατέκτησαν συνολικά 10 μετάλλια, 2 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:


Χρυσά Μετάλλια

Κ1 500μ. Κορασίδων : Μπασδάνη Ευαγγελία

Κ4 500μ. Νεανίδων : Μπασδάνη Ευαγγελία-Κραβαρίτη Φωτεινή-Μπουροπούλου Ιωάννα-Στύλα Ειρήνη

Αργυρά Μετάλλια

Κ1 1000μ. Εφήβων : Μπασδάνης Διονύσιος

Κ1 200μ. Νεανίδων : Στύλα Ειρήνη

Κ2 500μ. Κορασίδων : Μπασδάνη Ευαγγελία – Κραβαρίτη Φωτεινή

Χάλκινα Μετάλλια

Κ2 1000μ. Εφήβων : Μπασδάνης Αθανάσιος – Μπασδάνης Διονύσιος

Κ2 500μ. Νεανίδων : Μπασδάνη Ευαγγελία – Στύλα Ειρήνη

Κ1 500μ. Νεανίδων : Στύλα Ειρήνη

Κ1 200μ. Γυναικών : Στύλα Ειρήνη

Κ1 200μ. Κορασίδων : Κραβαρίτη Φωτεινή

 

 

 

 

Ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός για τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες στο 18ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ στις μικρότερες κατηγορίες που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι τον Αύγουστο και αναδείχθηκαν καινούρια ταλέντα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Χρυσό Μετάλλιο

Κ1 200μ. Προαγωνιστική Παίδων Αρχαρίων : Σιρίν Κωνσταντίνος

Αργυρό Μετάλλιο

Κ2 1000μ Παίδων Αρχαρίων : Σουγγάρης Δημήτριος-Παρδάλης Χρήστος

Χάλκινα Μετάλλια

Κ2 1000μ. Παμπαίδων : Γκατζόπουλος Δημήτριος- Γκατζόπουλος Γεώργιος

Κ2 200μ. Παίδων Αρχαρίων : Σουγγάρης Δημήτριος-Παρδάλης Χρήστος

Κ4 1000μ. Παίδων Αρχαρίων : Γιαννακούλας Ορέστης- Νασίκας Ιωάννης-Βήτας Θωμάς-Σπυρέλης Δημήτριος

Επίσης το τμήμα πήρε μέρος σε διασυλλογικούς αγώνες το Σεπτέμβριο στα Γιάννενα όπου πήρε 25 μετάλλια και ήταν Πολυνίκης και τον Οκτώβριο στη Χαλκίδα όπου πήρε 5 μετάλλια (οι αγώνες διακόπηκαν λόγω καιρού).

     Με επιτυχία διεξήχθη το camp το καλοκαίρι και αρκετά παιδιά είχαν την ευκαιρία μαζί με τους φίλους τους να ζήσουν για δυο βδομάδες συναρπαστικές στιγμές και να γνωρίσουν το άθλημα από κοντά. Περιελάμβανε μαθήματα εκμάθησης του αθλήματος, παιχνίδια στη θάλασσα, μπάνιο κ,ά

     Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις επίσης και παιδιά που μετείχαν στο Αθλητικό Καλοκαίρι του Δήμου Βόλου σε δύο φάσεις τον Ιούλιο και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι ( Γυμναστικός σύλλογος) καθώς και σχολεία.

     Προπονητής του τμήματος είναι ο Γκεόργκι Αιτώφ. Το Τμήμα έχει πάνω από 30 αθλητές και αθλήτριες, αρκετούς ταλαντούχους και πολύ καλό μέλλον. Την εφορεία ασκεί ο κ. Μπασδάνης Στέφανος σε συνεργασία με τον κ. Σουγγάρη Βασίλειο.

   Εγγραφές γίνονται καθημερινά στις ώρες προπόνησης ή στο τηλέφωνο του εφόρου : 6944350720.

3-ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

   Το τμήμα αναδημιουργήθηκε εκ βάθρων, από τη νέα Εφορεία υπό του κ. Χαράλαμπου Τσουκαλά. Επισκευάστηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, εμπλουτίστηκαν τα γραφεία με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό.        Δημιουργήθηκε μια άριστη οικογένεια μεταξύ αθλητών-γονέων-προπονητών και Εφορεία.

   Εγγράφηκαν 60 νέα μέλη στη δύναμη του ΝΟΒ-Α, αναπτύχτηκε σε μεγάλο βαθμό το άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, έγιναν ενδιαφέρουσες συνεργασίες με τον Όμιλο Φουσκωτών Μαγνησίας και η Εφορεία γενικότερα δημιούργησε κλίμα αλλαγής με γνώμονα πάντα την προσφορά και ανιδιοτέλεια.

 

 

Athens Eurolymp 14-20/3.

Ο ΝΟΒΑ συμμετείχε με:

2 αθλητές στην κατηγορία Optimist αγοριών σε 104 συμμετοχές

3 αθλήτριες στην κατηγορία Optimst κοριτσιών σε 56 συμμετοχές

1 αθλήτρια στην κατηγορία Laser 4,7 κοριτσιών και γενικής σε σύνολο 58 συμμετοχών.

Αποτελέσματα:

Optimist αγοριών: Φιλήμων Στεργιανός                               7ος

                                                Βασίλης Ταγγούλης                        49ος

Optimist κοριτσιών: Βασιλική Κατσακλή                               17η

                                                Κλάρα Γάτου                                   30η

                                                Ζούμπου Ανδρομάχη                  45η

Laser 4,7 γενική κατάταξη: Χριστίνα Στεργιανού

Laser 4,7 κοριτσιών: Χριστίνα Στεργιανού                           

Περιφερειακό πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας Χαλκίδα 5-6/4

Ο ΝΟΒΑ συμμετείχε με 8 Optimist και 2 Laser

Optimist: Στεργιανός Φιλήμων 1ος Γενικής, 1ος Αγοριών

                     Ταγγούλης Βασίλης 4ος Γενικής, 4ος Αγοριών

                     Μαργαριτόπουλος Ανδρέας 6ος Γενικής, 6ος Αγοριών

                     Κατσακλή Βασιλική 7η Γενικής, 1η Κοριτσιών

                     Παπαγεωργίου Νίκος 11ος Γενικής, 10ος Αγοριών

                     Μαρίνος Γιώργος 13ος Γενικής, 12ος Αγοριών

                     Γάτου Κλάρα 20η Γενικής, 4η κοριτσιών

                     Ζούμπου Ανδρομάχη 22η Γενικής, 6η κοριτσιών

                     Ρούσσος Απόστολος 37ος Γενικής, 27ος αγοριών

Οι έξι από τους οχτώ προκρίθηκαν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Laser 4,7: Στεργιανού Χριστίνα 1η Γενικής, 1η Κοριτσιών

                       Παπαγεωργίου Γιάννης 2ος Γενικής, 1ος Αγοριών

Και οι δύο προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist Πόρτο Ράφτη 12-16 Απριλίου

Συμμετοχή με 4 σκάφη σε σύνολο 246

Στεργιανός Φιλήμων: 48ος στο χρυσό στόλο

Κατσακλή Βασιλική: 129η, 44η στον Αργυρό στόλο

Ταγγούλης Βασίλης 149ος, 64ος στον Αργυρό στόλο

Γάτου Κλάρα 205η, 38η στο χάλκινο στόλο

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4,7 Γαλαξίδι 23-26 Απριλίου

Συμμετοχή με 1 αθλήτρια σε σύνολο 39 και έναν αθλητή σε σύνολο 73

Στεργιανού Χριστίνα 18η

Παπαγεωργίου Νίκος 28ος

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Radial Βόλος 6-9 Ιουλίου

Συμμετοχή με 5 αθλητές σε σύνολο 66 και 1 αθλήτρια σε σύνολο 8

Σίλελης Δημήτρης 27ος Ανδρών

Παπαγεωργίου Γιάννης 28ος Ανδρών, 24ος Νέων

Μαρίνος Γιώργος 38ος Ανδρών, 33ος Νέων

Στεργιανός Φιλήμων 56ος Ανδρών, 49ος Νέων

Μαργαριτόπουλος Ανδρέας 61ος Ανδρών, 54ος Νέων

Στεργιανού Χριστίνα 3η Γυναικών

NOA International Regatta Αλεξανδρούπολη 22-27 Ιουλίου

Συμμετοχή με 2 αθλητές στην κατηγορία Laser

Στεργιανού Χριστίνα 1η Γενικής και 1 Κοριτσιών Laser 4,7 σε 38 συμμετοχές

Σίλελης Δημήτρης 7ος Laser STD σε 9 συμμετοχές

     Εγγραφές γίνονται στις εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού, ώρες προπόνησης, ή στο τηλέφωνο του εφόρου: 6981717000.

        ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΒ-Α

   Την ευθύνη να αναπαράγει το μοντέλο ενός σύγχρονου Σωματείου με τις τόσο μεγάλες διακρίσεις, βαρύνει τις πλάτες των παραγόντων του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές υπό την Προεδρία του κ. Χρήστου Γεροβασίλη.

Με την ευκαιρία αυτή, η Διοίκηση του ΝΟΒ-Α απευθύνει τις ευχές της για τον καινούργιο χρόνο 2015, στους αθλητές και τις αθλήτριές του, στους γονείς τους, στους προπονητές, στις διοικήσεις ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στο εργατοτεχνικό προσωπικό των Κολυμβητηρίων, στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Θεσσαλίας, στα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης μας, στις υπερκείμενες αθλητικές αρχές, στους αθλητικούς συντάκτες και τα Μ.Μ.Ε. και όσων βοηθούν στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

                                                             Δημ. Δημαρέλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις