LFL: Δύναμη και … αισθησιασμός (photos)

Αποτέλεσε την γυναικεία απάντηση στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και μπορεί να μην κατόρθωσε   ούτε κατά διάνοια να  το συναγωνιστεί σε δημοτικότητα  στη Βόρεια Αμερική όμως αν μη τι άλλο  είχε μία «διάσταση» μακράν πιο …ελκυστική.

Το  LFL (Legends Football League ή Lingerie Football League όπως ήταν η αρχική του ονομασία)   ήταν το  γυναικείο πρωτάθλημα  του εν λόγω σπορ στο οποίο οι παίκτριες φορούν  μεν τα προστατευτικά κράνη  που υπάρχουν στην … ορίτζιναλ ανδρική έκδοση όχι  όμως και τον υπόλοιπο  ενδυματολογικό… εξοπλισμό. 

574741-us-lingerie-football

Καθώς στην περίπτωση τους το σετ περιελάμβανε  αρχικά εσώρουχα, εξ ου και η πρώτη ονομασία του πριν λίγα χρόνια αργότερα αποκτήσει τα δικά του ρούχα που όμως δεν απείχαν (ευτυχώς για τους άνδρες θεατές από την πρώτη «στολή» των παικτριών.

LFL: Δύναμη και … αισθησιασμός σε ένα (videos+photos) | onsports.gr

Επιλογή  η οποία  ανέβασε σταθρά την …αδυναμία  του ανδρικού φίλαθλου πληθυσμού στην αθλητική αυτή «δημιουργία» που πρωτοξεκίνησε στις ΗΠΑ (που αλλού;) το 2009.

ss0 copy
Σ’ ότι αφορά στους κανονισμούς υπήρξαν επίσης διαφορές (αρκετά σημαντικές )  αλλά   σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν τον βαθμό της … θεαματικότητας του σπορ.  Και αναμφίβολα ουδόλως προβλημάτισαν τους άνδρες  φίλους του σπορ που παρακολουθούσαν με πάθος τους αγώνες αποτελώντας την συντριπτική πλειοψηφία των θεατών.

716370-lingerie-football-league
Το σπορ διατηρούσε μεγάλο μέρος του δυναμισμού που χαρακτηρίζει το αμερικανικό ποδόσφαιρο αλλά  το μόνον βέβαιο είναι πως  εκείνοι που  έδιναν σημασία στο κατά πόσο ο εν λόγω παράγοντας παίζει  πρωταγωνιστικό όπως στο τελευταίο ρόλο αποτελούσαν την μειοψηφία στις τάξεις του κοινού.

ss3
 Σικάγο Μπλις, Γκριν Μπει Τσιλς, Λας Βέγκας  Σιν, Λος Άντζελες Τεμπτέισον, Μινεσότα Βάκλιρι και Σιάτλ Μιστ ήταν  ορισμένες από τις μεγάλες ομάδες που έδωσαν μάχες για την δόξα (κύρια) στα αμερικανικά γήπεδα στα σχεδόν  πέντε χρόνια  της διαδρομής του.

lingerie-football-league

Η απουσία οικονομικών ενισχύσεων οδήγησε τον Οκτώβριο του 2014  για 2η και τελευταία φορά τον  πρόεδρο της Ένωσης των σωματείων να ανακοινώσει ότι το πρωτάθλημα που επρόκειτο να αρχίσει δύο εβδομάδες αργότερα και να φιλοξενηθεί επί …αυστραλιανού εδάφους ματαιώνεται.

574705-us-lingerie-foot
Με τις ομάδες και τις αθλήτριες  να μετακομίζουν  σχεδόν αμέσως μετά στην πλειοψηφία τους  στο πρωτάθλημα Ladies Gridiron League της χώρας της Ωκεανίας όπου πλέον ζει και βασιλεύει το εν λόγω σπορ.

852257-lingerie-football-league
Και φιλοδοξεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και επιτυχία από την αρχική αμερικανική του έκδοση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις