Αισιοδοξία για σύγχρονο «Π. Μαγουλάς»

Η Ερασιτεχνική Νίκη έχοντας να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλήματα με τα τμήματα του συλλόγου, της φορτώθηκε ένα δυσβάσταχτο βάρος, που είναι αλήθεια πως δεν της αναλογούσε, η αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι αλήθεια επίσης, πως εδώ και δύο μήνες οι φίλαθλοι της ομάδας δεν έχουν εισπράξει το αίσθημα της σιγουριάς πως όλα βαίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος και πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους ώστε να δουν και πάλι την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια τη σεζόν 2015-16.

Κάποιες από τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, εφόσον ευοδωθούν, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν το έναυσμα της νέας εποχής για τη Νίκη Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει πραγματοποιήσει μία σειρά επαφών με αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες ώστε να εκμεταλλευτεί την όποια πιθανότητα να υπάρξει χρηματοδότηση της ανάπλασης του «Π. Μαγουλάς». Τα αποτελέσματα των πρώτων επαφών άφησαν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα υπάρξει θετική κατάληξη (εξ ου και οι μετρημένες ανακοινώσεις επί του θέματος).

Σε περίπτωση που οι προσπάθειες της Ερασιτεχνικής Νίκης έχουν αίσιο τέλος, τότε η βολιώτικη ομάδα θα αποκτήσει γήπεδο, όχι μόνο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν αλλά για πολλά χρόνια. Το πλάνο δεν περιλαμβάνει μόνο τη λειτουργικότητα του αγωνιστικού χώρου, αλλά την ανάπλαση όλων των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Η μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί προβλέπει φυσικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο κεντρικό γήπεδο, πλαστικό χόρτο στα βοηθητικά, αναμόρφωση κερκίδων με τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, ανακαίνιση αποδυτηρίων και όλων των βοηθητικών χώρων του γηπέδου.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευχής έργον για τη Νίκη Βόλου καθώς η νέα ομάδα θα μπορέσει να χτιστεί σε γερές βάσεις, συσπειρώνοντας τον κόσμο δίπλα της.

Το plan B, εφόσον το plan A δεν βρει την ανταπόκριση που πιστεύει η διοίκηση του κυανόλευκου συλλόγου, περιλαμβάνει βασικές εργασίες στο «Π. Μαγουλάς» ώστε να είναι λειτουργικό για την επόμενηαγωνιστική σεζόν. Το βάρος θα δοθεί στους αγωνιστικούς χώρους τόσο του κεντρικού γηπέδου, όσο και των βοηθητικών, ενώ για τις υπόλοιπες εργασίες η προσπάθεια θα στηριχθεί σε εθελοντική εργασία.

Η κατηγορία που θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου την επόμενη χρονιά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, όμως η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών της, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις