Koriopolis: H απολογία Τσακογιάννη

Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων του σκανδάλου των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, απολογήθηκε την Δευτέρα (18/9) ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Κατά την απολογία του, ο Τσακογιάννης αρνήθηκε τις κατηγορίες για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και για στήσιμο αγώνων, άφησε αιχμές για τον Αλέξη Κούγια και μίλησε για μύθους, τους οποίους δημιουργούν οι στοιχηματζήδες.

Τα σημαντικότερα όσων είπε ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, ήταν τα εξής:

«Όσα χρόνια ήμουν στην Ηλιούπολη, δεν είχαμε κανένα χρέος, δεν είχαμε ούτε μία προσφυγή, όπως είχαν όλες οι άλλες ομάδες, δεν είχαμε πλαστές ενημερότητες και τέτοια που είχαν άλλοι.

Όταν ασχολήθηκε ο Κούγιας με την Παναχαϊκή, δημιουργήθηκε μια αντιπαλότητα, διότι διεκδικούσαμε την άνοδο από την Γ’ στη Β’. Έκανε καταγγελίες, έβγαζε ανακοινώσεις, πέταγε λάσπη.

Στη Β’ Εθνική καθίσαμε ένα χρόνο. Ο Κούγιας που έκανε τις καταγγελίες, τιμωρήθηκε για δωροδοκία από τον δικαστή που πριν του έπλεκε το εγκώμιο και μετά, αφού τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή, τον έβριζε.

Πολλές συνομιλίες μου είναι κομμένες, δεν είναι ολόκληρες, και άλλες δεν υπάρχουν καθόλου.

Οι στοιχηματζήδες λένε διάφορα, εικασίες. Χτίζουν μύθους. Η Ηλιούπολη δεν έμπαινε ποτέ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εγώ κατά καιρούς έπαιζα στοίχημα και τυχερά παιχνίδια.

Η αθλητική δικαιοσύνη βρήκε εξιλαστήρια θύματα. Άλλες ομάδες τις αθώωνε, άλλες τις καταδίκαζε, κατά το δοκούν. Όποιος είχε μέσο, αθωωνόταν! Η διαδικασία στην αθλητική δικαιοσύνη ήταν μια παρωδία.

Ο Κούγιας έβριζε αλλά δεν τον έβαζαν στη θέση του. Μετά κατηγορούσε τον δικαστή ότι είναι μεθύστακας και στην αρχή έλεγε ότι τον θαυμάζει. Στην αθλητική δικαιοσύνη, ότι έλεγε ο Κούγιας ήταν θέσφατο.

Το όπλο το είχα για την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου. Γιατί είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονίες, για τις οποίες απαλλάχθηκα με βούλευμα, αλλά κάποιοι μπορεί να πίστευαν άλλα».

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσακογιάννης αναφέρθηκε στα ματς τα οποία κατηγορείται ότι χειραγώγησε (με Διαγόρα, Τρίκαλα, Αετό Σκύδρας, Πόντιους Κατερίνης, Εθνικό, Εθνικό Αστέρα, Δόξα Δράμας κ.α.) δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε επιτροπές του ΟΠΑΠ.

Για το περίφημο ματς με τον Λεβαδειακό (2-4 με ανατροπή), ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, είπε: «Είχε δυνατό αέρα, στο δεύτερο ημίχρονο τον είχαμε ανάποδα. Κάποιοι δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα και ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα. Ο Νικολόπουλος που κατηγορείται για την απόδοσή του, ήταν σε κακή μέρα. Δεν ήταν ηθελημένα όσα έκανε. Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Κομπότη πριν τον αγώνα».

Τέλος, για το Κόρινθος-Παναχαϊκή και την επαφή με Κουντούρη για να πάνε άτομα της θύρας 7 να δείρουν τον Κούγια, ανέφερε: «Δεν έγινε κάτι στον αγώνα, δεν επιτέθηκε κανείς στον Κούγια, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την Κόρινθο για την φιλοξενία».

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18/9) απολογήθηκε και ο γνωστός μπουκ Βασίλης Καρακούλιας, ο οποίος ήταν ο ένας από τους τέσσερις που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Κατά την απολογία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το 2010 έκανα υπενοικίαση ενός πρακτορείου στην Καισαριανή και είχα την διαχείριση. Έπρεπε να επιβιώσω, γιατί έμεινα άνεργος.

Όλα τα βιβλιάρια τραπέζης που είχα ήταν νομιμότατα. Ήταν εισροές και εκροές από το πρακτορείο.

Έπαιζα κι εγώ κάποια στοιχήματα. Όλα όσα έκανα ήταν νόμιμα. Όταν δεν είχα άλλα λεφτά στη μηχανή γιατί έπιανα το όριο, έπαιρνα άλλον πράκτορα και του έδινα τα στοιχήματα. Ό,τι κάνουν όλοι.

Ο ανακριτής Κασίμης μου είπε, κύριε Καρακούλια δεν είσαστε για φύλακη, ούτε καν για σύλληψη. Αλλά μετά τον αντικατέστησαν.

Ο Δημόπουλος και ο Ζαβαντίας (σ.σ. κατηγορούμενοι αμφότεροι) έπαιζαν στοίχημα στο δικό μου πρακτορείο. Ο Ντότσης (σ.σ. επίσης κατηγορούμενος) ήταν οικογενειακός μου φίλος, έπαιζε παλιά μπάλα στη Δόξα Βύρωνα.

Ούτε ένα χειραγωγημένο δεν έχω παίξει.

Το δικαστήριο ανέγνωσε συνομιλίες στις οποίες ο Βασίλης Καρακούλιας μιλάει για στημένα ματς, ενώ ακολούθως απολογήθηκε και η σύζυγός του, Μαρία Βυθοπούλου που είναι επίσης κατηγορούμενη.

Τέλος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε και ο κατηγορούμενος Ανδρέας Δημόπουλος, μπουκ και παίκτης του στοιχήματος, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι βρέθηκε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του σε τρία χρόνια (2008-11): «Είναι από τη δουλειά μου, είναι κέρδη από το στοίχημα, αλλά είναι και λεφτά που μου έβαζαν άλλοι παίκτες, φίλοι μου, για να τα παίξω. Δεν έχω παίξει σε κανένα παιχνίδι από τα χειραγωγημένα ματς».

Επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη (21/9). Σε μία από τις επόμενες θα απολογηθούν και οι πρόεδροι του Αστέρα Τρίπολης και του Λεβαδειακού, Γιώργος Μποροβήλος και Γιάννης Κομπότης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις