Aρνητικός ο Περέιρα για ξένους διαιτητές, θετικός για πρόσθετους βοηθούς

Η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ σημαδεύτηκε από κακές διαιτησίες και παράπονα ομάδων. Η απόφαση που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αυτή του Βάτσιου, ο οποίος καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε ανατροπή έξω από τη μεγάλη περιοχή και παραπέμφθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας, Μαυρόπουλο.

Στο Καραϊσκάκη, ο Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, για παράβαση που δεν προκύπτει από το ριπλέι, χωρίς, κατά πληροφορίες, να υπάρξει παραπομπή από τον παρατηρητή διαιτησίας Γιακουμή.
Στη Λάρισα δεν μέτρησε γκολ του Ατρόμητου παρότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, ενώ και ο Λεβαδειακός διαμαρτυρήθηκε επειδή ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ που πέτυχε.
Ο ανταγωνισμός στην κορυφή της βαθμολογίας οδήγησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής τον ΠΑΟΚ να ζητήσει μέσω διαρροής την επιβολή αυστηρών ποινών στους διαιτητές και την χρησιμοποίηση πρόσθετων βοηθών.
Ο Ολυμπιακός, μέσω του αντιπροέδρου του, Θ. Θεοδωρίδη, έκανε λόγο για έλευση ξένου διαιτητή στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Το αίτημα για ξένο διαιτητή έχει απορριφθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα ο οποίος, παρουσία και του επιτετραμμένου της FIFA στην Αθήνα, Μπιορν Βασάλο, κατά τη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει τον περασμένο Αύγουστο, είχε απαντήσει αρνητικά σε σχετική ερώτηση.
Αντιθέτως το αίτημα του ΠΑΟΚ για πρόσθετους βοηθούς σε ντέρμπι και σε αγώνες που θα κρίνονται πολλά στη βαθμολογία αντιμετωπίζεται θετικά τόσο από τη FIFA όσο και από τον Περέιρα και προς το παρόν κολλάει στην ασυνέπεια της Σούπερ Λίγκας όσον αφορά στην εξόφληση των διαιτητών για αγώνες του περσινού πρωταθλήματος.
Οι σκέψεις για ξένους διαιτητές, πρόσθετους βοηθούς αλλά και το video assistance replay έχουν τεθεί και από την πλευρά του υφυποργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στις επαφές που είχε με τη FIFA αλλά και με ΠΑΕ, όμως τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί προς το παρόν για διάφορους λόγους.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις