Πετυχημένη η χρονιά για τη δισκοβόλο Κρίστι Αναγνωστοπούλου

Η δισκοβόλος Κρίστι Αναγνωστοπούλου, με καταγωγή από τα Φάρσαλα, που διαμένει με την οικογένειά της στο Βόλο, έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το 2017. Η χρονιά κρίνεται πετυχημένη, με την ίδια την αθλήτρια να υπόσχεται νέες διακρίσεις για το 2018, έχοντας και νέο προπονητή.

Η αρχή έγινε τον Μάρτιο όπου συμμετείχε με την Εθνική στο αγώνισμα της δισκοβολίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Χειμερινών Ρίψεων που διεξαχθεί στους Κανάριους Νήσους όπου κατέλαβε την 3η θέση με βολή 59.28μ. Τον Ιούνιο έλαβε μέρος σε δύο μίτινγκ με δυνατά ονόματα. Στο Μοντρέιλ της Γαλλίας έστειλε το δίσκο στα 59,37 μ. και πήρε την 3η θέση, ενώ 3η ήταν και στη Μασσαλία με 59,74 μ.
Στις 17-18 Ιουνίου η 26χρονη δισκοβόλος μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Πάτρα για λογαριασμό του νέου της συλλόγου, του Γ.Σ. Κερατέας. Εκεί δεν είχε πρόβλημα να αποδείξει πως είναι η κορυφαία Ελληνίδα στο αγώνισμα. Η βολή της στα 58.95 μ. ήταν αρκετή για να της δώσει την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη της σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Κυριαρχεί στο αγώνισμα από το 2011… Σειρά είχε η Εθνική ομάδα που θα έδινε τη μάχη για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων, το πρώην «Μπρούνο Ζάουλι». Οι αγώνες έγιναν στο Λιλ της Γαλλίας και η Κρίστι έδωσε εννέα πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα με την 3η θέση που κατέκτησε στη δισκοβολία. Η επίδοσή της ήταν ξανά πολύ καλή, αφού ο δίσκος «προσγειώθηκε» στα 59.28 μ.
Ακολούθησε το Γκραν Πρι της Θήβας που ουσιαστικά ήταν ένας αγώνας σε στιλ προπόνησης. Η 1η θέση με 58.85. ήλθε αρκετά εύκολα για την Αναγνωστοπούλου. Στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο φιλοξενήθηκε στο Σχηματάρι η Αναγνωστοπούλου δεν κυριάρχησε μόνο στη δισκοβολία, αλλά και στη σφαίρα, όπου συμμετείχε για να δώσει πόντους στην ομάδα της. Ο απολογισμός της ήταν δύο χρυσά μετάλλια με 57.55 μ. στον δίσκο και 12.32μ. στη σφαίρα.
Τον Ιούλιο έγιναν οι Βαλκανικοί στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας, όπου ήλθε 2η με 58,05 μ., πίσω από τη Σέρβα Ντραγκάνα που έκανε 59,35 μ. Στο Γκραν Πρι της Καβάλας εντυπωσίασε με το 61.53 μ., αφού έκανε ατομικό ρεκόρ και έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο. Αυτό διεξήχθη τον Αύγουστο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε βολή στα 56,91 μ., η οποία δεν τις επέτρεψε να προχωρήσει πέραν του προκριματικού.

Αλλαγή προπονητή
Ο Γιάννης Δόνδωρος είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος προπονητής της Αναγνωστοπούλου. Η ίδια δήλωσε στο stivoz.gr: «Ύστερα απο μια μακροχρόνια συνεργασία με την Βάσω Παναγιωτοπούλου, την οποία οφείλω να ευχαριστήσω για όσα μου προσέφερε, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσω σε γενικότερες αλλαγές πλεύσης ως αθλήτρια, ξεκινώντας από την ανεύρεση νέου προπονητή. Κατέληξα στον Γιάννη Δόνδωρο, έναν προπονητή με επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία από το 1996 στην προπονητική, ο οποίος και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου για συνεργασία. Η όλη απόφαση στην εύρεση νέου προπονητή ήταν καθαρά προσωπική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις