Έξι χρόνια εκτός Σούπερ Λίγκας αν χρεοκοπήσει ο Παναθηναϊκός


Μοιράσου το άρθρο

Ένα σενάριο που… αρέσει σε αρκετούς φίλους του Τριφυλλιού τις τελευταίες ώρες, προβλέπει τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Εν συντομία, εννοούν τη διάλυση της ΠΑΕ προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη που τη βαραίνουν και την επανασύσταση της, ώστε να επανέρθει καθαρή στη Superleague κατά το παράδειγμα της ΑΕΚ.

Μόνο που οι περισσότεροι αγνοούν ότι σε σχέση με την επιλογή της Ένωσης προ ετών, έχει μεσολαβήσει μία σημαντική αλλαγή. Πλέον, όποια ομάδα υποβιβαστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, τα χρέη της δεν διαγράφονται αλλά την περιμένουν να γυρίσει…

Συγκεκριμένα, εάν ο Παναθηναϊκός υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική και έπειτα, προβιβαστεί στη Football League, η νέα εταιρία που θα συσταθεί (είτε από τον Ερασιτέχνη, είτε μέσω συγχώνευσης) θα αναλάβει τις υποχρεώσεις που είχε η παλαιότερη όταν διαλύθηκε.

Το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο στη διατύπωση του:

“… σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ΑΑΕ (Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία) τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το Σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτον, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στο χρονικό διάστημα έως τη θέση της σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει επέλθει για καθεμία απ’ αυτές παραγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις”.

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα υποβληθεί σε μία ταλαιπωρία που θα κηλιδώσει την ιστορία του και το μέγεθος του, χωρίς να ξεχρεώσει… Επιπροσθέτως, εφεξής η ομάδα που υποβιβάζεται λόγω χρεών, υποχρεώνεται να μείνει τρία χρόνια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, προτού αποκτήσει το δικαίωμα της ανόδου. Δηλαδή για να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα (αν παίρνει διαδοχικούς προβιβασμούς) θα χρειαστούν έξι χρόνια!

Πρακτικά, ο μόνος τρόπος να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και να απαλλαγεί από τα χρέη, είναι με την επανασύσταση της ΠΑΕ να μην υιοθετηθεί το όνομα και το έμβλημα του Συλλόγου… Επομένως, μία άλλη ονομασία και ένα άλλο σήμα, κάτι που φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με το Τριφύλλι όπως το γνωρίζουμε σήμερα…

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις