Σπουδαίο “διπλό” για τον Πύρασο στη Σκιάθο

Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Πυράσου, η οποία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το νησί της Σκιάθου με 2-0, πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο με την έναρξη του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό με σκόρερ τον Ζαχαράκη και το δεύτερο που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη, στις καθυστερήσεις (92′) με σκόρερ τον Δαμάσκο…

Αναμφισβήτητα για την ομάδα της Νέας Αγχιάλου είναι μία σπουδαία επιτυχία, δεδομένου ότι η Σκιάθος θεωρείται από τα φαβορί της κατηγορίας, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ενώ παραδοσιακά το νησί της Σκιάθου αποτελεί μία πολύ δύσκολη έδρα, στην οποία δύσκολα κάποιος μπορεί να πάρει βαθμούς. 
Στην αναμέτρηση υπήρξαν πολύ δυνατές μονομαχίες, σε αθλητικά πλαίσια, καθώς το πάθος για τη νίκη ήταν μεγάλο και από τις δύο πλευρές. Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στο α’ μέρος, προσπαθώντας πρώτα από όλα να διαφυλάξουν τα νώτα τους και έτσι στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, ουσιαστικά από μία για κάθε ομάδα.
Από τη στιγμή που προηγήθηκαν οι παίκτες του Πυράσου με το γρήγορο γκολ στις αρχές του β΄ 45λεπτου, διαχειρίστηκαν άριστα το παιχνίδι και θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 0-2 νωρίτερα “κλειδώνοντας” το υπέρ τους αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κρατήθηκαν επτά λεπτά καθυστερήσεις – δικαιολογημένα – εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που υπήρχαν, απόρροια του δυνατού παιχνιδιού που προηγήθηκε.
Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 48′, μετά από πολύ ωραία συνεργασία και “σπάσιμο” της μπάλας από τον Ίμπρα προς τον σκόρερ Ζαχαράκη.
Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με ψηλοκρεμαστό σουτ του Χρήστου Δαμασκού, ο οποίος ευρισκόμενος περίπου πέντε μέτρα μπροστά από το χώρο του κέντρου, “κρέμασε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που βρισκόταν έξω από την εστία του.
Πολύ σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε η ομάδα της Σκιάθου, όταν στο 70′ ο Σαρρής βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.

Σκόρερ: 48′ Ζαχαράκης, 92′ Δαμασκός
Διαιτητής: Βλάχος
Βοηθοί: Κατσιγιαννάκης, Δημητράκης

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Μπρέγκου, Νασιάκος, Ζαρίφης, Ελ. Πρίφτι, Χρυσάνθης (60′ Σαρρής) Ντ. Πρίφτι, Τάσσος, Φερετζέλης, Μαλάκος, Χισάι (60′ Σκέμπι)
ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Γ. Τσάμης, Γκίνης, Μπασδάνης, Στεργίου, Κατής (75′ λ. τρ. Δ. Τσάμης) Τζορμπατζής, Ζαχαράκης, ‘Ιμπρα (70′ Φούκης), Δαμάσκος, Σιώμος (92’ Αντζούρης)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις