Ξελάσπωσε τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς

Ανεβαίνει και συνεχίζει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ!

Με γκολ του συνήθη ύποπτου, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Τούμπα και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του ντέρμπι!

Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που βρίσκει τα πατήματά της και βελτιώνεται συνεχώς. Πολύ καλή εμφάνιση από Πέλκα, Μάτος, Πρίγιοβιτς, θετικότατοι οι Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο και Τσίμιροτ!

Το ματς

Τις καλές εμφανίσεις μετά το ματς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό συνέχισε ο ΠΑΟΚ. Με τους Πέλκας, Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί να έχουν κέφια, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, είχαν ταχύτητα και ποιότητα στην μεσοεπιθετική τους γραμμή και λίγο έλειψε στο 11ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ. Πρίγιοβιτς και Πέλκας συνδυάστηκαν ωραία, αυτός γύρισε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος προ κενής εστίας και υπό την πίεση του Μιχαήλ δεν κατάφερε να βρει τέρμα, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Βιεϊρίνια δέκα λεπτά αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και έφτιαξε ακόμη μία φάση προς την εστία του Βελλίδη, αλλά το σουτ του Μαουρίτσιο (που ήταν ολομόναχος) μέσα από την περιοχή, πέρασε περίπου τρία μέτρα από το δεξί δοκάρι. Ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικά στημένος από τον Γιάννη Πετράκη για ακόμη ένα ματς, προσπαθούσε να βρει μια καλή αντεπίθεση για να κάνει την ζημιά και απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά στο 34’ με το σουτ του Κοζορώνη που… έβγαλε ο Ρέι.

Ο Μαουρίτσιο απείλησε ξανά τους φιλοξενούμενους με σουτ έξω από την περιοχή στο 38’ αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο πριν το φινάλε τα πλάνα του Πετράκη άλλαξαν καθώς ο Λίλα είχε ένα πρόβλημα και έδωσε την θέση του στον Μανθάτη. Το ημίχρονο στην άδεια Τούμπα έκλεισε με την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, όταν ο Πρίγιοβιτς με φανταστική γυριστή κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας!

Με τα… μπούνια μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν εξαιρετική και έψαχνε το γρήγορο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και θα της άνοιγε τον δρόμο προς το τρίποντο. Στο 47’ ο Πέλκας έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ ίδια αντίδραση είχε και στο σουτ του Ελ Καντουρί πέντε λεπτά αργότερα. Δευτερόλεπτα μετά, ο πορτιέρε του ΠΑΣ έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής, βγάζοντας από κοντά το σουτ του Πρίγιοβιτς, το οποίο είχε κοντράρει και στον Μάτος και είχε αλλάξει πορεία!

O ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και εν τέλει στο 55ο λεπτό πήρε αυτό που δικαιούνταν με τον… συνήθη ύποπτο! Μετά από σέντρα του Τσίμιροτ στο ύψος του δευτέρου δοκαριού, ο Μάτος γύρισε με κεφαλιά προς τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο δεν δυσκολεύτηκε να βάλει τον «δικέφαλο του βορρά» σε θέση οδηγού! Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη περισσότερη ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν ακόμη δύο φορές μέχρι το 70ο λεπτό αλλά ο Πέλκας δεν κατάφερε με τις ωραίες του εμπνεύσεις να πετύχει κάποιο τέρμα.

Οι δύο προπονητές έκαναν και αυτοί το… παιχνίδι τους από τους πάγκους, με τον Γιάννη Πετράκη να τα παίζει όλα για όλα περνώντας στο ματς τους Σολτάνι, Βιδάλ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Είτε γιατί δεν έπαιρναν την σωστή απόφαση στην τελική πάσα, είτε γιατί έβλεπαν κυρίως τον Σαμπράνο αλλά και τον Βαρέλα να ανακόπτουν κάθε προσπάθειά τους. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να δημιουργηθεί κάτι το αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους 1-0, με το σκορ να παραμένει μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίτσιο (67΄ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις