Παραδίδει τη διαχείριση των μετοχών ο Αλαφούζος


Μοιράσου το άρθρο

Από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν είχε θετική εξέλιξη, ο Γιάννης Αλαφούζος γνωστοποίησε ότι δεν θα έχει περαιτέρω ανάμειξη στην ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής θεωρεί ότι έχει τελειώσει με τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα χρειαστεί για να μεταβιβάσει το μετοχικό μερίδιο που διαθέτει.

Μάλιστα, για να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του, θα προβεί στην πιο χαρακτηριστική ενέργεια: θα παραδώσει τη διαχείριση των μετοχών του σε συμβολαιογραφικό γραφείο. Πλέον, όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, θα απευθύνεται στον εντεταλμένο συμβολαιογράφο του εφοπλιστή.
Ασφαλώς, με αυτή την απόφαση ο Γιάννης Αλαφούζος σημαίνει το τέλος του στην ΠΑΕ. Η διοίκηση υπό τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη έχει υπηρεσιακό ρόλο μέχρι να την αντικαταστήσει ένα νέο σχήμα και μένει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τη χρηματοδότηση της εταιρίας από τον εφοπλιστή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.
Με παρόμοιο τρόπο είχε ενεργήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της οικογένειας του. Από το δικηγορικό γραφείο του Τζίγγερ, πήρε μετέπειτα η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” τον έλεγχο της ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις