Βαζάκας: «Στόχος η εξάδα»

Ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε πως μια θέση στην πρώτη εξάδα εξασφαλίζει την παραμονή.

Ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, σε δηλώσεις του στο karditsasportiva.gr μετά το φιλικό με τον ΑΟ Σελλάνων, μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση και ετοιμότητα της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στους στόχους της ΑΣΑ, για την επερχόμενη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Όταν είσαι στην προετοιμασία κοιτάς να βελτιώσεις αυτά που σου λείπουν για να είσαι έτοιμος όταν πρέπει. Εγώ είπα μετά το ματς με την Παναχαϊκή ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη σε 20 ημέρες. Ήρθαν πολλά παιδιά που δεν είχαν χρόνο προπόνησης, όπως είναι ο Σουντουρά, γι’ αυτό δεν τον χρησιμοποίησα καθόλου. Έτσι έκανα με τον Θεοδωράκη, έπαθε πρόβλημα στη γάμπα και τον χάσαμε άλλες δέκα ημέρες.

Μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως είναι ο Σταματάκης, όπως είναι ο Ποζατζίδης που μετά το παιχνίδι έχει πρόβλημα με τη μέση. Όλα αυτά είναι θέμα κόπωσης. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση για να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι και να βγάλουμε 90λεπτο σε καλό ρυθμό. Τις δύο τελευταίες ημέρες εμείς δουλέψαμε σε πολύ μεγάλους ρυθμούς και ήξερα ότι η ομάδα θα είναι πολύ κουρασμένη και θα ήμαστε δεύτεροι στη μπάλα. Το τελευταίο που με ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα. Θέλω να ετοιμάσω την Αναγέννηση να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή. Περιμένω και τους δύο ξένους που θα μας δώσουν λύσεις επιθετικές και σε ένα μεγάλο ποσοστό η Αναγέννηση θα είναι όπως πρέπει στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Είχατε μιλήσει για 6άδα. Αυτό ισχύει;

«Αν δεν είσαι στην εξάδα θα πέσεις. Άρα ο στόχος της Αναγέννησης είναι η εξάδα, επτάδα. Αν βάλεις στόχο τη σωτηρία πρέπει να παλέψεις τόσο πολύ, γιατί πέφτουν έξι και ο έβδομος μέχρι τον δέκατο θα παλεύουν ποιος θα σωθεί. Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από αυτούς. Θεωρώ ότι η Αναγέννηση είναι σε καλό δρόμο. Είχαμε ένα διαπιστευτήριο στο πρώτο ημίχρονο με την Παναχαϊκή, γιατί στο δεύτερο ήμασταν μόνο τακτικά καλά. Είχα αναφέρει το πρόβλημα της Αναγέννησης από την πρώτη στιγμή και είχα πει να ενισχυθεί επιθετικά. Βλέπετε ότι ακόμα δεν πήραμε… ακόμα περιμένουμε τους ξένους. Ήρθε ο Σουντουρά που είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε τον Κονέ που βγήκε το δελτίο του, αλλά ακόμα δεν εμφανίστηκε.

Αν μας δώσει λύσεις επιθετικές και πετύχουμε το γκολ, η Αναγέννηση δύσκολα θα χάσει. Δύσκολα θα μας κάνει ομάδα ευκαιρία. Ήταν ένα καλό τεστ για να δούμε και στην κούραση ακόμα πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Αντέδρασε καλά αμυντικά, επιθετικά έχουμε το πρόβλημα. Προσπάθησαν οι παίκτες να βρουν λύσεις, αλλά όπως είπα για μένα δεν έπαιζε ρόλο το αποτέλεσμα. ‘Ηθελα να δω πως σκέφτεται η ομάδα μου στην κούραση και είμαστε σε καλό δρόμο»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις