Και τυπικά τέλος η χρηματοδότηση στον Παναθηναϊκό

Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, συνεργάτες του οποίου ενημέρωσαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη ότι κλείνει οριστικά η κάνουλα χρηματοδότησης.

Μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να έχει μία συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του αναφορικά με την ομάδα και το τι συνεπάγεται η ανακοίνωση αποχώρησής του.

Άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει και στη συνέντευξη Τύπου πως κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.Η συνάντηση τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε και ο Έλληνας τεχνικός ενημερώθηκε για τις προθέσεις του mr. ΣΚΑΪ από τους άμεσους συνεργάτες του. Αυτό που του γνωστοποιήθηκε είναι αυτό που πρακτικά είχε φανεί από την προηγούμενη Πέμπτη. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει πρόθεση να χρηματοδοτήσει άλλο ο Γιάννης Αλαφούζος το τριφύλλι.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια απόφαση-σταθμό στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να καταλήγει σε αυτό το πρωτοφανές «έγκλημα» στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αλαφούζος είχε τονίσει πριν καιρό ότι η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν και έρχεται τώρα να πάρει πίσω όσα πίστεψε ο κόσμος του τριφυλλιού, με το να κλείσει τις κάνουλες από την αρχή κιόλας της αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος είχε δεσμευτεί το καλοκαίρι ότι δεν θα αφήσει την ομάδα, προχώρησε σε μεταγραφές και τώρα ανακοινώνει επί της ουσίας ότι λεφτά… δε θα πάρει κανείς.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει και τυπικά τέλος στην χρηματοδότηση της ΠΑΕ και πλέον είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να τακτοποιηθεί καμία οικονομική οφειλή πριν τις 30 Σεπτεμβρίου όταν και θα γίνει ο πρώτος έλεγχος της UEFA. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπει σε καθεστώς επιτήρησης και εφόσον φανεί ασυνεπής και στη συνέχεια θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Γιάννη Αλαφούζου να πληρωθούν οι δόσεις των συμβολαίων των παικτών που είναι προγραμματισμένες για το τέλος Οκτωβρίου. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για υποχρεώσεις σε πρώην παίκτες και τους συλλόγους τους που έχουν διακανονιστεί. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως η μη καταβολή των δόσεων προς τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στα αποδυτήρια των πρασίνων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις