Βόμβα Κούγια: «Φεύγω από την ΑΕΛ»


Μοιράσου το άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις στην ΑΕΛ καθώς ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Αλέξης Κούγιας σε δημόσια τοποθέτησή του εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από την ΑΕΛ πουλώντας τις μετοχές έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Την πρόθεσή του να απεμπλακεί από την ΑΕΛ και το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε γνωστή ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA. Ο γνωστός ποινικολόγος αιτιολόγησε την επιθυμία του στον «λυσσασμένο πόλεμο» που δέχεται και πλέον αναμένει τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους.

Ως τιμή πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών όρισε τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνει τόσο το προπονητικό κέντρο των Δέντρων όσο και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο των «βυσσινί».

Ο Αλέξης Κούγιας  καταλόγισε ευθύνες στην ερασιτεχνική ΑΕΛ, τόνισε πως η λειτουργία της ομάδας είναι εγγυημένη, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε δεν μπορεί να πολεμήσει την αην ανώνυμη και άνανδρη βρομιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ξεκινάω με μια ευχή. Ο παλιός γιατρός της ομάδας μας ο κ. Καραμπάτσας να γίνει καλά. Η απόφαση που πήρα είναι αμετάκλητη. Αποφάσισα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Από σήμερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές είμαι στη διάθεσή του, η τιμή είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος θέλει να πάρει μια ιδιόκτητη ΠΑΕ που έχει την ιστορία της ΑΕΛ και όλα τα υπόλοιπα είμαι εδώ.

Είχα αποφασίσει να μείνω για όλη μου την ζωή. Ερχόμενος εδώ, ένιωσα τη λαχτάρα του κόσμου και πίστευα στην πορεία θα γεμίζαμε τις εξέδρες. Ήξερα ότι θα παλέψω με το παρασκήνιο, αλλά πίστευα ότι έχοντας πίσω μου την ιστορία της ΑΕΛ που προκαλεί σεβασμό θα πήγαιναν όλα καλά. Δεν είχα λοιπόν να φοβηθώ τίποτα. Όταν πήρα την ΑΕΛ υπήρχε ένα δελτίο. Είχα στο μυαλό μου γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο, ότι θα πετύχω ένα αποτέλεσμα με χρήματα λιγότερα από αυτά που έδωσαν οι προηγούμενοι. Έβαλα στόχους για την επόμενη 5ετια.

Γνώριζα ότι μόλις θα έβγαινα Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν περίμενα πως θα με βρίζανε εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Με ενορχηστρωτή την ερασιτεχνική ΑΕΛ. Δεν περίμενα να γίνεται ένας τόσο λυσσασμένος πόλεμος εναντίον μου. Φτάσανε στο σημείο να κατασκευάσουν μία υπόθεση ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην Λάρισα και εγώ είμαι επικεφαλής. Δεν περίμενα λοιπόν να συναντήσω τέτοια περιβάλλον.

Παραδίδω ένα προπονητικό κέντρο, παραδίδω ένα γήπεδο ανακαινισμένο, το ΑΕΛ FC ARENA. Παραδίδω την ΑΕΛ με ένα ραδιόφωνο. Στο τέλος αν αυτός ο πόλεμος οδηγήσει σε ένα νέο μεσσία αγοραστή θα φανεί το επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε δεν θα αφήσω την ομάδα μου να ξανά πάει εκεί που είναι. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, η λειτουργία της ομάδας είναι εγγυημένη. Δεν μπορώ να πολεμήσω την ανώνυμη και άνανδρη βρομιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις