Ψήφισε σημαντικές αλλαγές το ΝΒΑ

Ένα πλάνο που θα μειώνει τη δυνατότητα των ομάδων να χάνουν επίτηδες παιχνίδια προκειμένου να αυξάνουν τις πιθανότητές τους για υψηλή επιλογή στο ντραφτ και θα περιορίζει την τακτική των προπονητών να ξεκουράζουν αλόγιστα βασικούς παίκτες ψηφίστηκε από τις ομάδες του ΝΒΑ.

Το συμβούλιο των ιδιοκτητών πέρασε τις αλλαγές με 28 ψήφους (αντίθετοι οι Θάντερ, απείχαν οι Μάβερικς), ενώ απαιτούνταν τα 2/3 για να εγκριθούν όσα είχε προτείνει η επιτροπή ανταγωνισμού.
Το σχέδιο που προτάθηκε προβλέπει ότι οι ομάδες θα ενθαρρύνονται να ξεκουράζουν τους βασικούς τους παίκτες στα εντός έδρας ματς κι όχι στα εκτός έδρας παιχνίδια ή σε αυτά που μεταδίδονται σε εθνικό δίκτυο, προκειμένου να μη μειωθεί η εμπορική τους αξία.
Όσον αφορά στο περιβόητο tanking, δηλαδή την τακτική των ομάδων να χάνουν παιχνίδια στο τέλος της σεζόν με στόχο να βελτιώνουν τις πιθανότητές τους να κληρωθούν να επιλέξουν υψηλότερα στο ντραφτ, ψηφίστηκαν επίσης ορισμένα μέτρα για να εφαρμοστούν από το 2019. Έτσι για παράδειγμα, ενώ τώρα οι τρεις χειρότερες ομάδες της κανονικής περιόδου έχουν 25, 19,9 και 15,6% πιθανότητες αντίστοιχα για να κληρωθούν να επιλέξουν στο νούμερο ένα, πλέον καθεμία εξ αυτών θα έχει 14%, ενώ αντίστοιχα θα μειωθεί και το ποσοστό των ομάδων που ακολουθούν. Επίσης, οι τρεις χειρότερες ομάδες της κανονικής περιόδου θα μπορούν να πέσουν παρακάτω από ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα στη σειρά επιλογής στο ντραφτ, με την χειρότερη να μπορεί να επιλέξει μέχρι και πέμπτη (αντί για τέταρτη που ίσχυε ως τώρα) και τη δεύτερη χειρότερη έκτη (αντί για πέμπτη).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις