Ύπνος του ΠΑΟΚ και τιμωρία από την ΑΕΛ!

Ο ορισμός της τιμωρίας από την ΑΕΛ στον ΠΑΟΚ!

Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν στο 44′ με το γκολ του Μάτος, αλλά αντί στο β’ μέρος να ψάξουν το δεύτερο γκολ «κλειδώνοντας» το ματς, έκατσαν στο προβάδισμά τους και το πλήρωσαν. Χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους στο 87′ λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Κουλούρη για αγκωνιά στον Ζίζιτς, οι «βυσσινοί»το εκμεταλλεύτηκαν και «χτύπησαν» στο 89′ με τον Κρίζμαν, σοκάροντας τον ΠΑΟΚ και παίρνοντας έναν ανέλπιστο βαθμό, αφού δεν είχαν κάνει την παραμικρή ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 68′ ο ΠΑΟΚ ζητά δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Ρέντζα στον Μάτος, από ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, με τον αμυντικό των «βυσσινί» να γκρεμίζει τον Βραζιλιάνο.

Με αυτή την απώλεια η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε την ευκαιρία να περάσει έστω και προσωρινά στην 1η θέση της βαθμολογίας, αφού πλέον απλά ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο (που έχει αγώνα λιγότερο) στη 2η θέση και η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία με νίκη επί του Αστέρα να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη μεταξύ τους διαφορά.

Συν τοις άλλοις, αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Ατρόμητου, τότε εξανεμίζεται άμεσα η όποια διαφορά υπήρχε με τους «ερυθρολεύκους».

Το ματς

Αφεντικό των κινήσεων εντός αγωνιστικού χώρου ήταν από το 1’ ο ΠΑΟΚ στο AEL FC Arena, αφού η ΑΕΛ όσο και να έδειχνε διάθεση να προκαλέσει κινδύνους στην εστία του Ρέι, ήταν φανερό ότι αφού δεν το επέτρεπε η άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν θα μπορούσε να απειλήσει.

Το δύσκολο σκέλος για τον «Δικέφαλο» ήταν να αρχίσει να απειλεί σταθερά την πολυπρόσωπη και αρκετά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, με την πρώτη απειλή να δημιουργείται στο 7’, με τον Ελ Καντουρί να πιάνει ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά να το αποκρούει ο Μπόζοβιτς σε κόρνερ.

Στη συνέχεια όμως τα παράπονα του Ραζβάν Λουτσέσκου για το παράλληλο και αργό ποδόσφαιρο των παικτών του ήταν πάρα πολλά και φυσικά όχι αδικαιολόγητα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 39’ μετά βίας ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τελική προς την εστία του Μαυροβούνιου γκολκίπερ.

Σε εκείνο το λεπτό, εμφανίστηκε στο ματς ο Βιεϊρίνια, που παραλίγο από ωραίος να γίνει μοιραίος.

Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Πορτογάλος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μαουρίτσιο βρήκε στην κίνηση τον πρώην άσο της Βόλφσμπουργκ (και πάλι αμαρκάριστο), ωστόσο το γυριστό του τελευταίου πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Μπόζοβιτς.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ, με τον Βιεϊρίνια να δημιουργεί, αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, με πάσα ακριβείας βρήκε τον Μάτος στην κίνηση σέντερ-φορ που επιχείρησε και με άπιαστο πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-0, που απέδιδε δικαιοσύνη για τα όσα συνέβησαν στο α’ μέρος.

Κοιμήθηκε ο ΠΑΟΚ, μηδέν ευκαιρίες!

Βάσει της εικόνας και της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων, θα πίστευε κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι θα έμπαιναν στο β’ ημίχρονο αποφασισμένοι να πετύχουν δεύτερο γκολ, ώστε να τελειώσουν το ματς, αφού ούτως ή άλλως η επιθετική δραστηριότητα των «βυσσινί» ήταν ανύπαρκτη.

Αντί αυτού, οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού προτίμησαν ένα αργό, παράλληλο και όσο περνούσε η ώρα βαρετό ποδόσφαιρο, αφού δίχως υπερβολή σε όλη τη διάρκεια του β’ 45λέπτου δεν δημιούργησε την παραμικρή υποψία ευκαιρίας στα καρέ του Μπόζαβιτς. Επιπλέον, και ο ίδιος ο προπονητής του Δικεφάλου δεν φαινόταν να τον νοιάζει κάτι τέτοιο, διότι στο 62′ πέρασε το ματς τον Σάκχοφ, αντί του Πέλκα, θέλοντας να σφίξει περισσότερο το κέντρο του, παρά να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ.

Το μόνο για το οποίο μπορεί να έχει δικαιολογημένα παράπονα ο ΠΑΟΚ είναι η φάση του 68′, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Μάτος δεν πρόλαβε την μπάλα, ωστόσο ο Ρέντζας ήρθε πολύ άτσαλα πάνω του και τον ανέτρεψε, σε μια φάση που πράγματι ο ρέφερι Κατσικογιάννης μπορούσε να δώσει πέναλτι.

Όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ έστω και με αυτό το φτωχό τρόπο θα έφτανε στη νίκη, μέχρι τουλάχιστον στο 87′. Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε σωστά τον Κουλούρη που είχε αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς στο 71′, αφού χτύπησε με τον αγκώνα του τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ, Ζίζιτς.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου με αποτέλεσμα στο 89′ να υποστούν την απόλυτη ψυχρολουσία. Ο Κρίζμαν έκανε ένα άτσαλο τελείωμα μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά που κρέμασε τον Ρέι, γράφοντας το 1-1 και ταυτόχρονα τον επίλογο του ματς, που σε τίποτα δεν προμήνυε αυτή την κατάληξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (4-2-3-1): Μπόζοβιτς – Ρέντζας (84′ Μασούρας), Γιοβάνοβιτς (24’ λ.τ. Φάρκας), Ζίζιτς, Γουάλας – Φατιόν, Αγκάνοβιτς – Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (76′ Περόνε), Κρίζμαν – Ναζλίδης

Πάγκος: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Μπάμπιτς, Γιαννιτσάνης

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ρέι – Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς – Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο – Βιεϊρίνια (85′ Μακ), Ελ Καντουρί, Πέλκας (62′ Σάκχοφ) – Πρίγιοβιτς (71′ Κουλούρης)

Πάγκος: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Α’ βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης
Β’ βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος: Σταύρος Μάνταλος

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις