«Δεν ζητιανεύει ο Παναθηναϊκός, θα πουληθούν μεγάλοι παίκτες τον Γενάρη»

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου αποκάλυψε πόσα χρήματα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός μέχρι τον Δεκέμβρη, ποιοι παίκτες πρέπει να πουληθούν και τόνισε πως οι πράσινοι δεν ζητούν ελεημοσύνη και θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό και επιχειρηματίες. Αναλυτικά όσα είπε στον Real FM:

«Αισθάνομαι περήφανος που έπαιξα τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και δεν θα μπορούσα να μην βάλω σε αυτή την δύσκολη στιγμή την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου».
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή;
«Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι καθαρά το οικονομικό. Δεν χρειάζεται άμεσα αλλά σίγουρα μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα χρειαστεί χρήματα για τις υποχρεώσεις τις ελληνικές. Αν πρέπει να πληρώσει και τα θέματα της ΟΥΕΦΑ είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που προς το παρόν θα το παγώσει. Έχει το περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο να το δούμε. Το θέμα είναι μέχρι τέλη Νοεμβρίου να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές τους νυν».
Πόσα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει η σεζόν;
«Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρήματα μέχρι τον Δεκέμβρη τέσσερα εκατομμύρια ευρώ Γιατί αν τα βρούμε ως τότε, θα βγουν χρήματα από ΝΟΒΑ, ΟΠΑΠ και χορηγούς και έτσι θα διευκολυνθούν πολλά. Είναι ό,τι υποχρέωση έχει για να είμαστε εντάξει για το ελληνικό πρωτάθλημα».
Θα έχετε επαφές με παλιούς ποδοσφαιριστές;
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω, έχω ένα ραντεβού θα μιλήσω με παιδιά που έχουν παίξει στον Παναθηναϊκό για να μπούνε στην επιτροπή. Δεν εννοώ δηλαδή να ανοίξω λογαριασμούς. Μπορεί να είμαστε σε αυτή την φάση αλλά δεν ζητιανεύουμε. Θα κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ κόσμο, με την πρόταση που θα κάνουμε θα υπάρξει ευαισθητοποίηση. Δεν μπορώ να σας πω τη σύνθεση γιατί δεν ξέρω αν θα δεχθούν. Ο Σαραβάκος είναι μέσα στην ομάδα. Δεν θέλω να πω τίποτα για ονόματα όμως επειδή έχω μιλήσει ραντεβού αύριο».
Ποιο είναι το πλάνο και ποιες οι πρώτες ενέργειες;
«Θα δώσουμε μία συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσουμε στον κόσμο να έρθει να στηρίξει την ομάδα, αν δούμε ότι ο κόσμος είναι πολύς να επεκταθούμε σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της και αυτός θα την βγάλει από το αδιέξοδο. Αν μαζευτούν τόσοι πολλοί θα πάμε στο ΟΑΚΑ, όπου εκεί με ένα εισιτήριο που θα έχει τη δυνατότητα να το δώσει ο άλλος ή να βγάλουμε κάποια διαρκείας για τα υπόλοιπα ώστε ο Παναθηναϊκός να βγάλει τη χρονιά πουλώντας 25.000 διαρκείας».
Αρκεί η συμμετοχή του κόσμου;
«Θα πρέπει τον Ιανουάριο να πουληθούν κάποιοι παίκτες για να γίνει βιώσιμος ο Παναθηναϊκός, υπάρχει και το θέμα του Βλαχοδήμου. Οι παίκτες που πρέπει να πουληθούν είναι με τα μεγάλα συμβόλαια. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να αντέξει τα μεγάλα συμβόλαια. Να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο για να ξεπεράσει η ομάδα το σκόπελος που έχει».
Σας φοβίζει το θέμα των προσφυγών;
«Αν πχ ο Λέτο δεν συμφωνήσει γιατί αντί για 20.000 πάρει 10.000 και μας ρίξει τότε τι να πω. Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του. Θα τα πάρει με καθυστέρηση και πιστεύω δεν θα διαφωνήσουν. Είμαι 54 χρόνια στον ΠΑΟ και δεν έχω δει ποτέ έτσι την ομάδα».
Τι συζήτηση είχατε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη;
«Ο Μαρίνος αυτή τη στιγμή είναι το Α και το Ω του Παναθηναϊκού, αν έφευγε η ομάδα θα κατέρρεε.. Έχουν δείξει μία πολύ μεγάλη ανοχή. Συζητήσαμε μαζί με τον Αγησίλαο Τουμαζάτο και δέχθηκε και εκείνος το πλάνο. Είπε πως θα μιλήσει και στους αρχηγούς και είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες με ΠΑΣ Γιάννινα) αυτό το πολύ όμορφο που έκαναν οι παίκτες να πάνε και να χαιρετήσουν τους οπαδούς. Αυτό που ζητάμε είναι να έρθουν ακόμα περισσότεροι».
Θα έχετε κάποια επαφή με την Κυβέρνηση μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα;
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εγώ θα ζητήσω να συναντηθώ με τον κύριο Τσίπρα. Όχι για το γήπεδο στο Γουδή για άλλα θέματα. Έχουμε μία επαφή, θα του ζητήσω κάποια πράγματα και αν μπορεί να μας τα κάνει θα μας τα κάνει. Σκεφτείτε το πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω ακόμα και η ΝΟΒΑ αν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί αυτό το πρωτάθλημα».
Σκέφτεστε να δείτε και το γηπεδικό για να είναι κίνητρο για έναν επιχειρηματία;
«Θα τα αποφύγουμε τα βράχια της φετινής σεζόν, αλλά θα πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια για να βγει ξανά ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και ο επενδυτής να έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Το πρώτο πράγμα ειναι να σώσουμε τον Παναθηναϊκό και όχι το γηπεδικό».
Μήπως η λύση θα ήταν κάτι πιο συλλογικό και όχι ένας μόνο επιχειρηματίας;
«Ένας άνθρωπος πια όσο μεγάλος και αν είναι, είναι δύσκολο να αναλάβει αυτά τα χρέη. Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό που έχει γήπεδο οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν. Αν βρεθούν δύο τρεις είναι δύσκολο να συμφωνήσουν. Εγώ θα πω την αλήθεια στον κόσμο, όσο σκληρή και αν είναι. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι όταν είναι οικογένεια μεγαλουργεί».
Είχατε ακούσει το καμπανάκι όταν έγιναν οι συζητήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;
«Ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να φύγει. Φάνηκε πως όταν ήρθε ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε μία προσπάθεια ακόμα όμως όσα λεφτά και αν έχει κάποιος είναι πολύ δύσκολο. Οι μεταγραφές Στραματσόνι ήταν το χειρότερο πράγμα που έφερε τα πράγματα σε αυτό το σημείο».
Θα πάτε σε επιχειρηματίες;
«Σαφώς και θα πάμε σε επιχειρηματίες. Δεν θα ζητήσουμε ελεημοσύνη».
Έχετε κάποιο πλάνο σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη;
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το είπε ο Τάκης Οικονομόπουλος αυτό βοήθησε όσο μπορούσε μέσα στις δυσκολίες της».
Πόσο κοντά είναι ο Παναθηναϊκός στον γκρεμό αυτή την στιγμή;
«Πάνω από 50%».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις