«Τρένο» ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Λαμία και πέρασε τρίτος

Το ντέρμπι στο ΕΑΚ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Λαμία βάφτηκε κόκκινο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0, πέτυχαν την 5η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, υποχρέωσαν τη Λαμία στην τρίτη φετινή ήττα και με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησαν ανέβηκαν στην 3η θέση που…

…οδηγεί στα πλέι οφ, ξεπερνώντας κατά ένα βαθμό τη Ζάκυνθο. Μάλιστα, μείωσαν στους τρεις τους βαθμούς της διαφοράς από τη 2η της κατάταξης Λαμία.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, είχε αγωνιστικό πλάνο το οποίο οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου το τήρησαν με ευλάβεια, ενώ η ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Θέος στο 49′ με σουτ, ενώ από το 80′ ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κυζιρίδη.

Καλύτερος στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Δυνατό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πιερικό, με μία αλλαγή (αναγκαστική), καθώς στη θέση του τιμωρημένου Μπεριάν αγωνίστηκε ο Νικολιάς. Οι υπόλοιποι δέκα παίκτες είχαν ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τη Λαμία, όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μετά το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πάθος και με επιθετικό πνεύμα, στη συνέχεια και όσο περνούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να αναπτυχθεί επιθετικά, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα.
Από το 15′ έως το 45′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τέσσερις καλές στιγμές στην επίθεση, με τον Μπιτάνγκ να έχει πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι και με τον Θέο να έχει και αυτός… κέφια. Στο 18′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Μπιτάνγκ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε το Νικολιά μέσα στην περιοχή, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σούταρε, για να βγάλει τη μπάλα κόρνερ ο Μπλάζιτς.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 20′, σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας, ο Νικολιάς δεν μπόρεσε να σουτάρει, πάσαρε στον Θέο, με τον τελευταίο να μη προλαβαίνει να πλασάρει, με τον Μπλάζιτς να πέφτει στα πόδια του παίκτη του Ολυμπιακού και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Μπλάζιτς. Στο 36′ ο Νικολιάς ελίχθηκε έξω από την περιοχή, το σουτ που επιχείρησε, όμως, ήταν χλιαρό, με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς.
Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκε στο 38′. Ο Μπαλντοβαλίεφ από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, ο Μπιτάνγκ δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Σκόραρε ο Θέος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 49′ σε ωραία επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού η μπάλα έφτασε στον Μπαλντοβαλίεφ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Ρεπετσά, στρώθηκε στο Θέο στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με σουτ άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0. Το ΕΑΚ πήρε φωτιά από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι σήμερα γέμισαν το στάδιο και βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα.
Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα, οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα και περίμεναν την ευκαιρία να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Το παιχνίδι, πάντως, δεν είχε φάσεις, καθώς όσο κυλούσε ο χρόνος υπήρχε και κούραση και από τις δύο ομάδες. Στο 51′ ο Γενγκά εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρεπετσάς στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα άουτ, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της Λαμίας στο παιχνίδι.
Στο 69′ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κυζιρίδης έκανε στραβοκλωτσιά, με τον Ρίζο να μπλοκάρι τη μπάλα, ενώ στο 72′ η Λαμία έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πέρεθ εκτέλεσε φάουλ, ο Χαϊκάλης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Ρίζο να μπλοκάρει τη μπάλα, σε μια επικίνδυνη φάση για τη Λαμία.
Στο 80′ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κυζιρίδη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σε φάση με τον Μπλάζιτς μέσα στην περιοχή απώθησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας, με αποτέλεσμα να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη).
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν νευρικό, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε πως στο σημερινό παιχνίδι κόπηκαν 1427 εισιτήρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ (82′ Μακρυδημήτρης), Θέος (71′ Ρόκας), Νικολιάς, Μπαλντοβαλίεφ (85′ Διαμαντόπουλος).
ΛΑΜΙΑ: Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κακαράς, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Κωστόπουλος (82′ Γιαννιτσάνης), Γενγκά (66′ Χαϊκάλης), Ντελέκος, Φατιόν, Καμαρά (54′ Πέρεθ), Νεόφυτος.

Σκόρερ: 49′ Θέος
Κόκκινη: 80′ Κυζιρίδης (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μπάρμπας, Κυζιρίδης, Μπαλντοβαλίεφ, Γιαλούσης, Ρόκας, Ρίζος-Κωστόπουλος, Φατιόν, Ρεπετσάς
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις