Έχασε με κάτω τα χέρια στην Τρίπολη και πέταξε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ!

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Ο εξαιρετικός Αστέρας επικράτησε 2-0 κόντρα στην ομάδα του Χιμένεθ, που δεν εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», οι Αρκάδες «χτύπησαν» στο 47ο λεπτό με τον Μουνάφο. Η χαριστική βολή από την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, ήρθε στο 81’ με αντεπίθεση την οποία ολοκλήρωσε ο Μανιάς. Δεν αποβλήθηκε στο 76ο λεπτό ο Ισνάλντο, ο οποίος έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αϊντάρεβιτς.

Προβληματική η εικόνα της Ένωσης σχεδόν σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να βγάλουν ευκαιρίες και να απειλήσουν. Δεν αντέδρασαν μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν, ενώ στο 51′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ισνάλντο.

Το ματς:

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 20λεπτο στην Τρίπολη. Ο Αστέρας μπήκε κάπως πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει, όμως η ΑΕΚ αντέδρασε σωστά και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Από την πλευρά της, η ομάδα του Χιμένεθ προσπάθησε να «χτυπήσει» από τα αριστερά και τον Μάνταλο, όμως δεν βρέθηκαν χώροι για να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι βγήκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Γιόχανσον αστόχησε με κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση.

Το παιχνίδι στη συνέχεια χάλασε. Οι πολλές διακοπές και τα λάθη στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψαν στο ματς να «πιάσει» ρυθμό. Οι Αρκάδες μετά το μισάωρο προσπάθησαν να πιέσουν, όμως τα γεμίσματά τους στην αντίπαλη περιοχή δεν προβλημάτισαν σχεδόν καθόλου τον Τσιντώτα, που τα «καθάριζε» με ευκολία. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Ένωση δοκίμασε να απειλήσει με τον αρκετά δραστήριο Μπακασέτα, όμως για ακόμη μια φορά οι Αρκάδες είχαν κλείσει άψογα τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Τέλειο ξεκίνημα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη που εκμεταλλεύτηκε τα μαζεμένα λάθη των Τσιντώτα και Βινίσιους κι άνοιξε το σκορ με τον Μουνάφο στο 47ο λεπτό. Οι Αρκάδες γκάζωσαν για τα καλά μετά το γκολ, στρίμωξαν την ΑΕΚ, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Ισνάλντο στο 51’. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να «γυρίσει τον διακόπτη» με την είσοδο των Λιβάγια και Λάζαρου, όμως η Ένωση δεν μπορούσε να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της και να απειλήσει ουσιαστικά.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον Αστέρα να δίνει χώρο στην ΑΕΚ, η οποία όμως δεν μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί. Οι κιτρινόμαυροι κάθε φορά που πλησίαζαν την εστία του Αθανασιάδη «μπλόκαραν» και οι αμυντικοί των γηπεδούχων καθάριζαν με άνεση σχεδόν όλα τα γεμίσματα. Στο 81’ ήρθε και η χαριστική βολή με τον Μανιά να βγαίνει στην αντεπίθεση και πλασάρει εύστοχα. Η μόνη αξιοσημείωτη φάση στα τελευταία λεπτά, που είχαν και ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία του Λάζαρου με κοντινό σουτ στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα, Ισνάλδο (79’ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74’ Μανιάς)

Στον πάγκο: Τσίφτης, Κυριακόπουλος, Τόσνο, Ζουμά, Γκόντο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55’ Λιβάγια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (70’ Τρίστασον)

Στον πάγκο: Ανέστης, Κλωναρίδης, Τζανετόπουλος, Πατίτο

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις