Χρ. Καπελιάνης:”Απαιτείται αναπροσαρμογή στόχων για τη Σκιάθο”

Την αποχώρησή του από την ομάδα του ΑΟ Σκιάθου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο προπονητής Χρήστος Καπελιάνης. Οι λόγοι για τους οποίους ο έμπειρος τεχνικός αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία, είναι καθαρά αντικειμενικοί κι έχουν να κάνουν με την δυσκολία μετακινήσεις…

λόγω των ελλιπών ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την Αλόννησο, όπου διαμένει μόνιμα (είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο), προς τη Σκιάθο.
Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση μας, ο έμπειρος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι από την εικόνα που αποκόμισε το διάστημα παραμονής του στην ομάδα της Σκιάθου, είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή στόχων στην ομάδα.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της αποχώρησης, αλλά και οι σκέψεις που τη συνοδεύουν κι εκφράστηκαν μετά από σχετικές ερωτήσεις μας, έχουν ως εξής:
“Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών θα ήθελα να ανακοινώσω την αναγκαστική διακοπή της συνεργασίας μου, με την ομάδα της Σκιάθου. Η δυσκολία μετακίνησης από τον τόπο μόνιμης διαμονής, που είναι η Αλόννησος, προς το νησί της Σκιάθου, έχουν ως αποτέλεσμα την απουσία μου από τις καθημερινές προπονήσεις κι ως εκ τούτου δεν μου δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσω το προπονητικό έργο έτσι όπως εγώ θα ήθελα κι όπως αρμόζει στην ομάδα της Σκιάθου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μιτζέλο και τη διοίκηση του ΑΟ Σκιάθου, για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου και για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτό τον καιρό. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ποδοσφαιριστές, για την άψογη συμπεριφορά τους το σύντομα διάστημα που εργαστήκαμε μαζί.
Ήρθα στην ομάδα και φεύγω ως φίλος κι οποτεδήποτε χρειαστεί η βοήθεια ή η συμβουλή μου θα είμαι πρόθυμος να την προσφέρω”
Σε σχετική ερώτηση που το απηύθυνε το “goalpost.gr” για την εμπειρία που αποκόμισε στο διάστημα που ήταν προπονητής στη Σκιάθο, με δεδομένο ότι οι στόχοι που εξαρχής είχαν τεθεί από την ομάδα ήταν υψηλοί, ο Χρ. Καπελιάνης απάντησε το εξής:
Ανθρώπους που πληρώνουν στο ποδόσφαιρο οφείλω να τους σέβομαι και να τους λέω την αλήθεια. Η αλήθεια για την ομάδα της Σκιάθου είναι ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των στόχων.
Η ομάδα της Σκιάθου όπως και κάθε νησιωτική ομάδα αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με το ότι είναι αποκομμένες, όσο και με την δυσκολία εύρεσης ποδοσφαιριστών που δύσκολα μπορούν να φύγουν από τον τόπο τους και να ζήσουν σε ένα νησί. Επίσης, το κόστος λειτουργίας, γενικότερα, για μία νησιωτική ομάδα είναι πολύ μεγάλο, δεδομένων των πολλών μετακινήσεων.
Σε ότι αφορά την ομάδα της Σκιάθου, ειδικότερα, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι υπάρχουν αρκετές ελλείψεις, τόσο στο ρόστερ όσο και στην προετοιμασία, η οποία για κάποιους παίκτες δεν ήταν επαρκής, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και ιδιαίτερα της ενασχόλησής τους με τα τουριστικά επαγγέλματα, γεγονός που σημαίνει ότι το διάστημα που μία ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και προετοιμάζεται για την αγωνιστική σεζόν, εκείνοι λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με συνέπεια το πρόγραμμα.
Εκτιμώ ότι έγινε προσπάθεια η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θεωρώ όμως ότι και οργανωτικά θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα. Πέρα από τον πρόεδρο, ο οποίος αναμφισβήτητα στην προκειμένη περίπτωση προσφέρει πολλά στην ομάδα, πρέπει να υπάρχει κοντά του κι ένα επιτελείο που θα λύνει διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας και θα βοηθά στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε ένα πλάνο τριετίας ή πενταετίας, το οποίο εφόσον είναι σταθερό κι έχουν μπει οι βάσεις, μόνο τότε μία ομάδα μπορεί να μιλήσει για πρωταθλητισμό. Αυτή είναι η άποψη μου, η οποία στηρίζεται καθαρά στην ποδοσφαιρική λογική”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις