Ο Κ. Λαζαρίδης έγινε ο 5ος Σπαρταθλητής στην ιστορία του ΣΔΥΒ (photos)

Μεγάλες στιγμές το απόγευμα του Σαββάτου για τον Κώστα Λαζαρίδη (φωτό) στη Σπάρτη. Ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έγινε ο 5ος Σπαρταθλητής στην ιστορία του ΣΔΥΒ που τερμάτισε το Σπάρταθλο. Ύστερα από 35 ώρες, 19 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα συγκλονιστικής προσπάθειας ο Κώστας Λαζαρίδης τερμάτισε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

265 είναι οι Σπαρταθλητές του 2017 (224 άνδρες, 41 γυναίκες), ενώ τον αγώνα ξεκίνησαν 369. Τη διαδρομή τερμάτισαν οι 38 (οι δύο γυναίκες) από τους 59 Έλληνες που ξεκίνησαν.
Οι αθλητές του ΣΔΥΒ που έχουν τερματίσει το Σπάρταθλο στα 35 χρόνια ιστορίας του είναι οι Βασίλης Χαλκιάς (1989, 1995), Κώστας Ρέππος (1997, 1998), Θάνος Γουλομήτρος (2015), Νίκος Σιδηρόπουλος (2016), και από φέτος ο Κώστας Λαζαρίδης. Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 4 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 35 χρόνια του αγώνα είναι μέλη του: Ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995. Όσο για τους άλλους Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο του αγώνα, είναι ο Γιάννης Κούρος που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ τις υπεραποστάσεις, και ο Νίκος Σιδερίδης που το Σάββατο μετά από εκπληκτική εμφάνιση κατέλαβε τη 3η θέση στη γενική κατάταξη.
Τα εύσημα ανήκουν στον Νίκο Σιδηρόπουλο ο οποίος έτρεξε επίσης στο Σπάρταθλο, και ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν 2ος μεταξύ των Ελλήνων. Στομαχικές διαταραχές τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον αγώνα στο 189ο χιλιόμετρο, 57 πριν τον τερματισμό. Όλοι τον συνεχάρηκαν για τη προσπάθεια που κατέβαλε. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος είναι ήδη Σπαρταθλητής, με τον περσινό τερματισμό που είχε πετύχει. Συνοδός του Νίκου Σιδηρόπουλου ήταν ο αθλητής του ΣΔΥΒ Γιάννης Μπατζάκας.
Σημειώνεται ότι δύο ακόμη αθλητές που έχουν σχέση με τον Βόλο τερμάτισαν τον αγώνα. Ο Στέργιος Αναστασιάδης συχνά κάτοικος της πόλης μας όπως και τώρα, και φίλος του ΣΔΥΒ, πέτυχε τον 9ο τερματισμό του στο Σπάρταθλο. Τον πρώτο του τερματισμό στη πρώτη συμμετοχή του πέτυχε ο Μανώλης Καραδημητρίου, αδελφός του Στάθη Καραδημητρίου μέλους του ΣΔΥΒ, ο οποίος ήταν και συνοδός του στη διαδρομή.
Όπως κάθε βδομάδα, έτσι και αυτή που προηγήθηκε αλλεπάλληλες ήταν οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Εκτός από το Σπάρταθλο, ο απολογισμός για τον σύλλογο είχε ως εξής:

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού Almyros City – Zerelia Trail διοργανώθηκε τη Κυριακή με 95 συμμετοχές στον κύριο αγώνα, και 55 στη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων. Από αυτούς οι 30 στον ημιμαραθώνιο και οι 12 στα 4 χιλιόμετρα ήταν δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Ο αθλητής του ΣΔΥΒ Ζήσης Τσουρέλης αναδείχθηκε νικητής του ημιμαραθωνίου, και η Κατερίνα Καραντζιά νικήτρια στα 4 χιλιόμετρα. Ακόμη 6 δρομείς του ΣΔΥΒ ανέβηκαν στο βάθρο, έτσι ο σύλλογος πήρε τα 8 από τα 12 κύπελλα των δύο αγώνων. Στον ημιμαραθώνιο ήταν 2ος ο Κώστας Μαγαλιός, 2η η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, 3ος ο Γιώργος Καλαντζής. Στα 4 χιλιόμετρα 2ος ο Αχιλλέας Καλαμάκης, 2η η Ανθή Μπαρμπουνάκη, 3ος Στάυρος Τσάτσης. Αναλυτικά οι συμμετοχές του συλλόγου:
Ημιμαραθώνιος 18,7χλμ (μείωση διαδρομής επειδή είχε λάσπη)
Τσουρέλης Ζήσης
Μαγαλιός Κώστας
Καλαντζής Γιώργος
Τσαμασιώτης Χρήστος
Βουρλογιάννης Αργύρης
Γάκης Δημήτρης
Αντωνίου Γιώργος
Οικονόμου Δημήτρης
Ακρίβος Χάρης
Μόσιος Νίκος
Τρύφωνος Σπύρος
Μπάρδας Βασίλης
Βίηκλας Λίνος
Κοτρώνης Κώστας
Μιχαλόπουλος Μάριος
Τσαμασιώτης Σεραφείμ
Μότσιος Ορέστης
Μελαχροινάκης Γιάννης
Σαλαμούρας Αποστόλης
Μιχόπουλος Ντίνος
Χατζηγαινίδου Χριστίνα
Γκινίδης Γιάννης
Τζώρτζης Μάνος
Άκερμαν Μιχάλης
Κράβαρης Σάκης
Γιακάκογλου Βαγγέλης
Κοκκονάκη Άννα
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Παπαλεξάνδρου Γιάννης
Μπάρδα Νούλα
4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Χαχούδης Γιάννης
Καλαμάκης Αχιλλέας
Τσάτσης Σταύρος
Οικονόμου Θανάσης
Ιατρού Παναγιώτης Ιατρού
Παπαδόπουλος Γιάννης
Αλμπανούδης Γιώργος
Καραντζιά Κατερίνα
Γιώτας Χαράλαμπος
Γκινίδης Κωστής
Μπαρμπουνάκη Ανθή
Καζανίδης Γιάννης
Δύο Βολιώτες δρομείς χέρι-χέρι στον τερματισμό στη πρώτη θέση. Ο Νίκος Σκούταρης που κέρδισε 2 φορές τον Ημιμαραθώνιο Βόλου σε ισάριθμες εμφανίσεις, και ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου, τερμάτισαν 1ος-2ος νικητές στη γενική κατάταξη στον “2ο Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου Ευθύμιος Χριστόπουλος” 10 χιλιομέτρων που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στις Θερμοπύλες.
Στη Πάτρα πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το “Ζεύξη Run 2017 5ος Διεθνής Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νίκος Αργυρόπουλος”. Οι αγώνες είναι απόστασης 10 και 5 χιλιομέτρων, διεξάγονται στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής Άγιος Βασίλειος-Ακταίο-Ρίον-Άγιος Βασίλειος σε διαδρομή παραθαλάσσια και πραγματικά μαγευτική. 214 και 188 δρομείς έτρεξαν αντίστοιχα στους αγώνες, και ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αχιλλέας Γιαννούλας κατέλαβε τη 4η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Στα Λουτρά Αιδηψού, τη μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, έλαβε χώρα το τριήμερο ένα μοναδικό γεγονός αθλητισμού και πολιτισμού, το 1ο Εdipsos Multisport & Wellness Festival. Νέοι αγώνες δημιουργούνται συνέχεια στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει τη μεγάλη δυναμική και αποδοχή που παρουσιάζει το τρέξιμο σε όλη τη κοινωνία. Στους αγώνες που έγιναν τη Κυριακή αγωνίστηκαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Ηλίας Πατσαρούχας στον Ημιμαραθώνιο, Γιάννης Μυλωνάς στα 10 χιλιόμετρα και Γιώργος Πατσαρούχας στα 5 χιλιόμετρα.
Ένας ημιμαραθώνιος που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια σε μια πολύ όμορφη διαδρομή, ο 18oς Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος Άκτιο-Βόνιτσα στο Νομό Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή. Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου εκπροσώπησε η Βάσω Τασιώνη.
Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Pella Half Marathon – Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών έγινε εξάλλου πριν μερικές ημέρες με 264 συμμετοχές. Τη 17η θέση μετά από πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου αποτελούμενη από τους Κυριαζή Κώστα, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Παλάντζα Κώστα, Παπαχρήστο Λεωνίδα, Βασιλειάδη Σταύρο και την Μανταλιανού Άσπα που μάλιστα είναι και καθηγήτρια στο σχολείο, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, στις σχολές Φυτόκου.
Τα μέλη του ΣΔΥΒ μίλησαν στους μαθητές όλων των τάξεων χωριζόμενους σε δύο γκρουπ, για τον αθλητισμό και τις αξίες του, το τρέξιμο και τον σύλλογο, προβάλανε βίντεο από εκδηλώσεις και αγώνες του συλλόγου, ενώ μετά ο 75χρονος Σταύρος Βασιλειάδης έτρεξε μαζί με μαθητές στην αυλή του σχολείου. Πολλοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου γράφτηκαν για τον φιλανθρωπικό αγώνα της Φλόγας που θα γίνει τη Κυριακή.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ.Δημήτρη Κόκκινο, την αθλήτρια του συλλόγου και παράλληλα καθηγήτρια του σχολείου κα Άσπα Μανταλιανού και όλους τους καθηγητές.
Σύσσωμος ο ΣΔΥ Βόλου τρέχει και συμπαραστέκεται στον Αγώνα για τη Φλόγα. Σε απίστευτα επίπεδα το ενδιαφέρον του κόσμου
Ο αγώνας για τη Φλόγα, ο αγώνας που γίνεται για Ιερό σκοπό, θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στη παραλία της πόλης μας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα μετέχει στη διοργάνωση με το σύνολο των μελών του. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν. Ακόμη και όσοι δεν τρέξουν, μπορούν να κάνουν τη καλύτερη κίνηση βγάζοντας και αυτοί συμβολικά αριθμό συμμετοχής για να ενισχύσουν τη Φλόγα με το ποσό των 3 ευρώ, ή να αγοράσουν τη μπλούζα της Φλόγας προς 5 ευρώ, ή να ενισχύσουν τον κουμπαρά που θα βρίσκεται στην εκκίνηση.
Ο ΣΔΥΒ συμβάλει πάντα για τη προσφορά στη Φλόγα, και στον αγώνα του 2016 η Φλόγα απένειμε τιμητική πλακέτα στον σύλλογο για τη βοήθεια που προσφέρει στον αγώνα στα 4 ως τότε χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του, και ιδίως για τη προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της ΕΟΣΛΜΑ-Υ από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.
Το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή βρίσκεται σε απίστευτα επίπεδα, και το μέιλ του συλλόγου κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα πολιτών ακόμη και μη αθλούμενων, που δηλώνουν συμμετοχή και ζητούν πληροφορίες για τη συμμετοχή στο μεγάλο γεγονός.
Στις 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στη παραλία του Βόλου, «Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 2017». Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθεια τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ όπως έχει ορισθεί από τον σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Δηλώσεις συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 24210-24628, δηλώσεις συμμετοχής και αριθμούς επίσης στο κατάστημα Ηλιόπουλος κοσμήματα Δημητριάδος 174 και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Πληροφορίες Δ/νση Αθλητισμού, τηλ. 2421071770. Ο αγώνας της Φλόγας με σωστή οργάνωση έχει πλήθος συμμετοχών, και 2.000 πολίτες του Βόλου τρέχουν κάθε χρόνο στον αγώνα, ενώ χωρίς κανένα έξοδο για οποιονδήποτε λόγο, όλες οι εισπράξεις καταλήγουν στον φιλανθρωπικό σκοπό.
Αυτή τη Κυριακή όλοι στη παραλία του Βόλου!
Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr
Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, με αποστάσεις 7,6 και 2 χιλιομέτρων. Υποστηρικτής του αγώνα θα είναι όπως πάντα ο ΣΔΥ Βόλου, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν, και προς διευκόλυνση των αθλητών του ΣΔΥΒ που θέλουν να μετέχουν, μπορούν να ζητάνε στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 την εγγραφή τους, καθώς ο ΣΔΥΒ θα στείλει στη διοργάνωση ομαδική λίστα συμμετοχών.
Με 25 δρομείς θα τρέξει ο ΣΔΥΒ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ενώ το γεγονός της χρονιάς θα είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου όπου ο σύλλογος θα μεταβεί με δύο λεωφορεία έχοντας εξασφαλίσει συνολικά 131 συμμετοχές.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις