Υφαντής: «Β’ ή Τοπικό»

Θέμα με τις ομάδες που υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική και δεν δηλώνουν συμμετοχή σε αυτή με σκοπό τον υποβιβασμό στη Γ’, στοχεύοντας στην απαλλαγή των χρεών της ΠΑΕ, έθεσε στη συνεδρίαση της ΕΠΟ της 30ης Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, κ. Χρήστος Υφαντής. Στο πρακτικό που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο κ. Υφαντής προτείνει οι ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή στη Β’ Εθνική να υποβιβάζονται στο Α’ Τοπικό και συμπλήρωσε πως η επάνοδος στη Β’ Εθνική να μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον έχει εκκαθαριστεί νομίμως η ΠΑΕ. Μάλιστα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας ανέφερε τη Νίκη ως παράδειγμα…

Αναλυτικά όσα γράφτηκαν στο πρακτικό της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου:

Χρ. Υφαντής: «Στο πλαίσιο της προηγούμενης συζήτησης που άνοιξε και έκλεισε ταχύτατα για το θέμα του σχεδιασμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπάρχει ένα ζήτημα από την πλευρά της Ομοσπονδίας το οποίο αφορά ομάδες οι οποίες με απόφασή τους δεν δηλώνουν συμμετοχή στην κατηγορία στην οποία δικαιούνται. Επαναλαμβάνω, ομάδες εθνικών κατηγοριών οι οποίες δεν δηλώνουν συμμετοχή στην κατηγορία στην οποία δικαιούνται να δηλώσουν.
H Νίκη Βόλου π.χ., η οποία απεβλήθη, είναι να δηλώσει το καλοκαίρι Β’ Εθνική. Δεν δηλώνει και λέει εγώ θα πάω στη Γ’ Εθνική. Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα που η Ομοσπονδία, σε συνάρτηση με το προηγούμενο θέμα θέλει να βάλει προς συζήτηση μεταξύ των Λιγκών και της Ομοσπονδίας, για να περιληφθεί και στους κανονισμούς τον Μάιο, ότι ομάδα, η οποία δεν δηλώνει συμμετοχή στην κατηγορία την οποία δικαιούται με απόφασή της, υποβιβάζεται δύο κατηγορίες. Μία ομάδα δηλαδή η οποία μπορεί να δηλώσει στη Β’ Εθνική και δεν δηλώνει, που πρέπει να δηλώσει, που δικαιούται να δηλώσει στη Β’Εθνική και δεν δηλώνει, θα πάει στο Α’ Τοπικό».

(παρέμβαση εκτός μικροφώνου)

«Μα αυτό θέλω να κάνω τώρα ακριβώς. Τώρα εδώ θα καλυφθεί το κενό που υπάρχει γι’ αυτό τον λόγο, να μην μπορεί κάποιος να επωφελείται της συμφωνίας αυτής με απόφασή του ενώ δεν προκύπτει υποβιβασμός του για αγωνιστικούς λόγους. Αυτός πρέπει να έχει μία ποινή επιπλέον. Δεν μπορεί να δηλώνει δεν παίζω στην Β’ Εθνική, πάω στην Γ’ και σε έναν χρόνο ξαναείμαι στη Β’. Μάλιστα συμπληρωματικό αυτού του άρθρου θα ήθελα να πω ότι πρέπει να εξεταστεί και το εξής: ερασιτεχνικό σωματείο το οποίο κερδίζει τον προβιβασμό του σε επαγγελματική κατηγορία, να μην μπορεί να ιδρύει ΠΑΕ, άρα να μην προβιβάζεται, εάν η προηγούμενη τυχόν ΠΑΕ ή προηγούμενες που είχε ιδρύσει δεν έχουν εκκαθαριστεί νόμιμα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ιδρυτικό σωματείο στην Ελλάδα, όπως μας δηλώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχει ιδρύσει πέντε ΠΑΕ. Τώρα παίζει η 5η.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις