Π. Μποτσιβάλης: Δεν πρέπει ο κόσμος να απογοητεύεται

Στον «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Αναφέρθηκε στην ήττα της πρεμιέρας από το Βελούχι, την προσεχή αναμέτρηση με τον Διγενή στο Πανθεσσαλικό, ενώ σχολίασε τόσο το συλλαλητήριο που έγινε από κοινού με τη Νίκη κατά του ΝΠΣ «Βόλος».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις του Ολυμπιακού με την ΕΠΣΘ, αλλά και στη διαιτησία. Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο κ. Μποτσιβάλης:
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Διγενή: «Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τον Διγενή, να πάρουμε τη νίκη και να προσφέρουμε θέαμα στους φιλάθλους. Η ομάδα ψυχολογικά είναι σε καλή κατάσταση, ενώ μιλήσαμε, τόσο με τους ποδοσφαιριστές, όσο και τους προπονητές, μετά την ήττα από το Βελούχι».
Για το αν θα δώσει ο Ολυμπιακός τα δύο προσεχή παιχνίδια έδρας στο ΕΑΚ: «Όπως μας ειδοποίησαν, το Πανθεσσαλικό θα κλείσει για λίγες μέρες, καθώς θα γίνουν εργασίες στον χλοοτάπητα. Εμείς θα ζητήσουμε να παίξουμε στη δεύτερη έδρα που έχουμε δηλώσει, στο ΕΑΚ Βόλου. Εκεί θα δώσουμε τα δύο προσεχή εντός έδρας παιχνίδια (σ.σ. με Ρήγα Φεραίο και Α.Ο. Σελλάνων)».
Για το πώς αντιμετώπισαν στο Ολυμπιακό την ήττα από το Βελούχι και την κακή εμφάνιση: «Συζητήσαμε με τον Μιχάλη Ζιώγα, μετά το παιχνίδι με το Βελούχι, για να δούμε τι έφταιξε και η ομάδα είχε τόσο κακή απόδοση. Το λύσαμε το θέμα, ωστόσο, δεν θα πω περισσότερα πράγματα, καθώς τα εν οίκω μη εν δήμω. Το ζήτημα είναι να βρεις την αιτία του προβλήματος και να δώσεις λύση. Δεν πρέπει ο κόσμος να απογοητεύεται. Πέρυσι για παράδειγμα, ο Απόλλων Λάρισας έχασε στην πρεμιέρα από την Πύδνα εντός έδρας και στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για να πετύχουμε το στόχο μας».
Για τις ποινές που είναι φέτος πολύ αυστηρές για τη συμπεριφορά των οπαδών: «Ένα καπνογόνο να ανάψει στην κερκίδα, το πρόστιμο είναι μεγάλο, βάσει του νέου ΚΑΠ. Ζητήσαμε από τους οργανωμένους να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο Πανθεσσαλικό, γιατί είναι άδικο να τιμωρείται η ομάδα».
Για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τον ακριβή αριθμό, επαναλαμβάνω, ωστόσο, πως η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Καλώ για μια ακόμη φορά τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, γιατί χωρίς τους φιλάθλους δεν μπορούμε να πάμε πουθενά».
Για το αν ο Ολυμπιακός ζήτησε να εξαιρεθούν οι διαιτητές της ΕΠΣΘ από τα παιχνίδια του: «Δεν πήραμε τέτοια απόφαση. Δεν κάθομαι να ασχοληθώ, αν ένας διαιτητής έχει κάνει ένα ή δύο λάθη. Η ομάδα στο Καρπενήσι έχασε λόγω την απόδοσής της και όχι από κάποιον εξωγενή παράγοντα. Ο διαιτητής μας έπαιξε 50-50. Το μόνο πρόβλημα για μας ήταν το γήπεδο, το οποίο ήταν πλαστικό και δεν μπορούσαμε να παίξουμε σ’ αυτό».
Για το αν είναι μεγάλο το ρόστερ κι αν αυτό έχει αντίκτυπο και στην προπόνηση: «Σωστή προπόνηση γίνεται. Το ρόστερ είναι μεγάλο, αλλά υπάρχει βάθος. Δεν στηριζόμαστε σ’ έναν παίκτη για κάθε θέση, αλλά σε δύο. Πάντα, ωστόσο, ψάχνουμε για μια ευκαιρία κι αν βρεθεί κάποιος καλός ποδοσφαιριστής, θα αποκτηθεί. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι κενά θα υπάρχουν στο ρόστερ, για να γίνουν ορισμένες προσθαφαιρέσεις. Προς το παρόν όλοι οι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα».
Για το αν έχουν συνειδητοποιήσει οι ποδοσφαιριστές το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού: «Το έχουν εμπεδώσει και όποιος δεν έχει καταλάβει σε ποια ομάδα αγωνίζεται, δεν θα του συγχωρέσουμε δεύτερο λάθος. Τελειώνει. Οι παίκτες πήγαν να παίξουν στο παιχνίδι με το Βελούχι με τον αέρα του νικητή, μετά τη φιλική νίκη με 3-0 στο Βόλο – με τον ίδιο αντίπαλο – και το πλήρωσαν. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά, με οποιαδήποτε ομάδα. Θα πρέπει με όλους τους αντιπάλους να είμαστε σοβαροί».
Για το αν μπορεί η διοικούσα επιτροπή να προστατέψει την ομάδα: «Βέβαια και μπορεί. Είδατε να αδίκησε τον Ολυμπιακό ο διαιτητής στο παιχνίδι με το Βελούχι; Στα σημαντικά παιχνίδια, τα λεγόμενα ντέρμπι, θα ζητήσουμε να «σφυρίξουν» αξιολογημένοι διαιτητές. Αν δεχθούμε ότι η διαιτησία δεν είναι σωστή στην Ελλάδα, τότε δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι εις βάρος μας, αν αυτό δεν συμβεί. Αν γίνει «χειρουργείο» θα αντιδράσουμε. Αυτό είναι σίγουρο…».
Για το αν θα γίνει κάποια προσθήκη στο ρόστερ άμεσα: «Πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή θα ψάχνουμε. Πιστεύω, ωστόσο, πως το ρόστερ είναι δυνατό και δεν χρειάζονται άλλες προσθήκες. Για παράδειγμα, ο Βαρούχας μπορεί να παίξει και ως σέντερ φορ. Η ομάδα που «χτίσαμε» φέτος δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη, όπως συνέβαινε πέρυσι, με τον Φλίγκο στην επίθεση για παράδειγμα. Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν βάζουν γκολ, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Πάντως, πέρα από επιθετικό, κοιτάζουμε να αποκτήσουμε κι έναν χαφ».
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών: «Θα είναι ασυγχώρητο, από πλευράς μας, να υπάρξουν νέες απώλεια βαθμών με οποιαδήποτε ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί όλα όσα έχουμε συμφωνήσει και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θέμα».
Για το αν θεωρεί πετυχημένο το συλλαλητήριο που έγινε κατά του ΝΠΣ «Βόλος»: «Το συλλαλητήριο δεν έγινε κατά του ΝΠΣ «Βόλος». Έγινε για να μην υπάρχει διαχωρισμός από την δημοτική αρχή. Το να παίξει αυτή η ομάδα στην Γ’ Εθνική είναι απόφαση της ΕΠΟ. Θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα και να δει ο κόσμος ποιες ομάδες αδικούνται και ποια βοηθιέται. Υπάρχει μία δυσαρέσκεια γι’ αυτό».
Για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε στον γενικό αρχηγό της ομάδας να καθίσει στον πάγκο στο ματς με το Βελούχι, αν και είχε το δικαίωμα: «Όταν πήγα στα αποδυτήρια και ήρθα σε επαφή με τον διαιτητή και τον παρατηρητή, μου είπαν πως μόνο δύο άτομα από κάθε ομάδα μπορούν να καθίσουν στον πάγκο (σ.σ. το άρθρο 12 του ΚΑΠ αναφέρει οκτώ άτομα). Δεν ήθελα να αρχίσω την κόντρα πριν τον αγώνα και για επικοινωνιακούς λόγους».
Για το αν εμπιστεύεται τη διοίκηση της ΕΠΣΘ: «Μιλάω με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ. Στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι τις αρχές, τους θεσμούς και μαζί πρέπει να πορευόμαστε. Με τις κόντρες δεν βγαίνεις ποτέ κερδισμένος. Δεν πιστεύω ότι η ΕΠΣΘ θα κάνει κάτι εις βάρος μας. Η ΕΠΣΘ χαίρει της εκτίμησής μας.
Πέρυσι έφταιξε κάποιος θεσμικός παράγοντας και δεν ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου κατηγορία; Η ομάδα ήταν αυτή που δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο. Πέρυσι είχαμε το καλύτερο, θεωρητικά ρόστερ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις