Η ΝΙΚΗ είναι εδώ! Διπλό στο Προάστιο με Σέλλανα

Η Νίκη αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, κέρδισε τον ΑΟ Σελλάνων 2-1 κι επέστρεψε στον Βόλο με το σημαντικό τρίποντο στις αποσκευές της. Το συγκρότημα των Μπούις – Ξηροφώτου ήταν ανώτερο σε όλο σχεδόν το χρονικό διάστημα του αγώνα και δίκαια κατέκτησε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους, παίκτης των Σελλάνων καθώς ο Αρχοντής στο 9’ γύρισε απρόσεχτα στον Κουτσόπουλο, γράφοντας το 0-1 για τη Νίκη. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι σε λάθος συνεννόηση του Κουτσόπουλου με συμπαίκτη του, έδωσε την ευκαιρία στον Μωυσίδη να κάνει εύκολα το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Οι «Καρδιτσιώτες» μείωσαν με τον Ερβίστ στο 37’, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο ακόμη κι όταν η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τζιώρα στο 71’.

 Έμφαση στη δύναμη από Μπούις – Ξηροφώτο

Η απουσία του Γιώργου Ιορδανίδη και η επιστροφή του Μωϋσίδη έφεραν ντόμινο αλλαγών στο βασικό σχήμα που παρέταξε στο Δημοτικό γήπεδο του Προαστίου, το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Νίκος Τζήμας, ενώ οι Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς, Μωυσίδης και Δημολιός αποτέλεσαν την γραμμή άμυνας των φιλοξενούμενων. Ντόλγκι και Βέργος σε ρόλο ανασταλτικών μέσων και τον Μέτσε σε ρόλο δημιουργικού χαφ. Ο Γιάκοβλεφ κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Γαρυφαλλόπουλος τη δεξιά και τον Χρήστο Τζιώρα ως μοναδική επιθετική αιχμή.

Με δύο γκολ «δώρα», 0-2 η Νίκηhttps://1.bp.blogspot.com/-c5Zq7aFEawA/WdnHSF5BkNI/AAAAAAAAXWU/_CBjc_lR2FMmi171sAYLIjKUgb7oio4iACLcBGAs/s1600/panpogyroi300x250.jpg

Παρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων η Νίκη ήταν αυτή που αιφνιδίασε και χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία βρέθηκε στο πρώτο τέταρτο να προηγείται με σκορ 0-2. Το πρώτο τέρμα ήρθε με ανέλπιστο τρόπο καθώς η κακή επιλογή του Αρχοντή να γυρίσει την μπάλα στον Κουτσόπουλο, έχρισε σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό των Σελλάνων. Συγκεκριμένα, στο 9’ ο Αρχοντής χωρίς να ελέγξει τη θέση του τερματοφύλακά του, γύρισε προς την εστία την μπάλα, ο Κουτσόπουλος αιφνιδιάστηκε και δεν κατέφερε να αλλάξει την πορεία της προς το τέρμα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα και η Νίκη Βόλου, ανέλπιστα να ανοίγει το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της με σκόρερ τον Μωυσίδη. Ο Δημολιός σέντραρε με το στημένο από τα δεξιά, ο Κουτσόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Μωυσίδη να πλασάρει εύκολα από το δεύτερο δοκάρι και να διαμορφώνει το 0-2.

Κόντρα στην ροή μείωσε ο ΑΟ Σελλάνων

Κι ενώ η Νίκη ήλεγχε πλήρως τον αγώνα κι έψαχνε το τρίτο της τέρμα, οι γηπεδούχοι στη μοναδική τους επίσκεψη στα καρέ του Τζήμα ευτύχισαν να μειώσουν σε 1-2. Συγκεκριμένα στο 37’ ο Κοντός έβγαλε τον Ερβίστ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και από τα δεξιά, ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΑΟ Σελλάνων έκανε την κούρσα, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Τζήμα που έκανε την κίνηση να τον ανακόψει.

Δοκάρι με Γιάκοβλεφ για τη Νίκη

Πιο κινητικός και αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, μπήκε στο 2ο μέρος ο ΑΟ Σελλάνων χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τζήμα. Οι γηπεδούχοι για 15 λεπτά κέρδισαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, όμως η Νίκη έδειχνε πιο απειλητική στις επισκέψεις της στην περιοχή του Κουτσόπουλου. Σε μία από αυτές οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν στο 60’ ο Μέτσε έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Γιάκοβλεφ με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Αποβολή Τζιώρα και φινάλε θρίλερ

Η αποβολή του Χρήστου Τζιώρα στο 71,’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουν την πίεση οι γηπεδούχοι. Στο 83’ το γυριστό του Μαρούδα η μπάλα έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του Τζήμα. Παρά την αριθμητική υπεροχή οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, αντίθετα οι παίκτες των Ξηροφώτου-Μπούις ήταν πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους και δεν άφησαν περιθώρια στους παίκτες του Γιάννη Μπουρνάκα να αξιώσουν το γκολ της ισοφάρισης.

Κίτρινες: Τζιώρας (25’), Μωυσίδης (30’), Βέργος (49’), Κοντός (62’), Παπαδημητρόπουλος (80’)

Κόκκινες: Τζιώρας (2η κίτρινη, 71’), Ερβίστ (90’)

Σκόρερς: Αρχοντής (αυτογκόλ 9’), Μωυσίδης (14’), Ερβίστ (37’)

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Σελλάνων (Γιάννης Μπούρνακας): Κουτσόπουλος, Ερβίστ, Καραγκούνης, Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Τζανής, Μάτας (77’ Ακρίβος), Δανιήλ (56’ Παπαδημητρόπουλος), Κοντός, Μαρούδας (85’ Γιαγιάκος)

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε (90+1’ Βουρδάκης), Γαρυφαλλόπουλος (86’ Ματθαίου), Γιάκοβλεφ (89’ Λάιος), Τζιώρας

Διαιτητές

Διαιτητής: Διώτης Κωσταντίνος

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις