Πρώτη νίκη για Ολυμπιακό Β. 2-1 τον Διγενή (photos)

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου με 2-1 τον Διγενή Νεοχωρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν στην επανάληψη να πετύχουν δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (65′-68′) με τους Δήμο Κόκα και Αλέξανδρο Σεχολάρι, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Η μείωση του σκορ για τον Διγενή ήρθε στο 87′ με τον Μπασιάκα.

 

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Δύο νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε την 1η αγωνιστική στο Καρπενήσι στο παιχνίδι με το Βελούχι. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν οι Καραγκιολίδης και Καράμπελας. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης, με τους Καραμπά (δεξιά) και Α. Κόκα (αριστερά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Κραγιόπουλος. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Θέος και Σεχολάρι, με τον Καράμπελα να έχει ελεύθερο ρόλο παίζοντας πίσω από τον προωθημένο Σέττο.

«Άσφαιρος» στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έλειψε η ουσία από τους «ερυθρόλευκους», η οποία μεταφράζεται σε γκολ. Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα μπορεί να έπαιξαν τον Διγενή ως τη «γάτα με το ποντίκι», ωστόσο, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν στο πρώτο 45λεπτο το τέρμα του Πάρι Σταμέλου. Δημιούργησαν ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, δύο από αυτές κλασικές, δεν είδαν όμως τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας των φιλοξενουμένων.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 7′ όταν το σουτ του Σέττου μέσα από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Σταμέλος. Στο επόμενο λεπτό ο Τόσκας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σταμέλου.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυνηγώντας το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των «ερυθρολεύκων».
Στο 12′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για πρώτη φορά σε θέση βολής. Σε γέμισμα από τα αριστερά, η μπάλα από το κεφάλι του Κόκα έφτασε στον Κατσαμάγκα μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε, ωστόσο, ο επιθετικός του Διγενή ήταν αδύναμο, για να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Καραγκιολίδης
Νέα καλή προσπάθεια για τον Διγενή στο 21′. Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σαρακατσάνος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημίχρονου ο Ολυμπιακός πίεσε την άμυνα του Διγενή, δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων οι δύο κλασικές.
Στο 23′ από ελεύθερο βολέ του Καραγκιολίδη η μπάλα έφτασε στον Θέο, ο οποίος κινήθηκε ωραία, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άτσαλο προ κενής εστίας για να φύγει η μπάλα άουτ, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Στο 30′ ο Καράμπελας εκτέλεσε κόρνερ, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά με τον Σταμέλο να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, στο 31′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Γιώργος Θέος εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από τη συμβολή των δοκαριών του Σταμέλου. Για να φτάσουμε στο 35′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συνδυάστηκαν πολύ ωραία ο Κόκας με τον Θέο, αυτός έβγαλε μόνο τον Σέττο απέναντι από τον Σταμέλο μέσα στη μικρή περιοχή, με τον φορ του Ολυμπιακού να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Γκολ που δεν χάνονται…
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ.

Δύο γρήγορα γκολ για τον Ολυμπιακό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα εγκαταστάθηκαν στα καρέ του Διγενή, με στόχο το γκολ. Στο διάστημα 46′-60′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν το τέρμα του Σταμέλου. Κι ενώ το άγχος μεγάλωνε για τους παίκτες του Ολυμπιακού, στο 65′ ήρθε ο Δήμος Κόκας, «χρυσή» αλλαγή του Μιχάλη Ζιώγα, να σκοράρει και να βάλει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.
Ο Καραμπάς από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Δήμος Κόκας με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Γρήγορα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Ο Δήμος Κόκας από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα ο Σεχολάρι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σταμέλο, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο παίκτη και με σουτ αυτή τη φορά έγραψε το 2-0 στο 68′.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει ρυθμό στο παιχνίδι και στο 82′ είχε μια σημαντική ευκαιρία με τον Σέττο, όταν ο επιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε, με τον Σταμέλο να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 87′ όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ σε 2-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπασιάκας μέσα από την περιοχή με σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1 για τον Διγενή.
Διαιτητής: Καρατέρπος (Κοζάνης)
Βοηθοί: Στεφανής, Παπαλίτσας (Καρδίτσας)
Κίτρινες: Δ. Κόκας, Τόσκας-Σαρακατσάνος, Μπασιάκας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς (90′ Λούγκος), Νόνης (46′ Δ. Κόκας), Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (83′ Μέμος), Σεχολάρι, Θέος (78′ Σκανδάλης), Σέττος.
ΔΙΓΕΝΗΣ: Σταμέλος, Γκαγκαστάθης, Τζέλης (85′ Νικόλαρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας (80′ Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Νασιακόπουλος (60′ Μπασιάκας), Αμπαδιωτάκης (66′ Τσικρικάς).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις