Λουφόπουλος: ”Κομμάτι της καθημερινότητάς μου ο Αστέρας”

Ο αρχηγός του Αστέρα που είναι γέννημα θρέμμα Ριζομυλίτης μίλησε στο goalpost.gr για την φετινή πολύ καλή πορεία του Αστέρα αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

– Δημήτρη, το όνομά σου έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ομάδα του Ριζομύλου, από πόσο χρονών ασχολείσαι με το ποδόσφαιρό ;
Θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρό με μια μπάλα στα πόδια. Στην πλατεία στο σχολείο στο σπίτι. Αργότερα στις ακαδημίες του Αστέρα και από τα 14 με την πρώτη ομάδα.
– Θα ήθελες να μας αναφέρεις με δύο λόγια τι σημαίνει ο Αστέρας για σένα;
Γι’ εμένα ο Αστέρας είναι κομμάτι της καθημερινότητας μου. Ακόμη και στο σπίτι μου η ομάδα ήταν ένα θέμα εξίσου σοβαρό με τα οικογενειακά μας προβλήματα! Όταν κερδίζει ο Αστέρας εγώ αλλά και πολλοί συγχωριανοί μου ξεκινάμε την βδομάδα που έρχεται με καλή διάθεση εάν πάλι χάσουμε μοναδικό θέμα συζήτησης είναι το επόμενο ματς και πως εκεί θα κερδίσουμε!

-Ποιους τίτλους έχει κατακτήσει η ομάδα όσο καιρό αγωνίζεσαι σε αυτήν;
Με τον Αστέρα έχω κατακτήσει το κύπελλο ερασιτεχνών και το πρωτάθλημα της Β΄ Ε.Π.Σ.Θ. Την χρόνια της ανόδου στη Δ΄ εθνική είχα πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Βόλου. Όμως και πάλι στα πιο πολλά ματς ήμουν παρών. Έχουμε ζήσει τελικούς που δεν κερδίσαμε, έπαιξα στο μπαράζ ανόδου που χάσαμε ενώ όλη την χρόνια ήμασταν αήττητοι! Ακόμη μεγάλη στιγμή γι’ εμένα ήταν η συμμετοχή μου στην πορεία του Αστέρα στους οκτώ του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Πολλές μεγάλες στιγμές. Και με τον Αστέρα πολλά μεγάλα ματς! Έπαιξα και στην Δ΄ εθνική, μια χρόνια την οποία έμενα στην Ορεστιάδα έκανα εκεί προπονήσεις και τα Σαββατοκύριακα ερχόμουν και έπαιζα.

Γνωρίζουμε ότι αγωνίζεσαι κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Ωστόσο φέτος έχεις πετύχει δύο γκολ με κυριότερο αυτό στον Κυριακάτικο αγώνα που έβαλες στο παιχνίδι την ομάδα σου ισοφαρίζοντας. Θα ήθελες να μας περιγράψεις το συναίσθημα του αρχηγού εκείνη τη στιγμή;
Γι εμένα κάθε γκολ που πετυχαίνει η ομάδα είναι σημαντικό. Είμαι της άποψης ότι σημασία έχει η νίκη. Όταν βάζω ένα γκολ σίγουρα είναι μια επιπλέον χαρά γιατί νιώθω ότι δικαιώνω τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες που με εμπιστεύονται. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις όλον τον Αστέρα από διοίκηση μέχρι φιλάθλους να πανηγυρίζουν ένα γκολ! Οποίος και αν το έβαλε. Γι εμένα εάν τελειώσει ένας αγώνας και δεν δεχθούμε γκολ είναι το ίδιο με το να έχω πετύχει ένα.

– Φέτος, ο Αστέρας έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και πλέον φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την περασμένη αγωνιστική κερδίσατε τον Αίαντα ενώ στον πρώτο γύρο αναγκάσατε τον Αλμυρό στην πρώτη του ήττα. Πιστεύεις πως θα μπορούσατε να τερματίσετε πρώτοι;
Κάνουμε πολύ καλή πορεία. Αντιμετωπίζουμε και εμείς προβλήματα όπως πολλά άλλα σωματεία αλλά ήμαστε πολύ δεμένοι και τα παλεύουμε σαν οικογένεια, έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές και σαν αθλητές αλλά και σαν προσωπικότητες. Δεν είχαμε ως αρχικό στόχο την κορυφή αλλά όλοι μέσα μας το πιστεύαμε. Ωστόσο ήμαστε πολύ χαρούμενοι για όσα έχουμε κάνει και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Δουλεύουμε σκληρά κάθε βδομάδα και βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό ότι θέλουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα εντός η εκτός έδρας, με οποιονδήποτε αντίπαλο!

Τέλος, θα ήθελα ένα σχόλιο για τον προπονητή της ομάδος , αλλά και για τον προσεχή αγώνα με τον γειτονικό Διαγόρα.
Ο προπονητής μας είναι αυτός που μας εμπνέει κάθε βδομάδα να μπούμε την Κυριακή να δώσουμε τα πάντα για την ομάδα. Μας έχει μεταδώσει τη νοοτροπία του και μέσα από τη σκληρή δουλειά μαζί τους έχουμε φτάσει ψηλά! Κρατήσαμε μαζί του την ομάδα σε δύσκολες στιγμές.
Όσο για τον αγώνα με τον Διαγόρα είναι πάντα ένα σημαντικό ματς για όλους μας και στα δυο χωριά! Είναι ο αγώνας που φέρνει απέναντι δύο χωριά, μόνο για δύο ώρες όμως! Ήμαστε φίλοι και μετά τον αγώνα θα ήμαστε όλοι μαζί! Ειδικά φέτος που και η ομάδα του Στεφανοβίκειου έχει ένα αξιόλογο σύνολο θα γίνει σπουδαίο ματς, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αγώνα! Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και θέλουμε πολύ να φέρουμε στους φιλάθλους μας ένα μεγάλο διπλό, τους το χρωστάμε άλλωστε!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις