Στουρνάρας: «Πρωταθλητισμό για να μείνουμε στην κατηγορία»

Στον “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “Classico” φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Στουρνάρας. Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε για την πολύ οργανωμένη, φετινή προσπάθεια του Γ.Σ. Αλμυρού καθώς και στους Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου και ΝΠΣ Βόλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Στουρνάρα στους Ευθύμη Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο, Δ. Πέγιο και Σάκη Νταφέκα:

 «Ο Αλμυρός έκανε καλές μεταγραφές το καλοκαίρι κι δημιούργησε μία ομάδα ισχυρή ώστε να μπορέσει να κατακτήσει τον στόχο της παραμονής όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πήρε έναν προπονητή γνώστη της κατηγορίας, έχει μία διοίκηση πολύ δυνατή με μπροστάρη τον κ. Βούλγαρη, με πρόεδρο τον κ. Λούπο, αντιπρόεδρο τον κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιους άλλους ανθρώπους που δεν θέλω να αδικήσω, πήρε παίκτες από την περιφέρεια, έμπειρους και νέους, και κάποια παιδιά από τον Αλμυρό που είναι φιλόδοξα κι έκανε μια ομάδα που θα αντέξει τον πρωταθλητισμό, γιατί πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, για να μείνεις στην κατηγορία».

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Οπούντιο Μαρτίνου

«Είναι σίγουρα θετικό ότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, που ήταν παράλληλα το πρώτο επίσημο στην έδρα μας. Η ομάδα είχε να παίξει σε εθνική κατηγορία οκτώ χρόνια. Ήταν ένα καλό ντεμπούτο, ένα καλό ξεκίνημα, όπως ήταν κι ένα παιχνίδι εντός έδρας που έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Διότι στην έδρα τους όλες οι ομάδες θα έχουν 12 αγωνιστικές. Δεν μπορείς με ομάδες που θεωρητικά πάνε κι αυτές να σωθούν να χάνεις βαθμούς. Βέβαια είχαμε ένα ευρύ σκορ, αλλά υπάρχει και η ικανότητα του Κώστα Φλίγκου στο γκολ που είναι δεδομένη. Αμυντικά είχαμε ένα καλό πλάνο και το εφαρμόσαμε σωστά. Τα γκολ δεν ήταν θέμα τύχης, όποιος δει τα τέρματα που πετύχαμε θα δει ότι ήταν δουλεμένα. Και τα τέσσερα γκολ είναι μέσα από την περιοχή που πήγε η μπάλα στον σκόρερ με προϋποθέσεις. Αυτό πιστεύω πως είναι καλό κι εύχομαι να μπορούμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς με ωραίο ποδόσφαιρο και ποδοσφαιρικά, να το χαιρόμαστε πρώτα απ’ όλα».

Για το ότι αγωνίζεται ως στόπερ

«Τυχαίνει αυτή τη στιγμή να λείπει ο Χρήστος Χολέβας που είναι στην ομάδα μας και είναι φαντάρος κι αυτή τη στιγμή ο προπονητής επιλέγει να με βάλει στόπερ γιατί θεωρεί ότι με χρειάζεται εκεί. “Αύριο” μπορεί να ξαναγυρίσω στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά εγώ χαίρομαι που ο προπονητής με υπολογίζει σε μια θέση που έχω ξαναπαίξει στο παρελθόν, αλλά είναι μια θέση που θέλει εμπειρία κι ευχαριστώ τον προπονητή που με στηρίζει σ’ αυτή τη θέση και του βγάζω τη δουλειά που πρέπει».

Για το αν έχει ξανασυνεργαστεί με τον Λάκη Μπακάλη και ποια είναι η αγωνιστική του φιλοσοφία

«Τον είχα στη Νίκη Βόλου ως βοηθό προπονητή το 2010-11 με τον κ. Γιδόπουλο με τον Μπάριος Κόχε, μετά ήρθαν κάποιοι άλλοι προπονητές και κάποια στιγμή αποχώρησε.

Ο κ. Λάκης Μπακάλης θέλει η ομάδα του να παίζει γρήγορα, δεν θέλει οι παίκτες να κουβαλάνε πολύ την μπάλα, να φεύγει η μπάλα σωστά από την άμυνα και να πηγαίνει γρήγορα στους επιθετικούς. Θέλει επίσης να μαρκάρουμε γρήγορα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα».

Για τον επόμενο αντίπαλο, το Βελούχι

«Έχουμε δει την ομάδα του Βελουχίου στο βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι δεν δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω στον αντίπαλο επειδή έχουμε έμπειρα παιδιά στην ομάδα. Προσπαθούμε να βγάλουμε το δικό μας ποδοσφαιρικό πλάνο. Το θετικό για εμάς είναι ότι αν το Βελούχι για παράδειγμα έχανε 0-3 από τον Ολυμπιακό Βόλου θα μας ξεγελούσε το αποτέλεσμα. Τώρα μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού Βόλου είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Όσον αφορά τα πλαστικά γήπεδα καλύτερα να μην υπάρχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλος ΝΠΣ: «Ήταν ένας αγώνας Κυπέλλου. Βρήκαμε μια ομάδα η οποία εκείνη την στιγμή ήταν πολύ αθλητική, είχε διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι από εμάς, εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, δεν καταφέραμε να βγάλουμε φάσεις και σε ανοιχτό γήπεδο που βρήκαν χώρο κάποιοι γρήγοροι παίκτες του ΝΠΣ, προηγήθηκαν, δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε ποτέ και χάσαμε 1-0. Δεν κάναμε μια τραγική εμφάνιση απλά δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου».

Για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί στον όμιλο

«Αυτή τη στιγμή πρώτοι είναι ο Αμβρυσσέας Διστόμου και ο Βόλος ΝΠΣ. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω προβλέψεις απλά θεωρώ επειδή βλέπω τα βίντεο των αγώνων βλέπω ότι η καινούρια ομάδα του Βόλου είναι μια ομάδα αθλητική, με καλούς και γρήγορους παίκτες που κοιτάζουν να παίζουν μόνο ποδόσφαιρο. Δεν αποπροσανατολίζονται. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες. Για τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν ξέρω πόσο μπορούν να αντέξουν τον πρωταθλητισμό είναι καλοί παίκτες και φιλόδοξοι, σε αντίθεση με τη Νίκη Βόλου που έχει πάρει πιο έμπειρους παίκτες όπως είναι ο Ιορδανίδης, ο Τζιώρας, ο Καρτσαμπάς, ο Μωυσίδης».

Για την περσινή χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου και το γεγονός πως αποτελούταν από έμπειρους παίκτες που δεν τα κατάφεραν στο τέλος

«Η περσινή αποτυχία του Ολυμπιακού δεν αλλάζει. Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι παλιό. Θέλω να μιλήσω για το μέλλον, είμαι θετικός άνθρωπος. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τα παλιά γιατί καμιά φορά όταν ασχολείσαι γίνεσαι και παλιάνθρωπος… έτσι λέμε στο χωριό μου. Δεν είπα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι άπειροι. Είπα ότι δεν έχουν την εμπειρία σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Παράδειγμα στο Βελούχι ένας έμπειρος παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βρει μπάλες να παίξει γρήγορα.

Είμαι θετικός άνθρωπος και δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε πράγματα που πονάνε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, πονάνε τους προέδρους που έβαλαν λεφτά και πονάει κι εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Πρέπει αν αφήσει στην άκρη την περσινή χρονιά, για να ηρεμήσει ο κόσμος, η διοίκηση, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ που δεν ξέρω ποιο θα είναι από αύριο μεθαύριο, γιατί τώρα βλέπω ότι ο Ολυμπιακός έχει απολύσει τον προπονητή κι έχει μόνο τον κ. Μπράτσο. Να μάθουν όλοι από τα λάθη που έκαναν, όπως έκανα κι εγώ. Μαθαίνω ακόμα από αυτά, προσπαθώ να βελτιώσω την καθημερινότητά μου χωρίς όμως να τα αναφέρω. Γιατί όταν τα αναφέρω μπορεί και να με πονάει και να με ενοχλεί».

Για τις ομάδες που έχει περάσει από τη Μαγνησία και το κλίμα που συνάντησε σε κάθε μία από αυτές

«Είναι σε τι στιγμή συνάντησες τις ομάδες και με ποια δεδομένα. Στον Ολυμπιακό Βόλου, που ήταν η προηγούμενη ομάδα μου, το κλίμα ήταν τρομερά καλό γιατί ο κόσμος αγκάλιαζε πάρα πολύ την προσπάθεια, ήταν μαζί μας, η ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά με πολλές νίκες στην αρχή, είχαμε 6 στα 6, χάσαμε από τον Απόλλωνα Λάρισας στο 94’ και ο κόσμος ήταν μαζί μας. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα υπήρχαν προβλήματα.

Στη Νίκη Βόλου τη χρονιά που βγήκαμε κατηγορία το κλίμα ήταν από την αρχή, με διοίκηση του κ. Δαλούκα με Ιωαννίδη, μπερδεμένη, υπήρχε συνέχεια ταραχή. Αλλά τους τελευταίους τέσσερις μήνες με την έλευση του κ. Πάτση και προπονητή τον κ. Αμανατίδη το κλίμα ήταν άριστο. Οι δημοσιογράφοι ήταν μαζί με την ομάδα, ο κόσμος πάντα κοντά στην ομάδα και έζησα την άνοδο (σ.σ. με δικό του γκολ).

Τώρα είμαι σε μία ομάδα μ’ ένα άριστο κλίμα, με ανθρώπους που καλοπληρωτές μέχρι στιγμής και πρέπει να το αναφέρω αυτό. Μας έχουν οργανώσει μια ομάδα και μας λένε “παιδιά θέλουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”. Καταλαβαίνετε, πως σε κάθε ομάδα οι απαιτήσεις αλλάζουν την κάθε στιγμή». 

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις