Τρελά χρήματα προσφέρει η Μπαρτσελόνα στον Μέσι

Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά στο νέο συμβόλαιο που ετοιμάζει για τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα, η οποία βλέπει τα έσοδά της για την τρέχουσα περίοδο να εκτοξεύονται στα 897 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει η καταλανική εφημερίδα «L’Ara» οι Μπλαουγκράνα προσφέρουν στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου μπόνους υπογραφής συμβολαίου 90 εκατ. ευρώ, μετά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει έτοιμη πρόταση συνεργασίας με τον Αργεντινό. Οι εβδομαδιαίες απολαβές του Μέσι θα είναι 555.600 ευρώ, κάτι λιγότερα από 29 εκατ. ευρώ ετησίως. Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όταν ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου θα συμπληρώνει τα γιορτάζει τα 34α γενέθλιά του.
Το τρέχον συμβόλαιο του Μέσι λήγει το προσεχές καλοκαίρι, γεγονός που του επιτρέπει να διαπραγματευτεί από τον Ιανουάριο με άλλη ομάδα και η Μπάρτσα να μην πάρει ούτε σεντ στην περίπτωση που εγκαταλείψει το Καμπ Νου, κάτι το οποίο θεωρείται πάντως απίθανο. Εκτός κι αν οι πολιτικές εξελίξεις προλάβουν τα σχέδια της Μπαρτσελόνα και ο δημοφιλής καταλανικός σύλλογος αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Λα Λίγκα.
Τα 897 εκατ. ευρώ έσοδα που αναμένουν οι Μπλαουγκράνα για την τρέχουσα σεζόν οφείλονται εν πολλοίς και στα 222 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της από την αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Παρί Σεν Ζερμέν.
Η αύξηση κατά 189 εκατ. ευρώ των εσόδων της σε σχέση με πέρυσι επέφερε ανάλογη αύξηση και στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της που θα κατατεθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 21 Οκτωβρίου, τα έξοδά της θα αυξηθούν από τα 677 εκατ. στα 865 εκατ. ευρώ (στο payroll του συλλόγου υπάρχουν πάνω από 500 υπάλληλοι, εκτός τους παίκτες) , εκ των οποίων τα 479 εκατ. ευρώ αφορούν συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Η αύξηση κατά 31% της συγκεκριμένης δαπάνης οφείλεται κυρίως στις ανανεώσεις των συμβολαίων πολλών βασικών παικτών όπως του Σουάρες , του Τερ Στέγκεν , του Ινιέστα και φυσικά της επικείμενης του Μέσι.
Στα άμεσα σχέδια της Μπάρτσα είναι η πώληση του ονόματος του Καμπ Νου σε χορηγό που θα χρηματοδοτήσει ουσιαστικά την ανακατασκευή του διάσημου γηπέδου αλλά και το συμβόλαιο του Μέσι.
Ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα είναι το γίνει ο πρώτος σύλλογος που θα σπάσει το ένα δισ. έσοδα σε μία σεζόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις