Πήρε τα πάνω του και έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Ο δικέφαλος του βορρά έπιασε πολύ καλή απόδοση στην άδεια Τούμπα, δεν απειλήθηκε λεπτό και έφτασε στο… άνετο κι ωραίο 4-0 για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα που ανέβασε τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή (15β.) κι αν η ΑΕΚ δεν νικήσει την Ξάνθη (20:30), τότε θα απολαμβάνουν την μοναξιά της πρώτης θέσης.

Στο 10’ ο Λέοβατς άνοιξε το σκορ, στο 24’ και στο 88’ ο Πρίγιοβιτς έβαλε τη… σφραγίδα του, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα (με γκολάρα) ο Πέλκας. Εξαιρετικός ο Μαουρίτσιο από τα πόδια του οποίου περνούσε η ανάπτυξη των γηπεδούχων, «λυπηρή» εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, που δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του ματς.

Το ματς

Δεν προκάλεσε σε κανέναν έκπληξη το πώς ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες. Με το… καλημέρα ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Λαμία κλείστηκε στο δικό της μισό, περιμένοντας, ενδεχομένως, κάποια κόντρα για να «χτυπήσει». Αν και νωρίς, ο δικέφαλος του βορρά δεν έδειχνε διάθεση να… χαριστεί στην αντίπαλό της. Και τελικώς κατάφερε να σημειώσει το πιο γρήγορο φετινό του γκολ! Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά κι αφού ο Μαουρίτσιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Λέοβατς, ο Κροάτης έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν, πραγματικά, ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε, την ώρα που οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο 24’, λοιπόν, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά. Μπορεί σε πρώτο χρόνο ο Πέλκας να μην βρήκε δίχτυα (μετά από νέα όμορφη δημιουργία του εντυπωσιακού Μαουρίτσιο), ωστόσο ο Πρίγιοβιτς… κυνήγησε τη φάση και στην επαναφορά δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να γράψει το 2-0. Η Λαμία ήταν… σε άλλο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κεφάτος (έστω κι αν έγερνε από τα αριστερά, με τον Βϊερίνια να μην έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι) και παραλίγο να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του. Τη μία, όμως, ο Παπαδόπουλος έσωσε την παραβίαση της εστίας του με τα ακροδάχτυλα (από λάθος γύρισμα του Ασίγκμπα), την άλλη (στο 34’)ο Ελ Καντουρί σημάδεψε το δοκάρι με… σουτάρα! Κάπως έτσι το 2-0 δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα, με τον δικέφαλο του βορρά να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, να έχει βάλει γερές βάσεις για το τρίποντο και την Λαμία να είναι «εξαφανισμένη», με τον Τεννέ να αναγκάζεται να κάνει αλλαγή στο… 39’, δείγμα της εικόνας της ομάδας του.

Με το πού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο ορεξάτος Πέλκας πιστοποίησε την πολύ καλή εμφάνισή του με γκολάρα! Στο 50’, λοιπόν, ο Βϊερίνια γέμισε από τα δεξιά, η άμυνα της Λαμίας βρέθηκε ξανά… εκτός τόπου και χρόνου και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με εν κινήσει μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το 3-0. Καλώς ή κακώς, ο δικέφαλος του βορρά είχε –και με το παραπάνω- αυτό που ήθελε, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και μοιραία ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, χωρίς να δημιουργούνται μεγάλες φάσεις μπροστά από κάποια εστία. Στο 71’, βέβαια, άλλαξαν οι ισορροπίες των δύο μονομάχων. Ο Αναστασόπουλος που είχε μπει σαν αλλαγή λίγο νωρίτερα, δέχθηκε δεύτερη («χαζή) κίτρινη σε διάστημα 13’ και άφησε την ομάδα του να… παλέψει στο φινάλε της αναμέτρησης με δέκα παίκτες.

Μία εξέλιξη που δεν άλλαζε, ουσιαστικά, την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά χαλούσε ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική εικόνα της Λαμίας στην Τούμπα… Εν μέσω, λοιπόν, χαλαρού τέμπο, ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμη ένα γκολ, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Μπίσεσβαρ έκανε βαθιά μπαλιά για τον Λέο Μάτος, αυτός γύρισε παράλληλα με το κεφάλι για τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος killer δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, γλυκαίνοντας κι άλλο το απόγευμα του δικεφάλου του βορρά, ο οποίος θα κατέβει στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68’ Λημνιός), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (76’ Μπίσεσβαρ), Βϊερίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (60’ Μακ), Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Κάνιας

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (39’ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον

Στον πάγκο της Λαμίας: Μελίσσας, Λινάρδος, Μπουμπούλης-Τσαπρούσης, Τσούκαλος, Κουτρομάνος

Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Βασιλόπουλος-Κελαζόγλου
Γήπεδο: Τούμπα

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις