Εφτάψυχος ο Παναθηναϊκός, 2-1 την ΑΕΛ στο 93′!

Επτάψυχος αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός! Παίζοντας ακόμη και με εννιά παίκτες, οι «πράσινοι» πήραν σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ (2-1), χάρη σε γκολ του Χίλιεμαρκ στο 90’+3’.

Ο Βιγιαφάνιες με πέναλτι είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον Περόνε να ισοφαρίζει με κεφαλιά (σε μια οριακή φάση που από το ριπλέι φαίνεται πως έρχεται από πίσω).

Αδιανόητες αποφάσεις από τον Αριστομένη Κουτσιαύτη (Άρτας) και τον α’ βοηθό του, Βασίλη Καραβασίλη (Καβάλας).

Ο πρώτος διαιτητής δεν έδωσε δύο πέναλτι του Ζίζιτς πάνω στον Μολέδο στο πρώτο ημίχρονο (στο 3’ και στο 18’) και έδωσε το τρίτο που έγινε από τον Ρέντζα στον Μολίνς στο 49ο λεπτό. Από την μεριά του, ο α’ βοηθός δεν μέτρησε κανονικότατο γκολ του Περόνε στο 90’, που καλυπτόταν από τον Κουρμπέλη!

Σωστές οι δύο κόκκινες που έδειξε στον Παναθηναϊκό ο Κουτσιαύτης. Ο Σιλά αποβλήθηκε στο 77’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (ήταν σωστή και η πρώτη που πήρε 34’) καθώς βρήκε με τις τάπες τον Ναζλίδη στο σώμα, ενώ ο Άλτμαν με ανόητη ενέργεια στο 84’ (σσ. είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα) κλώτσησε τον πεσμένο Ντέλετιτς στο κεφάλι και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Το ματς

Με φάση για την ΑΕΛ ξεκίνησε το ματς. Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Φάρκας να βρίσκεται ανενόχλητος στην «καρδιά» της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά να μην βρίσκει την μπάλα. Δευτερόλεπτα μετά και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό οι «πράσινοι» ζήτησαν σωστά πέναλτι σε κεφαλοκλείδωμα του Ζίζιτς στον Μολέδο, με τον Κουτσιαύτη να δείχνει «παίζετε». Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πάτησαν ξανά στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ του Μολίνς πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά την κυκλοφορούσε ανούσια γύρω-γύρω καθώς δυσκολευόταν να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι, ο μόνος τρόπος να απειλήσουν φαινόταν πως ήταν τα στημένα και έτσι συνέβη. Στο 17’ ο Χίλιεμαρκ με έξυπνη εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Μολέδο σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς, ενώ ένα λεπτό μετά ο πορτιέρε της ΑΕΛ έδιωξε με τα πόδια την προβολή του Βιγιαφάνιες. Στην ίδια φάση, πάντως, ο Ζίζιτς τράβηξε ξανά τον Μολέδο και τον παρεμπόδισε να κινηθεί προς την μπάλα αλλά ο διαιτητής έδειξε εκ νέου «παίζετε» αντί για την άσπρη βούλα.  

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτιαξε ακόμη δύο ευκαιρίες, τις οποίες δεν κατάφερε όπως προηγουμένως να μετουσιώσει σε γκολ. Στο 33’ και έπειτα από νέα εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, ο Κολοβέτσιος έκανε την κεφαλιά-πάσα από το ύψος του δευτέρου δοκαριού, με τον Κουλιμπαλί να βάζει την προβολή αλλά να καταφέρνει να μην βρει τέρμα, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία. Και δύο λεπτά μετά, ο Ζίζιτς με φοβερό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Χίλιεμαρκ να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ!

Με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Χίλιεμαρκ τροφοδότησε τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Φατιόν και πέρασε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ήρθε και το πέναλτι των πράσινων, με το οποίο άνοιξαν το σκορ. Ο Χίλιεμαρκ ήταν αυτός που εκτέλεσε, ο Μολίνς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά με τον Ρέντζα να τον τραβάει και τον Κουτσιαύτη να δίνει σωστά την παράβαση και τον Βιγιαφάνιες να ανοίγει το σκορ στο 50ο λεπτό.

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το προβάδισμα και οι παίκτες του έδειχναν απελευθερωμένοι! Λίγο έλειψε να την πληρώσουν όμως στο 57ο λεπτό, όταν ο Λεοζίνιο με φοβερό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λουντ υποχρέωσε τον Μπόζοβιτς σε μεγάλη επέμβαση, ενώ ο πορτιέρε της Λάρισας αντέδρασε εξαιρετικά και στο τετ-α-τετ του Χίλιεμαρκ στο 70’!

Ο Παναθηναϊκός είχε την απόλυτο έλεγχο, δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά ο Γιακούμπα Σιλά στο 77ο λεπτό άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες! Ο Αφρικανός χαφ πήγε άτσαλα πάνω στον Ναζλίδη και τον βρήκε με τις τάπες στο σώμα, με τον Κουτσιαύτη να του δείχνει σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα (ενώ και η πρώτη που είχε πάρει στο 34’ ήταν σωστή). Σαν να μην έφτανε αυτό για τους πράσινους, από την εκτέλεση της παράβασης δέχτηκαν και την ισοφάριση! Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε με πολύ φάλτσο το φάουλ, βρήκε τον Περόνε (ο οποίος φαίνεται πως έφυγε στο όριο) στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αφού άγγιξε ελάχιστα με το κεφάλι την μπάλα, νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο ματς και έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 80’ με τον Μασούρα, με τον Βλαχοδήμο να του λέει «όχι». Ο Ουζουνίδης έβλεπε τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά για τον Παναθηναϊκό, έβαλε στο 82’ τον Άλτμαν στο παιχνίδι για να κρατήσει μπάλα και να ηρεμίσει τον ρυθμό! Δεν του βγήκε, όμως! Ο Ισραηλινός, δύο λεπτά την είσοδό του στο ματς αποβλήθηκε καθώς κλώτσησε στο κεφάλι τον πεσμένο Ντέλετιτς, με τον Κουτσιαύτη να του δείχνει την άγουσα για τα αποδυτήρια!

Η επεισοδιακή αυτή αναμέτρηση, όμως, είχε κι άλλες… συγκινήσεις. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών ο Περόνε βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και με ωραία λόμπα τον νίκησε για το 2-1. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο α’ βοηθός, Βασίλης Καραβασίλης, υπέδειξε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Αργεντινό και δεν μέτρησε ένα κανονικότατο γκολ! Τα λεπτά περνούσαν αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην συμβιβάζεται με την ισοπαλία! Και εν τέλει, βρήκε το «χρυσό» γκολ. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χίλιεμαρκ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μπόζοβιτς που αιφνιδιάστηκε δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ, με την Λεωφόρο να παίρνει… φωτιά και να πανηγυρίζει έξαλλα το 2-1 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε!

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82’ Αλτμαν), Λουντ (90’ Ρέις), Μολίνς (86’ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68’ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις