Γ. Θέος: Θα κερδίσουμε τον Ρήγα, το χρωστάμε στον κόσμο

Ο Γιώργος Θέος, από τους ποιοτικότερους παίκτες που διαθέτει ο φετινός Ολυμπιακός, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 98.5, στον Γιώργο Καρδαμάκη και στην εκπομπή «αθλητισμός χωρίς όρια». Αναφέρθηκε, τόσο στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Ιτέα, αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος

και για το ματς της προσεχούς Τετάρτης με τον Ρήγα στο ΕΑΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 26χρονου μεσοεπιθετικού των «ερυθρολεύκων»:
Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας: «Υπάρχει μεγάλη πικρία για το αποτέλεσμα. Πήγαμε να παίξουμε με μία ομάδα, η οποία όπως όλες όσες παίζουν κάθε Κυριακή με τον Ολυμπιακό, θέλουν να κερδίσουν την μεγαλύτερη ομάδα της κατηγορίας, με την πιο βαριά φανέλα.
Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε πλάνο στο παιχνίδι μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι, το οποίο έχασα εγώ προσωπικά. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια να σκοράρουμε, όμως δεν μπήκε κάποιο τέρμα. Υπάρχει πίεση, ο κόσμος έχει δει την ομάδα να αγωνίζεται και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, στενοχωριέται και πικραίνεται όταν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει στην Γ’ εθνική.
Να πω ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο, γιατί ταξίδεψε στην Ιτέα, μας στήριξε και εμείς δεν καταφέραμε να τον κάνουμε χαρούμενο. Ευτυχώς, έχουμε παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες, για να ανατρέψουμε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί εις βάρος μας. Πιστεύω στην ομάδα, στη διοίκηση, η οποία είναι στο πλευρό μας και δεν μας λείπει τίποτα».
Για το αν ο ίδιος αισθάνεται πίεση στον Ολυμπιακό: «Δεν αισθάνομαι πίεση από μέρους μου. Έχω μάθει να ζω με την πίεση, καθώς σε όλες τις ομάδες είχα πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήμουν ξανά στον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα αγωνιζόταν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Κανείς δε μου είπε φέτος στον Ολυμπιακό πως θα πρέπει να πάρω την ομάδα στην πλάτη μου. Όσον αφορά το χαμένο πέναλτι, κάθε Κυριακή χάνονται πέναλτι στα γήπεδα. Ήταν μια κακή εκτέλεση και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θα μπορούσαμε, ωστόσο, να βάλουμε κάποιο άλλο γκολ και να κερδίσουμε. Θεωρώ, ότι στη φάση του δοκαριού ήμουν άτυχος».
Για το κακό ξεκίνημα στο Καρπενήσι με το Βελούχι: «Με το Βελούχι ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Το γήπεδο δεν μας βοήθησε, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Σίγουρα όμως, μια ομάδα πιο εύκολα καταστρέφει πάρα δημιουργεί. Είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πάνω στην τακτική που θα ακολουθούσαμε, δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, αλλά δε μας βγήκε τίποτα στο παιχνίδι. Παίξαμε συνολικά 14 ποδοσφαιριστές και ήμασταν ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Ήταν όλη η ομάδα πάρα πολύ κακή».
Για την κριτική που ασκείται στο πρόσωπό του: «Κλείνω τα αυτιά και δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να κρίνει και να λέει ότι θέλει. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και κάθε Κυριακή προσπαθώ να δείχνω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα θα κάνει ταμείο. Βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική, είμαστε πίσω στη βαθμολογία, αλλά πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση».
Για το αν επηρέασε την ομάδα η αλλαγή προπονητή: «Μετά την αποχώρηση του προπονητή, είχαμε τρεις μέρες μπροστά μας να δουλέψουμε για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Ιτέα. Η αλλαγή αυτή δε μας επηρέασε. Ο κ. Μπράτσος ήταν στο προπονητικό τιμ, ήξερε την ομάδα, γνωρίζαμε κι εμείς πολύ καλά τον προπονητή. Δεν πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή μας επηρέασε αρνητικά, τη στιγμή που η ομάδα παρουσίασε πάρα πολύ καλό πρόσωπο».
Για το τι λείπει από τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα νεανικό σύνολο φέτος, η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζει να δείχνει το καλό της πρόσωπο, λείπει όμως το αποτέλεσμα για να πάρει ψυχολογία η ομάδα. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα δημιουργήσαμε κλασικές ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο σκορ, να κερδίζουμε 2-0 και 3-0 και τότε πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα έλεγαν ότι Ολυμπιακός Βόλου είναι ομαδάρα. Κάθε Κυριακή, επειδή όλοι είμαστε νεαροί σε ηλικία, προσπαθούμε να δίνουμε το 100%, να προβληθούμε μέσα από αυτή την ομάδα. Παρότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, πολλοί τον παρακολουθούν. Η ομάδα έχει πάθος. Ο καθένας ποδοσφαιριστής παίζει και για τον συμπαίκτη του και πιστεύω ότι έχουμε σταθεί άτυχοι. Αν στην Ιτέα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα δεν κάναμε ευκαιρίες, θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα, όμως, έδειξε ότι έχει δυνατότητες».
Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ρήγα Φεραίο: «Ο Ρήγας Φεραίος έχει την εμπειρία της κατηγορίας, είναι κι αυτή μια νεανική ομάδα. Όπως όλες οι ομάδες που παίζουν με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα έχει άγχος. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε το άγχος του πρωταθλητισμού. Θέλουμε από τους φιλάθλους της ομάδας να μας βοηθήσουν και να έρθουν στο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος, θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να τον ικανοποιήσουμε και να τον χαροποιήσουμε. Θέλουμε στήριξη, τόσο εμείς όσο και η διοίκηση, η οποία προσπαθεί. Δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο από την διοικούσα επιτροπή. Όλα στην ομάδα είναι τακτοποιημένα».
Για το ποιες ομάδες πιστεύει πως θα πρωταγωνιστήσουν: «Υπάρχουν ομάδες, όπως η Νίκη Βόλου, ο ΝΠΣ Βόλος και φυσικά ο Ολυμπιακός, που κάνουν πρωταθλητισμό. Πάντα προκύπτει και μία ομάδα που μπαίνει «σφήνα». Δεν ξέρω ακόμη ποια θα είναι αυτή. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Με μία νίκη βρίσκεσαι στην πεντάδα, με μία ήττα κατρακυλάς στη 10η θέση. Όπως προανέφερα, οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είναι οι τρεις από το Βόλο και ο Αλμυρός, πιστεύω».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θα μιλήσω εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών. Ζητούμε συγνώμη για την ήττα στο Καρπενήσι από το Βελούχι, αλλά και για την ισοπαλία με τον Αστέρα Ιτέας, που είναι σαν ήττα για μας. Επαναλαμβάνω, θέλουμε από τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει την Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Ρήγα. Θα κερδίσουμε, γιατί δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στις επιτυχίες και στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο κόσμος είναι πικραμένος και εμείς, όμως, στεναχωριόμαστε πάρα πολύ, γιατί θέλουμε η ομάδα να πρωταγωνιστεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις