WRC – Μεξικό: Βυθίστηκε το Fiesta του Tanak (video)

Σε μία από τις πιο σπάνες σκηνές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, οι Tanak-Molder, βγήκαν εκτός δρόμου και κατέληξαν σε λίμνη!

Όλα έγιναν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας, την μήκους 9.9km Los Mexicanos. Δυόμιση χιλιόμετρα μετά την αφετηρία, ο Ott Tanak πλήγωσε την ανάρτηση του Ford Fiesta WRC με συνέπεια αυτού, να μη μπορεί να στρίψει στην αριστερή στροφή που ακολουθούσε. Βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε λίμνη, με το αυτοκίνητο του να βυθίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Το πλήρωμα κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο, με τον συνοδηγό του Εσθονού να καταφέρνει να σώσει τις σημειώσεις του, πριν το Fiesta καταλήξει στο βυθό.

To πλήρωμα αναγκάστηκε να… κολυμπήσει!

Ευτυχώς το… έπεσε στο νερό με τους τροχούς αλλά ήταν τόσο βαθιά που βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που ανοίξαμε τις πόρτες, χάθηκε πολύ γρήγορα. Είχα πρόβλημα και με το σύστημα ενδοεποκοινωνίας το οποίο αδυνατούσα να αποσυνδέσω και με τραβούσε κάτω από το νερό. Ήμασταν πολύ τυχεροί. Δεν ήταν όμορφη στιγμή“, σχολίασε ο ταλαντούχος οδηγός.

Μετά από 10 ώρες, το Fiesta WRC ανασύρθηκε από τον βυθό και επέστρεψε στο service park όπου άρχισε η συγκλονιστική προσπάθεια από πλευράς μηχανικών της M-Sport, να το επιδιορθώσουν ενόψει της επόμενης ημέρας! Άλλαξαν κιβώτιο ταχυτήτων, ντεπόζιτο, υπέρ-τροφοδότη, σύστημα ψύξης, εξαρτήματα στην εμπρός και την πίσω ανάρτηση κ.α., καταφέρνοντας σε μόλις τρεις ώρες να κάνουν το αυτοκίνητου του Tanak και πάλι ετοιμοπόλεμο!

Ήταν μία ιστορία που θύμισε τις παλιές εποχές του WRC…

Η επίσημη τηλεόραση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, δημοσίευσε ένα video που δείχνει ακριβώς τι συνέβη. Πως ο Tanak έχασε τον έλεγχο, πως το αυτοκίνητό του κατέληξε στη λίμνη και είναι χαρακτηριστική τόσο η ταχύτητα με την οποία βυθίστηκε όσο και οι αγωνιώδεις προσπάθειες του οδηγού να αποσυνδέσει τα καλώδια της ενδοεπικοινωνίας που τον τραβούσαν στο βυθό!

newsauto.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις