Πέρασε τις βασικές της θέσεις για τις αδειοδοτήσεις η Σούπερ Λιγκ

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ στα γραφεία της Ομοσπονδίας είχε την Πέμπτη (2/11) η Σούπερ Λίγκα, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον γενικό της διευθυντή, Βασίλη Γκαγκάτση, και τον νομικό της σύμβουλο, Γιάννη Οικονομάκη. Το θέμα συζήτησης ήταν ο κανονισμός των αδειοδοτήσεων και στη διοργανώτρια της πρώτης κατηγορίας υπάρχει ικανοποίηση γιατί έγιναν αποδεκτές οι βασικές τους εισηγήσεις.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται πριν ανακοινωθεί ο νέος κανονισμός.
Η μία σημαντική απόφαση που πάρθηκε είναι να μην ανακαλούνται οι άδειες μεσούσης της περιόδου, αφού σε αντίθετη περίπτωση διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την καθαρή θέση των ΠΑΕ. Ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό το να μην ισχύσει φέτος το κριτήριο της αρνητικής καθαρής θέσης. Πρόκειται για κάτι οικονομοτεχνικό, με το οποίο αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάποιες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός.
Τέλος, υπάρχουν 2-3 άρθρα που θα επαναδιατυπωθούν αφού υπάρξει εκ νέου συνάντηση. Να σημειωθεί πως στη Σούπερ Λίγκα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους γιατί οι εισηγήσεις τους εισακούστηκαν. Παρεμπιπτόντως, οι εισηγήσεις αυτές προέκυψαν μετά από επαφές και προτάσεις των ίδιων των ΠΑΕ έπειτα από ραντεβού που είχαν οι νομικοί σύμβουλοι των ομάδων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις