Βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να μην κέρδισε στο Αλκαζάρ τον Τύρναβο και να έμεινε στο 0-0, ωστόσο, αυτός ο βαθμός ίσως αποδειχθεί… χρυσάφι για τους «ερυθρόλευκους». Κι αυτό, γιατί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά από τη Ζάκυνθο που ακολουθεί στην 4η θέση και…

…τρεις από την ΑΕΛ που είναι πέμπτη. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περίπτωση που Ολυμπιακός και Λάρισα έχουν μόνο νίκες μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου (ο Ολυμπιακός θα δώσει τέσσερα ματς και η ΑΕΛ πέντε), οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι της Λάρισας. Αν οι «βυσσινί» σ’ ένα από τα παιχνίδια με Φωκικό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηρακλή (εκτός) και Εθνικό Γαζώρου, Ζάκυνθο (εντός) χάσουν βαθμοί, τότε και ο Ολυμπιακός θα έχει την… πολυτέλεια να μην κερδίσει ένα από τα ματς που έχει να δώσει με Αιγινιακό, Φωκικό (εντός), Εθνικό Γαζώρου και Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας.
Με την προϋπόθεση, βέβαια, να μην κάνει νικηφόρο σερί η Ζάκυνθος, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέχρι τέλους της κανονικής περιόδου τους Ηρακλή, Αγρ. Αστέρα, Πιερικό εντός και Καλαμαριά, Λάρισα εκτός έδρας.
Όσο για τη Λαμία που έχει αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό, πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση της υπόθεσης του αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Αν η ομάδα της Φθιώτιδας χάσει τους τρεις βαθμούς, τότε θα μπλέξει σε περιπέτειες, όσον αφορά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Κι αυτό, καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Συγκεκριμένα έχει να παίξει εντός με Ηρακλή και Καλαμαριά, ενώ εκτός θα αγωνιστεί με Τύρναβο και Αιγινιακό. Την τελευταία αγωνιστική η Λαμία έχει ρεπό.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο Ηρακλής έχει ξεφύγει 15 βαθμούς από τον τρίτο της κατάταξης Ολυμπιακό, πράγμα που σημαίνει πως αν η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώνοντας τώρα, ο «Γηραιός» θα έμπαινε στα πλέι οφ με 8 βαθμούς, έναντι κανενός του Ολυμπιακού Βόλου…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις