Έξι συμβόλαια προτεραιότητα στην ΑΕΚ

Το παν για να διατηρήσει ακέραιο τον κορμό της θα κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ και γι’ αυτό το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν επαφές με παίκτες για επέκταση των συμβολαίων τους.

Προτεραιότητα για τους «κιτρινόμαυρους» αποτελούν, όπως είναι λογικό, οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Γιάκομπ Γιόχανσον και ο Γιάννης Ανέστης. Με τον πρώτο δεν είχε βρεθεί πρόσφορο έδαφος στην επαφή που είχε γίνει στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα επιχειρήσει να διευθετήσει ο ίδιος το ζήτημα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία και πάλι, δεν αποκλείεται ο Μανόλο Χιμένεθ να ζητήσει την απόκτηση μέσου για τον Ιανουάριο, καθώς θέλει οι παίκτες του να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι, αν και ο Σουηδός μέσος δεν έχει δώσει δικαιώματα και είναι άριστος επαγγελματίας. Για τον Ανέστη τα πράγματα είναι πιο απλά και παρότι προσέλαβε ξένο μάνατζερ δείχνοντας πως κοιτάζει και προς το εξωτερικό, η ΑΕΚ έχει προβάδισμα, ειδικά από τη στιγμή που τεχνικός διευθυντής είναι ο άνθρωπος που τον έφερε στην ομάδα.
Σε ό,τι αφορά στον Αντρές Σιμόες, μπορεί το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο με δεδομένο το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων στο πρόσωπό του, δεν είναι απίθανο η ΑΕΚ να σπεύσει να του προτείνει επέκταση συνεργασίας με αύξηση των αποδοχών του που είναι 280.000 ευρώ.
Με τον Πέτρο Μάνταλο, που επίσης δεσμεύεται ως το 2019, έχει ήδη γίνει μια ουσιαστική κουβέντα και ίσως και μέσα στο μήνα να κλείσει το ζήτημα. Άλλωστε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την πρώτη στιγμή της ρήξης πρόσθιου χιαστού που υπέστη ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε δώσει σαφή εντολή για να δρομολογηθεί το ζήτημα του συμβολαίου του.
Στην ατζέντα της ΑΕΚ υπάρχει και η επέκταση της συνεργασίας της με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που ουσιαστικά δεσμεύονται ως το 2019 (είχαν υπογράψει για 2+1 χρόνια), καθώς υπάρχει εκτίμηση για την προσφορά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις