Γλίτωσε από «έμφραγμα» ο Ολυμπιακός

Στον φετινό Ολυμπιακό, ακόμα και στις καλές του εμφανίσεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάτι που αποδείχθηκε και σήμερα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή παρουσιάστηκε πολύ ορεξάτη και φρέσκια μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, βάζοντας τους φιλοξενούμενους από το 25′ και έπειτα μέσα στα καρέ τους, ωστόσο λόγω της εξωπραγματικής εμφάνισης του Επασί, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ο δείκτης του σκορ έμεινε μόνο στο 1-0, χάρη στο γκολ του Ζιλέ στο 43′, αλλά φαινόταν ότι η διεύρυνση του προβαδίσματος ήταν θέμα χρόνου.

Τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Φορτούνης στο 53′, όταν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Τριποτσέρης πάνω στον Κούτρη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λεβαδειακός στη μοναδική του φάση στο παιχνίδι στο 68′ ισοφάρισε σε 1-1 με την κεφαλιά του Γιακουμάκη.

Τελικά, τα πολλαπλά εμφράγματα αποφεύχθηκαν στο 84′. Ο Κούτρης έπιασε ένα σουτ από πολύ μακριά και ο κορυφαίος -μέχρι τότε- του παιχνιδιού έκανε το μοναδικό του λάθος, στέλνοντας ουσιαστικά μόνος του την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ολυμπιακού, που πάτησε έστω και προσωρινά κορυφή.

Πώς έπαιξαν

Με το γνώριμο και απαράλλαχτο σε ό,τι αφορά τη διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή, προτιμώντας το δίδυμο των Μποτία-Σισέ στα σέντερ μπακ, τον Ομάρ στα δεξιά, Ταχτσίδη και Ζιλέ στα κεντρικά χαφ και τους Μάριν, Καρσελά στα άκρα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ που είχε ως δεκάρι τον Φορτούνη.

Από την άλλη μεριά, για ακόμα μια φορά, ο Ζοσέ Ανιγκό σε παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων προτίμησε τριάδα στην άμυνα (Τριποτσέρη, Φαβάρο, Λεονάρντο), τον Γιακουμάκη στην κορυφή και τους Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί να κινούνται πιο ελεύθερα μεσοεπιθετικά.

Το ματς

Νωθρός, νωχελικός και δυσλειτουργικός παρουσιάστηκε στα πρώτα λεπτά του ματς ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό, απόρροια πιθανότατα και της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ φαινόταν σε κάποιες στιγμές βιαστικός για να τελειώσει τον αγώνα με πολλά γεμίσματα από αριστερά και δεξιά, με Μάριν και Καρσελά αντίστοιχα.

Βέβαια, την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός δεν φανέρωνε και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη αμυντικά ενώ δημιουργικά ήταν ανύπαρκτος, με τον Γιακουμάκη να είναι εντελώς μόνος και χωρίς βοήθειες ανάμεσα στον Μποτία και τον Σισέ και μάλιστα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ωστόσο, η απόδοση των παικτών του Τάκη Λεμονή ανέβαινε από φάση σε φάση και από το 25’ και μετά η πολιορκία στα καρέ του Επασί ήταν διαρκής, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Σε εκείνο το λεπτό, ο Καρσελά έκανε την ατομική προσπάθεια και μπήκε στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φορτούνη και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Επασί.

Μέχρι το 34’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες, με τον Ταχτίδη στο 29’ να κάνει την αρχή, αλλά τον Επασί να του λέει «όχι» στο πλασέ που επιχείρησε ενώ είχε πλάτη στην εστία, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος αρνήθηκε το γκολ στον Ανσαριφάρντ σε φάση τετ-α-τετ.

Μάλιστα, το κακό –εκτελεστικά- βράδυ του Ιρανού πιστοποιήθηκε ένα λεπτό αργότερα, που εντελώς ανενόχλητος απέναντι στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Η μεγαλύτερη στιγμή χάθηκε στο 34’, όταν ο Κούτρης γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος, Φορτούνης νικήθηκε από τον Επασί.

Τελικά, το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 43’, όταν ο Ζιλέ πήρε την πάσα από τον Φορτούνη, έκανε την προσποίηση αποφεύγοντας τους Τριποτσέρη και Ζαραδούκα και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ, δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε μια άνετη νίκη, αφού ο Λεβαδειακός επιθετικά δεν απειλούσε.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή του 45λέπτου να πετύχει και το δεύτερο γκολ, βάζοντας τέλος στο ενδιαφέρον που είχε ο αγώνας με το 1-0. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Τριποτσέρης «κλείδωσε» το χέρι του Κούτρη μέσα στην περιοχή, ο Διαμαντόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα άουτ, στο πρώτο του χαμένο πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 55’ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ νικήθηκε και πάλι από τον Επασί σε απευθείας πλασέ στην κίνηση, κάτι που επαναλήφθηκε και στο 61’ σε φάση τετ-α-τετ του Ιρανού. Ήταν ξεκάθαρο, ότι παρά το υπέρ του σκορ, το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είχε «στραβώσει» και αυτό πιστοποίησε ο Λεβαδειακός.

Στο 68’ ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιακουμάκης χωρίς καν να σηκωθεί από το έδαφος (σηκώθηκε σε λάθος χρόνο ο Σισέ) πήρε την κεφαλιά, κάνοντας το 1-1, αφού ο Προτό δεν είχε απάντηση στο τέλειωμα του Έλληνα επιθετικού. Μάλιστα, λίγο έλειψε στο 71’, οι Βοιωτοί να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι, αλλά στην κόντρα ο Γιακουμάκης είδε το πλασέ του να σταματά στον Προτό.

Η γκέλα ήταν προ των… πυλών του Ολυμπιακού, ωστόσο η λύτρωση ήρθε στο 84’. Ο Κούτρης τόλμησε το πολύ μακρινό σουτ, ο Επασί ήταν απροετοίμαστος και από ωραίος έγινε… μοιραίος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό – Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης – Ζιλέ, Ταχτσίδης (77′ Μαρτίνς) – Καρσελά (60’ Σεμπά), Φορτούνης (80′ Τζούρτζεβιτς), Μάριν – Ανσαριφάρντ

Πάγκος: Καπίνο, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Πάρντο

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58’ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89′ Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

Πάγκος: Ναμάσκο, Αντιλέχου, Καλτσάς, Ιωαννίδης, Νίκας

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις