Ανατροπή ζωής για τον ΠΑΟΚ, που λύγισε τον μάγκα Ατρόμητο

Ζορίστηκε, αλλά… σκαρφάλωσε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του βορρά» είδε τον Ατρόμητο να παγώνει ακόμη περισσότερο την Τούμπα με τον νεαρό Στρούγγη (22’), τρεις μέρες, μάλιστα, αφότου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο(!), αλλά το εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και η… καραμπόλα του Κάμπος στο 73’, έφεραν την ανατροπή (2-1), με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει βαθιά ανάσα!

Το πέναλτι, πάντως, με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι… το είδε μόνο ο διαιτητής Παπαπέτρου, καθώς ο σκόρερ των Περιστεριωτών, Στρούγγης, έχει «τσιμπήσει» πεντακάθαρα την μπάλα από τον Μακ και στη συνέχεια υπάρχει επαφή και πέσιμο του Σλοβάκου.

Σοβαρά λάθη, δε, έχει κάνει και ο βοηθός Σίπκας, καθώς «κόβει» με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Ούμπιδες στο «ένας εναντίον ενός» στο 0-1 και τετ-α-τετ του Πρίγιοβιτς, μετά το 2-1…

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο» και «έπιασε» ξανά την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα του τρομερού Ατρόμητου στο πρωτάθλημα!

Το ματς

«Καυτός», παρότι επικρατούσε… παγωνιά -για τελευταία φορά- στην Τούμπα, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τους παίκτες του να ξεδιπλώνονται περίφημα και να «γεμίζουν» την εστία του Ατρόμητου, με τον Κάμπος να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Μάτος να στέλνει, με κεφαλιά, την μπάλα στην αγκαλιά του -προετοιμασμένου, πάντως- Γιαννιώτη.

Στο 7ο λεπτό, μάλιστα, σε φάση-καρμπόν, αλλά με τη σέντρα να γίνεται από αριστερά και τον Κρέσπο να παίρνει αυτήν τη φορά την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, και με τους φιλοξενούμενους να «σφίγγουν» την άμυνά τους, ο «δικέφαλος του βορρά»… σταμάτησε. Δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, ενώ ο Κουλούρης, που προτιμήθηκε αντί του Πρίγιοβιτς, ήταν απελπιστικά μόνος του στην κορυφή. Για να «χτυπήσει» η κόμπρα που λέγεται… Ατρόμητος του Κάναντι, με το 3-5-2 να δουλεύει και πάλι άψογα.

Στο 22’, λοιπόν, στην πρώτη, ουσιαστικά, «επίσκεψή» τους στα καρέ του Ρέι (μετά από ένα ανεκμετάλλευτο κόρνερ, στο 8’), οι Περιστεριώτες «χτύπησαν» με τον Στρούγγη! Ο 20χρονος, που, μόλις το περασμένο Σάββατο, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε στην Τούμπα το ντεμπούτο του, πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους, έλαβε το… συστημένο από το φάουλ του Ούμπιδες και με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους!

Μέχρι να συνέλθει ο ΠΑΟΚ, πέρασαν αρκετά λεπτά, με τους γηπεδούχους να απειλούν, τελικά, για την ισοφάριση στο 34’, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία! Μετά από νέα σέντρα του Κάμπος, ο Ελ Καντουρί βγήκε μόνος του με τον Γιαννιώτη, αλλά έκανε… στραβοκλωτσιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 40’, δε, η μπάλα στρώθηκε στον Κάνιας, ο Ισπανός σούταρε, αλλά και αυτή η φάση είχε την ίδια κατάληξη (τις πινακίδες), για να έρθει και μια… απάντηση από τον Ατρόμητο, στην κόντρα, όταν, στο 41’, μετά το γύρισμα του Ντάουντα από αριστερά, ο Βασιλακάκης σούταρε άουτ! Η ισοφάριση, τελικά, ήρθε στο κομβικό 45ο λεπτό, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να στέλνει τον Στρούγγη… από τον παράδεισο στην κόλαση!

Ο ρέφερι του ματς έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά δεν υπάρχει καμία παράβαση, καθώς ο νεαρός αμυντικός έχει «τσιμπήσει» πεντακάθαρα την μπάλα από τον Μακ και μετά υπάρχει επαφή και πέσιμο του Σλοβάκου στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βιεϊρίνια, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και το 1-1 ήταν γεγονός, δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ μπήκε… τσαμπουκαλεμένα, προκειμένου να φέρει «τούμπα» το ματς και να πάρει τη νίκη. Απείλησε, ωστόσο, 15 λεπτά μετά, όταν ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ελ Καντουρί.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο «δικέφαλος» έχασε άλλη μία, τεράστια ευκαιρία, με τον Ρισβάνη να σώζει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μάτος, δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Λουτσέσκου ξεφύσηξε ανακουφισμένος.

Μετά από φάση διαρκείας, με… δεκάδες κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Κάμπος, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε ξανά στον Ούμπιδες και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη, για το 2-1, που δεν άλλαξε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιερίνια, Τσίμιροτ (Πρίγιοβιτς 65΄), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (Σάκχοφ 84΄), Μακ (Λημνιός 78΄), Κουλούρης

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης, Μπουσουλάτζιτς, Ρισβάνης, Ντιγκινί, Μάντσον, Ντάουντα, Ούμπιδες, Στρούγγης

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις