Ο Ολυμπιακός την πρόκριση, ο Κισσαμικός τις εντυπώσεις

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Χωρίς να αγχωθούν, οι ερυθρόλευκοι ήρθαν 1-1 στα Περιβόλια κόντρα στον Κισσαμικό και τερμάτισαν στην 1η θέση του 5ου ομίλου.

Πολύ καλό παιχνίδι στα Χανιά καθώς οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν καθόλου το παιχνίδι και τα έδωσαν όλα. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όπου βρήκαν δίχτυα με τον Τζούρτζεβις 30’ (είχε δύο δοκάρι στο 34’), ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες.

Οι παίκτες του Πετράκη δεν το… έβαλαν κάτω και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 68ο λεπτό με τον Αποστολίδη. Στο φινάλε οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, όμως το ωραίο σουτ του Τζούρτζεβιτς (90+4′) λίγο πριν την εκπνοή σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Ολυμπιακός 7 (6-2)
Αστέρας Τρίπολης 6 (6-3)
Κισσαμικός 3 (3-3)
Αχαρναϊκός 0 (0-7)

Το ματς:

Πολύ ζωηρό ξεκίνημα στα Περιβόλια κι από τις δύο ομάδες. Ο Κισσαμικός δεν είχε καθόλου άγχος κι έπαιξε αρκετά ανοιχτά ψάχνοντας το γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν αιφνιδιάστηκε και χωρίς καν να χρειαστεί να βάλει το πόδι στο γκάζι άρχισε να φτιάχνει ευκαιρίες και στρίμωξε για τα καλά τους γηπεδούχους.

inner

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, είχαν τον έλεγχο κι έβγαζαν τελικές προσπάθειες με κάθε τρόπο. Μια-δυο-τρεις και η… ζημιά έγινε. Στο 30’ ο Μπεν είδε την έξυπνη κίνηση του Ζιλέ, που γύρισε με τη μία την μπάλα στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος με ψύχραιμη προβολή άνοιξε το σκορ. Οι Χανιώτες δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Από τη μία μπορούν να νιώθουν άτυχοι, όμως απ’ την άλλη και τυχεροί αφού ο Τζούρτζεβιτς στο 34’ σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το ματς συνέχισε να έχει καλό ρυθμό μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όπου βρήκε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Πιο ήρεμο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες πάντως να συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα οι παίκτες του Τάκη Λεμονή να δοκιμάζουν την τύχη τους με σουτ έξω από την περιοχή τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Κισσαμικού επιτέθηκαν κυρίως από τα δεξιά και τελικά κατάφεραν να βρουν το γκολ με ωραία ατομική ενέργεια του Αποστολίδη στο 68ο λεπτό.

inner

Μετά το 1-1 οι Χανιώτες έδωσαν μέτρα στον Ολυμπιακό κι έριξαν το βάρος στα μετόπισθεν. Οι Πειραιώτες άφησαν να περάσουν αρκετά λεπτά, όμως στο τέλος άρχισαν να ρολάρουν και πάλι. Στο φινάλε, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πίεσαν πολύ κι έχασαν ευκαιρίες, όμως στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ είχε κι άλλο δοκάρι ο Τζούρτζεβιτς στο 90+4′ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:


Κισσαμικός (Γιώργος Πετράκης): 
Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84’ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73’ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61΄ Τασιούλης)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Λάμπρου (76’ Σισέ), Νικολάου, Ένχελς, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Ζιλέ, Ανδρούτσος (79’ Μάριν), Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σωτηριάδης

Γήπεδο: Περιβόλια

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις