Με τη δύναμη της έδρας ο Ολυμιακός B. κόντρα στον Αιγινιακό (pregame)

Την ευκαιρία να εδραιωθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου της Football League έχει σήμερα Κυριακή (15/3) ο Ολυμπιακός, εφόσον κερδίσει τον Αιγινιακό στο ΕΑΚ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 15.00 και με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα αποσπαστούν τέσσερις βαθμούς από τη Ζάκυνθο, αν κερδίσει η ΑΕΛ τον Φωκικό στην Άμφισσα η διαφορά…

…των τριών βαθμών υπέρ του Ολυμπιακού θα παραμείνει, ενώ θα μειωθεί η διαφορά από τη 2η Λαμία στους δύο βαθμούς.
Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ που έχει φτάσει το πρωτάθλημα δεν επιτρέπεται η παραμικρή απώλεια βαθμών και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα που έχει μπροστά του, καθώς δεν θα κληθεί να δώσει κάποιο παιχνίδι με ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, όπως δηλαδή θα συμβεί με τους Ηρακλή, Λαμία, Ζάκυνθο και ΑΕΛ.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί στο σημερινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, σκληροτράχηλη και με καλά αποτελέσματα το τελευταίο δίμηνο. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια ο Αιγινιακός μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία, ενώ ηττήθηκε από τον Ηρακλή και την ΑΕΛ εκτός έδρας. Στο διάστημα αυτό έφυγε νικητής από την Καρδίτσα και την Καλαμαριά και κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην 6η θέση, που δίνει δύο βαθμούς μπόνους στα πλέι άουτ.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε το Σάββατο και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέχεια επέλεξε 20 παίκτες για να αποτελέσουν την αποστολή (λίγο πριν την έναρξη του αγώνα θα αποκλειστούν δύο από την 18αδα).
Όσον αφορά το σχήμα που θα παρατάξει ο 39χρονος τεχνικός, η αμυντική διάταξη δεν αλλάζει, πόσο μάλιστα όταν ο Ολυμπιακός για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρίζος, με τον Ζέρη να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και τον Μπουτζίκο να καλύπτει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Οι Γιαλούσης και Μπάρμπας συνεργάζονται άψογα και θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ρόκας και πιθανότατα ο Τριανταφυλλάκος, με τον Κυζιρίδη πάντως, να διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Στις πτέρυγες προτεραιότητα έχουν οι Μπιτάνγκ και Νικολιάς (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), χωρίς ωστόσο να θεωρείται έκπληξη η συμμετοχή του Μπεριάν, ο οποίος αποθεραπεύτηκε και δηλώνει ετοιμοπόλεμος. Ο Θέος αναμένεται να παίξει ως επιθετικός μέσος, πίσω από τον Μπαλντοβαλίεφ, ο οποίος θα ηγηθεί της επίθεσης του Ολυμπιακού.
Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Κασμερίδης, Καρράς, Ιντζίδης, Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης, Μαργαρίτης και Μακρυδημήτρης.

Ο Αιγινιακός
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθεί ο Αιγινιακός στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Βόρειας Πιερίας που προέρχεται από δύο παιχνίδια δίχως να γευθεί τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους «ερυθρόλευκους».
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος υπολογίζει σε 19 ποδοσφαιριστές, ενώ μοναδική απουσία είναι αυτή του Ζούρκου, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα τραυματισμού του.
Η αποστολή: Τόλιος, Μένκα, Μπερτέν, Μπονίγια, Αντρέ, Ντεβέσα, Μπάρος, Φαμπίνιο, Γουέλκαμ, Αραμπατζής, Κ. Αχαλινόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Καζάκης, Κυνηγόπουλος, Λιόλιος, Πολύζος, Πόποβιτς, Ρίκκα, Πέντα.
Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων), Κοτζαμανίδης (Πειραιά)
Τέταρτος διαιτητής: Σωσώνης (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις