«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον πόνο του αποκλεισμού»

Ο Τσάβι Πασκουάλ παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε στο ύψος του στα play offs της Ευρωλίγκας και πως αποκλείστηκε από μια καλύτερη ομάδα. Ο Καταλανός προπονητής δήλωσε βέβαιος πως η ομάδα του ξεπέρασε τον πόνο του αποκλεισμού αυτού και κοιτάζει μπροστά, για τα ημιτελικά των play offs απέναντι στην ΑΕΚ, για τα οποία δεν αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες σε αυτό το σημείο. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής μέρας και του πρωταθλήματος. Φτάσαμε εδώ με τη φιλοδοξία που έχουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προετοιμαζόμενοι για κάθε παιχνίδι. Έχουμε μεγάλος σεβασμό για την ΑΕΚ και τον προπονητή της από τη δουλειά που έχουν κάνει φέτος. Με βάση αυτό το σεβασμό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε η αύξηση στην προσέλευση του κοινού στο πρωτάθλημα να συνεχίζεται και να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας καλύτερο θέαμα. Πάνω από όλα όλος ο κόσμος, όλη η Ευρώπη, να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο», τόνισε.
Ερωτηθείς για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε και την αγωνιστική ετοιμότητα μετά από μεγάλη περίοδο απραξίας απάντησε: «Έχουμε συνείδηση ότι παρότι κάναμε πολύ καλή σεζόν, δεν παίξαμε καλά στα τελευταία ματς και γι’ αυτό χάσαμε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε. Όμως έχει περάσει ένα διάστημα και έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τον πόνο από αυτή την ήττα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο γήπεδο, για να έχουμε ένα πλάνο σε κάθε ματς και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Είναι αλήθεια πως όταν έχεις καιρό απραξίας αυτό δεν βοηθά, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα και τους οποίους απογοητεύσαμε».
Για το αν ο ανταγωνισμός είναι υψηλότερος φέτος στα ημιτελικά, είπε: «Ποτέ δεν νιώθω φαβορί για τίποτα. Δεν είμαστε φαβορί. Νιώθω την ευθύνη να προετοιμάζω καλά την ομάδα μου, να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας. Οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ έχουν την εμπειρία της Ευρώπης, υπάρχουν πολλοί παίκτες με πολλές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ πως η σειρά με την ΑΕΚ θα είναι δύσκολη σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις