Ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Αιγινιακό

Παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα της Football League, επικρατώντας με 2-0 του Αιγινιακού στο Βόλο, κρατώντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη την εστία του. Η νίκη των «ερυθρολεύκων» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς…

…ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο τέρμα σημείωσε ο Μπαλντοβαλίεφ με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 35′ (δεύτερο στο φετινό πρωτάθλημα), ενώ το 2-0 σημείωσε ο Μπιτάνγκ στο 84′.

Σκόραρε ο Μπαλντοβαλίεφ
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της. Ο Γιαλούσης κάθισε στον πάγκο, καθώς στο βασικό σχήμα αγωνίστηκε ο Ιντζίδης. Κι αυτό, καθώς στην τελευταία προπόνηση, το Σάββατο, ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και ο Ελευθερόπουλος δεν ρίσκαρε τη συμμετοχή του.
Στα πρώτα δέκα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίχως όμως να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν το τέρμα του Τόλιου. Μετά το 10′ ο Αιγινιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και επεδίωκε να βγαίνει στην αντεπίθεση κυρίως από τα άκρα.
Η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 22′. Ο Μπαλντοβαλίεφ από το ύψος της περιοχής έπιασε το σουτ, με τον Τόλιο να διώχνει σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, στο 29′, σε σέντρα του Θέου από τα δεξιά, ο Μπαλντοβαλίεφ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στη τρίτη προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ στο 35′ ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τόλιου, ο οποίος μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του, με τον Ολυμπιακό να γράφει το 1-0.
Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αιγινιακός αν και προσπάθησε να βγει μπροστά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από το τέρμα του Ρίζου. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμη καλές στιγμές για γκολ. Στο 37′ ατομική ο Μπιτάνγκ έκανε την ατομική προσπάθεια, κλείστηκε, δεν μπόρεσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλντοβαλίεφ, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου.
Στο 43′ σουτ του Μπιτάνγκ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 84′ ο Μπιτάνγκ «κλείδωσε» τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυνατά, όπως και στο πρώτο μέρος, με στόχο να πετύχει δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» το ματς. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κυκλοφορούσαν τη μπάλα, μάρκαραν σωστά, όταν την κατοχή είχε ο Αιγνιακός και ήταν η ομάδα που πίεζε στην επίθεση.
Ωστόσο, μέχρι το 65′ δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη προσπάθεια μπροστά και στις δύο εστίες. Στο 63, πάντως, ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή, όταν μετά από πολύ ωραία οργανωμένη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια παικτών, έφτασε από τον Μπαλντοβαλίεφ στον Ζέρη στη δεξιά πλευρά, με τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων» να επιχειρεί σέντρα σουτ και τη μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία του Τόλιου.
Για να φτάσουμε στο 66′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Ο Νικολιάς από τα δεξιά έβγαλε μόνο του τον Μπιτάνγκ προ του Τόλιου, με τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό να στέλνει τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Αιγινιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0.
Στη συνέχεια ο Αιγινιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο, έπαιξε πιο επιθετικά, με τον Ολυμπιακό να κλείνει σωστά τους χώρους και να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να απειλούν το τέρμα του Ρίζου.
Στο 69′ ο Αραμπατζής από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Πέντα με σουτ έστειλε ψηλά τη μπάλα άουτ, δίχως να ανησυχήσει η άμυνα των «ερυθρολεύκων».
Στο 84′ ο Μπιτάνγκ πήρε το «αίμα» του πίσω και αυτή τη φορά δεν αστόχησε στην ασίστ που του έβγαλε ο Μπαλντοβαλίεφ. Πλάσαρε εύστοχα τον Τόλιο, γράφοντας το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.
Στα τελευταία λεπτά το ματς κύλησε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με εξαίρεση ένα πλασέ του Κυνηγόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Ρίζος στο 88′.
Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς, αξιοποιώντας σ’ ένα ακόμη παιχνίδι την έδρα του, από τότε που την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Ελευθερόπουλος και εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας μάλιστα σε δύο βαθμούς τη διαφορά από την 2η της κατάταξης Λαμία.

Σκόρερ: 35′ Μπαλντοβαλίεφ, 84′ Μπιτάνγκ
Κίτρινες: Νικολιάς-Γιαζιτζόγλου
Διαιτητής:Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων), Κοτζαμανίδης (Πειραιά)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Ιντζίδης, Μπάρμπας, Ρόκας (55′ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ (86′ Μπεριάν), Νικολιάς, Θέος (76′ Μακρυδημήτρης), Μπαλντοβαλίεφ.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Μπάρος, Πέντα, Ντεβέσα, Μπερτέν, Ρίκκα (85′ Πόποβιτς), Γουέλκαμ (62′ Φερέιρα), Καζάκης (76′ Κυνηγόπουλος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις