Ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται ξανά ομάδα

Αυτός ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Δεν θα σταθούμε στη νίκη που σημείωσε η ομάδα επί του Αιγινιακού με 2-0 στο ΕΑΚ, αλλά στη γενική παρουσία των «ερυθρολεύκων» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός, πλέον, έχει κερδίσει και πάλι την εκτίμηση των φιλάθλων με τον τρόπο με…

…τον οποίο αγωνίζεται, το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο παιχνίδι του και το μεστό παιχνίδι του.
Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχει καταφέρει να κάνει έδρα το ΕΑΚ, δέχεται γκολ με… αίτηση, επιθετικά βρίσκει τρόπους και φτάνει στο γκολ και προσφέρει όμορφο θέαμα στους φιλάθλους. Όλα αυτά είναι έργο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και των συνεργατών του, καθώς τους τελευταίους δυόμιση μήνες φρόντισε να αναμορφώσει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό και η ομάδα να είναι μαζί με τον Ηρακλή οι πιο σταθερές στον β’ γύρο του πρωταθλήματος.
Η νίκη επί του Αιγινιακού ήταν η έκτη εντός έδρας σε επτά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό με τον Δημήτρη Ελευθερόπολο στον πάγκο, καθώς η ομάδα έχει χάσει μόνο από τον Ηρακλή με 0-1.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έδειξε σοβαρότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι του και κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική ανέπαφη της εστία τους, σημείωσαν δύο γκολ και με τη νίκη τους αυτή διατηρήθηκαν στην 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την 4η ΑΕΛ, η οποία ωστόσο έχει κάνει το ρεπό της, ενώ πλησίασε στους δύο πόντους την 2η της κατάταξης Λαμία. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από τη Ζάκυνθο, η οποία βρίσκεται, πλέον, στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και η «μάχη» για τα πλέι οφ έχει φουντώσει. Ο Ηρακλής έχει και μαθηματικά εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, ωστόσο, οι άλλες δύο θέσεις είναι ανοιχτές. Ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του, παρότι την Τετάρτη 19/3 δεν θα αγωνιστεί, καθώς θα κάνει το ρεπό του. Η Λάρισα αναμένεται να τον «πιάσει» στη βαθμολογία, εφόσον νικήσει τον ουραγό Εθνικό Γαζώρου στο Αλκαζάρ, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν στην ισοβαθμία. Θυμίζουμε πως στα τρία τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Κ. (εκτός), τη Ζάκυνθο (εντός) και τον Ηρακλή εκτός έδρας, με τον Ολυμπιακό να έχει θεωρητικά ευκολότερο πρόγραμμα. Οι «ερυθρόλευκοι» στην τελευταία τριάδα αγώνων θα παίξουν με τον Φωκικό στο Βόλο και τους Εθνικό Γαζώρου και Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας.
Όσο για τη Λαμία που πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός τριάδας, θα παίξει κατά σειρά με Ηρακλής (εντός), Αιγινιακό (εκτός), Καλαμαριά (εντός), ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της.
Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να διαχειριστεί κατάλληλα το πρόγραμμα, να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια σοβαρότητα και στο τέλος να «κλειδώσει» μια θέση στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα τα πάντα μπορούν να συμβούν σ’ ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών, έστω κι αν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής έχουν σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση άνοδος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις