Ηττήθηκε 28-17 ο Κένταυρος από τον Ιωνικό Ν.Φ. στην πρεμιέρα της Α2

Tην ήττα γνώρισε η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς από την αντίστοιχη ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, με σκορ 28 – 17. Η διαφορά στο σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, καθώς ο Κένταυρος είχε να αντιμετωπίσει τόσο τις ελλείψεις του, όσο και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το δεύτερο της φετινής περιόδου…

…(μετά το φιλικό με τον Αρχέλαο Κατερίνης), ενώ οι υπόλοιπες 9 Αθηναϊκές ομάδες του ομίλου, όπως και ο Ιωνικός, έχουν δώσει από πολλά φιλικά προετοιμασίας στην Αθήνα. Έτσι ένα ολέθριο πρώτο 15λεπτο για την ομάδα της Μαγνησίας, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα του Ιωνικού πέτυχε ένα επιμέρους 9 – 1, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Ιωνικού να ξεφύγει στο σκορ, και να βάλει βάσεις από νωρίς για την νίκη του.
Στο παιχνίδι η ομάδα του Ιωνικού μπήκε πολύ δυνατά, εκμεταλλευόμενη το αρχικό μούδιασμα των παικτών του Κενταύρου, και να προηγηθεί 6 – 3 στο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα καταφέραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να μειώσουν σε 7 – 6 στο 17ο λεπτό. Οι παίκτες του Ιωνικού με πιο καθαρό μυαλό πήραν τελικό προβάδισμα πέντε τερμάτων με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (14 – 9)
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ολέθρια για την ομάδα της Αγριάς, με σωρεία λαθών από τους παίκτες της, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και συνεχόμενες δίλεπτες αποβολές και να παίζει με παίκτη λιγότερο για ένα οκτάλεπτο. Έτσι στο 40ο λεπτό ο Ιωνικός διεύρυνε τη διαφορά στο 20 – 9. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο του τέρμα, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κένταυρος το πέτυχε στο 42ο λεπτό, με τον Μακρή. Στο 45ο λεπτό η διαφορά εκτοξεύτηκε στη μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα του Ιωνικού (23 – 10).
Οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα καταφέραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και να μειώσουν στο τελικό 28 – 17. Από την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κώστας Μιμίκος με πέντε τέρματα, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως οι παίκτες του Κενταύρου επέδειξαν πολυφωνία στο σκοράρισμα, με 9 από τους 11 παίκτες γηπέδου που χρησιμοποιήθηκαν, να σκοράρουν.
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 6-3, 7-5, 9-6, 11-7, 14-9 (ημχ.),
17-9, 20-9, 23-10, 24-12, 26-13, 28-17.
Ιωνικός ΝΦ (ΜΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ): ΛΕΡΟΥΤΣΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (2), ΚΩΣΤΑΣ (1), ΚΡΗΤΙΚΟΣ (7), ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, (6), ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ (1), ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ, ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ (2), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (7), ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ (2), ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΨΑΛΗΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.
Αγριά Βόλου Κένταυρος (ΤΣΙΑΠΑΣ): ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΡΙΔΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ (1), ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (1), ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ (2), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ΑΣΑΡΙΔΗΣ (2), ΑΣΤΕΡΗΣ (1), ΖΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (2), ΝΟΥΛΗΣ (2), ΜΙΜΙΚΟΣ (5), ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (1).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου
Ολυμπιακός- Αναγέννηση Βύρωνα 32-27
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων- ΓΑΣ Καματερού 23-30
ΟΦΝΙ- Έσπερος Καλλιθέας 23-21
ΕΣΝ Βριλησσίων- Θρίαμβος Αθηνών 24-20

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις