Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης νεανίδων η Βούλγαρη του ΠΑΟ Βόλου

Ο Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου συνεχίζει να χαρίζει διακρίσεις στην ελληνική πάλη διεθνώς. Μια ακόμη επιτυχία κατέγραψε η Λυγερή Βούλγαρη, ο οποία εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης νεανίδων.

Η πρόκριση θα κρινόταν από το διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης, το Βουκουρέστι, όπου συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίες αθλήτριες από 28 κράτη της «γηραιάς ηπείρου».
Ανάμεσά τους βρέθηκε και η Λυγερή Βούλγαρη, η οποία έφερε εις πέρας την αποστολή της με δύο νίκες και μία ήττα. Μάλιστα η ήττα αυτή προήλθε από τη Γαλλίδα με 8-1 στα σημεία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο τουρνουά.
Ωστόσο η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια βρέθηκε να χάνει με 5-0 από τη Σουηδέζα αθλήτρια, αλλά στη συνέχεια έκανε τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας με 15-8.
Ακολούθησε ο αγώνας για τις θέσεις 3-5, που ήταν και ο καθοριστικός για το χάλκινο μετάλλιο. Εκεί η 19χρονη αθλήτρια κατόρθωσε να επιβληθεί της Λετονής αντιπάλου της με 7-3 κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο και συγχρόνως την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η εν λόγω διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Ντόρτμουντ της Φερμανίας στα τέλη Ιουνίου. Εκεί η Λυγερή Βούλγαρη φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει αξιόλογη εμφάνιση και να εκπροσωπήσει επάξια την πόλη μας και την Ελλάδα γενικότερα σε ένα πολύ σημαντικό τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η 19χρονη Βούλγαρη προπονείται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη και του Στάθη Τζουμπουσλή. Οι δύο προπονητές του ΠΑΟΒ την έχουν βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να παρουσιάσει θεαματική βελτίωση και πλέον να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών στην ηλικία της σε Ελλάδα και Ευρώπη…
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις