«Αποτυχία αν δεν πάρουμε μετάλλιο»


Μοιράσου το άρθρο

Αποτυχία θα αποτελεί για την Εθνική αν δεν πάρει μετάλλιο στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας χωρίς κανέναν απολύτως φόβο. Πάντως υπενθύμισε πως παρότι το ταλέντο υπάρχει, θα πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη η δυναμική της ελληνικής ομάδας.

«Ακόμα είναι νωρίς, αλλά Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Ελλάδα, ίσως και η Ιταλία. Γενικότερα είναι 6-7 ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γνωρίζουμε τα ρόστερ γιατί τώρα ολοκληρώνονται. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να ήθελαν να παίξουν, αλλά δεν μπορούν για διάφορους αντικειμενικούς λόγους. Ο Κώστας Κουφός ήθελε να είναι εδώ, αλλά ένας τραυματισμός δεν του το επέτρεψε. Αντίστοιχα γίνεται και στις άλλες ομάδες. Μιλάμε για υψηλό επίπεδο και οι προσδοκίες μας είναι υψηλές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν θες να προχωρήσεις πρέπει να κατακτήσεις τους πιο μικρούς στόχους και μετά να πας στο μεγαλύτερο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Έχουμε μια ομάδα που έχει ταλέντο και είναι από τις καλές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε. Στη θεωρία είναι όλα καλά, αλλά θα πρέπει να πάρεις αποτέλεσμα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Καρπενησίου Stoxos FM 104.
Ερωτηθείς για το πώς διαχειρίζεται την επιτυχία και την αποτυχία απάντησε: «Για να μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά σαν αθλητής και προπονητής πρέπει να διαχειριστείς και το ένα, αλλά και το άλλο κομμάτι με υπομονή και συνέπεια. Αυτοί που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό φεύγουν από τη δουλειά. Εμείς μπαίνουμε σε μια λογική να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα, αλλά από την άλλη θεωρώ πως είναι μέρος του παιχνιδιού και ο καθένας είναι συνειδητοποιημένος στη δουλειά και η φυσικά η ατάκα τόσα χρόνια είναι πως ο καλύτερος φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα».
Όσο για το γεγονός πως η Εθνική Ανδρών έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009, είπε: «Αναμφισβήτητα είμαστε εφτά χρόνια χωρίς διάκριση. Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι δεν παίζουμε μόνοι μας μπάσκετ, παίζουν και οι άλλοι. Είναι πέντε εναντίον πέντε και είναι θέμα ικανότητας και των υπολοίπων. Εγώ έχω πει εδώ και καιρό πως πρόκειται για ομάδα με ικανότητες και ταλέντο, που για εμένα θα είναι επιτυχία να μπει στα μετάλλια. Εάν δεν μπει στα μετάλλια θα είναι άλλη μία αποτυχία, απλά και ξεκάθαρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις