Σκέφτεται να αποσυρθεί ο Αλόνσο από τη Formula 1

Αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Formula 1 δηλώνει ο Φερνάντο Αλόνσο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σε αντίθετη περίπτωση σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Formula 1 και να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων. Όπως ανέφερε ο Ισπανός, «η Formula 1 έχει ακόμη για εμένα προτεραιότητα, είναι η ζωή μου. Ελπίζω, να κατακτήσω πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

 

Στο ερώτημα κατά πόσον είναι ρεαλιστικό ένα τέτοιο σενάριο, απάντησε ο Αλόνσο χωρίς περιστροφές, ότι «αν δεν δω κάποιο πρότζεκτ, που θα μου επιτρέπει, να παλέψω για νίκες, θα κοιτάξω για κάτι άλλο εκτός Formula 1». Τόνισε πάντως, ότι θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα, γιαυτό και θα πάρει την απόφαση για τη συμμετοχή σε ένα άλλο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων «το νωρίτερο τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο».

Ωστόσο οι ομάδες που μπορούν να πετύχουν πολλές νίκες και να διεκδικήσουν τον τίτλο στη Formula 1, είναι κουκιά μετρημένα, δηλαδή οι εξής δύο: Ferrari και Mercedes. Αυτό το διαπιστώσαμε και εφέτος, καθώς οι δυο τους μοιράστηκαν τις νίκες, με εξαίρεση μία πρωτιά της Red Bull στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου ο Ρικιάρντο αξιοποίησε ιδανικά τις χαοτικές συνθήκες εκείνου του Γκραν Πρι. Όμως η πόρτα για τον Αλόνσο είναι κλειστή ή – στην καλύτερη περίπτωση – μισάνοιχτη και στις τρεις προαναφερόμενες ομάδες.

Απομένει ως λύση η παραμονή στη σημερινή του ομάδα της McLaren. Μπορεί όμως να μεταλλαχθεί το team από το Γουόκινγκ το 2018 σε διεκδικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1; Λίγο δύσκολο φαίνεται, με βάση τα εφετινά – και όχι μόνον – δεδομένα.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις