Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2015 ο Σ.Σ.Βόλου

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (ΣΣΒ) ανακηρύχτηκε επίσημα από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ( ΣΚΟΕ) Πρωταθλητής ΕΛΛΑΔΟΣ 2015 στο άθλημα της Κλασσικής Σκοποβολής, με συνολικά 557 βαθμούς, έναντι της δεύτερης ομάδας του Παγκρήτιου με 436 βαθμούς, σπουδαία επιτυχία που πρόσθεσε ένα ακόμη σημαντικό τρόπαιο για το ιστορικό Σύλλογο του Βόλου…

…Η επιτυχία γιορτάστηκε φέτος με γονείς, αθλητές, προπονητές παλαιούς και νυν διοικούντες και φίλους του συλλόγου να παραβρίσκονται σε πατραπαράδοτο γλέντι, ολημερίς στο Εθνικό Σκοπευτήριο.

Το ετήσιο πρωτάθλημα της Σκοποβολής διεξήχθη σε πέντε αγωνιστικές (5) φάσεις από τον μήνα Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο 2015.
Περιέλαβε αγωνίσματα σε όλες τις κατηγορίες εφήβων- κορασίδων, νέων -νεανίδων, ανδρών- γυναικών, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στο πρωτάθλημα και η κατηγορία παίδων Α κατηγορίας ( ηλικίας 8-11 ετών) και Β κατηγορίας ( ηλικίας 12-15 ετών).
Ο ΣΣΒ πρώτευσε και στην κατάκτηση μεταλλίων με 34 συνολικά μεταξύ των οποίων 15 χρυσά, 10 αργυρά και 9 χάλκινα.
Στο αγώνισμα Β’ κατηγορίας παίδων που για πρώτη φορά εισήχθη στο πρωτάθλημα ο ΣΣΒ θριάμβευσε κυριολεκτικά αφού συμμετείχε με τέσσερις (4) αθλητές/τριες και από τους 60 που έλαβαν συνολικά μέρος για πρώτη φορά, κατέκτησε την Πρώτη, Δεύτερη, Τρίτη και την Πέμπτη Θέση, καταλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου το βάθρο απονομών και αναδείχτηκε έτσι η ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία αυτή και απέδειξε σε όλη την Ελλάδα ότι στέκεται αειφόρος αρωγός στην άθληση των παίδων από τις πολύ μικρές ηλικίες.
Σπάνιο, αλλά επίσης εξ ολοκλήρου κυριάρχησε ο ΣΣΒ και στα τρία σκαλιά του βάθρου και στα αγωνίσματα του πρηνηδόν εφήβων και στο 3χ20 νεανίδων.

Συνολικά υπήρξαν 75 συμμετοχές στο σημερινό πρωτάθλημα με αθλητές και αθλήτριες από την ηλικία των 12 χρονών.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στον πήλινο στόχο ο αθλητής του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, Κωνσταντίνος Σταμόπουλος, ο οποίος στέφθηκε χρυσός Πανελληνιονίκης αλλά και πέτυχε ΝΕΟ πανελλήνιο ρεκόρ στο ντάμπ τραπ με 121/150 .
Στην Κόρινθο και στη τελική φάση, διεξήχθη το επίπονο και απαιτητικό αγώνισμα της σκοποβολής των 300 μέτρων πρηνηδόν ανδρών.
Το αγώνισμα αυτό αποτελεί το μητρικό αγώνισμα του αθλήματος, ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και αξίζει να σημειωθεί ότι αναβίωσε και επανεντάχτηκε στο Πρωτάθλημα με αποκλειστική πρωτοβουλία του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου .
Ο ΣΣΒ στην Κόρινθο αγωνίστηκε με τέσσερις αθλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Καρπίδας που συμμετείχε τιμητικά και με τον οποίο ο σύλλογος κατέκτησε το χάλκινο ομαδικό μετάλλιο.
Εδική μνεία πρέπει να γίνει στους αθλητές τους Συλλόγου Καραγιαννέλο, Ρωμανίδη, Κόλλια και Αλεξάνδρας Χαζάπη που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πάραυτα προπονούνται και αγωνίζονται συστηματικά με τα χρώματα του Σκοπευτικού Συλλόγου, χαρίζοντας του πολύτιμους βαθμούς.

Για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Σκοποβολής, νέος θεσμός που αφορά αποκλειστικά τους μαθητές Λυκείου και ΕΠΑΛ όλης της χώρας.
Στους αγώνες αυτούς ο ΣΣΒ πέτυχε δύο (2) πρώτες πανελλήνιες νίκες, που έδωσαν πριμ στους αθλητές του 10% αντίστοιχα στον καθένα από αυτούς για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιπλέον ισχυρό κίνητρο που δίνεται από την Πολιτεία σε γονείς και νέους ώστε να αποκοπούν για λίγο από το διάβασμά τους και να ενασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό, εφόσον η πρώτη νίκη δίνει πριμ 10% η δεύτερη 8% και η Τρίτη 7%
Από τις τάξεις του ΣΣΒ, επέτυχαν την πριμοδότησή τους με πριμ 10% για 1η πανελλήνια Μαθητική Νίκη για το 2015:
-Γεώργιος Μαραγκός, τελειόφοιτος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας
-Έλλη- Ιωάννα Καρπίδα μαθήτρια της 1ης Λυκείου του Μουσικού Λυκείου Βόλου

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης καθώς και ότι όλοι οι σύλλογοι έχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου στερηθεί κάθε κρατικής επιχορήγησης.
Παραμένει όμως στο χέρι της τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των αθλητικών συλλόγων να συνεχίσουν να μάχονται για το αθλητικό ολυμπιακό ιδεώδες, και να προσφέρουν στην νεολαία ένα σοβαρό αντιστάθμισμα για τις αντιξοότητες που της επιφυλάσσονται, καλλιεργώντας συγκροτημένους και συνετούς χαρακτήρες.

Ο Σκοπευτικός σύλλογος Βόλου, μέλος του ΔΟΕΠΕΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, λόγω της ιστορικής του προσφοράς και δωρεάς στη πόλη του Βόλου με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, στέκεται αρωγός στους γονείς, στα σχολεία και στις τοπικές αρχές σε κάθε προσπάθειά τους να παροτρύνουν τους νέους στην υγιή άθληση και στον κλασικό αθλητισμό. Απουσία ικανών πόρων του συλλόγου, οι αθλητές συμμετείχαν στα έξοδα μετακίνησής τους. Η Διοίκηση του Συλλόγους επιθυμεί να ευχαριστήσει ειδικά και εξαιρετικά τον ΕΟΣ Βόλου για την συνδρομή του στις αποστολές του συλλόγου μας με την παραχώρηση δωρέαν οχήματος μεταφοράς της ομάδας μας και τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελευσίνας που και φέτος προσέφερε τους Αθλητικούς Ξενώνες Ελευσίνας για δωρεάν διαμονή όλης της ομάδας του Βόλου.
Επικεφαλής και στυλοβάτης της επιτυχίας και φέτος ο Ομοσπονδιακός Προπονητής του Αθλήματος – Προπονητής του Συλλόγου, Νικόλαος Μίχας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις