20 χρόνια Ελληνικό Summer Camp Shinkyokushinkai Karate

Τα 20 χρόνια του Ελληνικού SummerCampKyokushinkaiShinkyokushikaiγιορτάζει φέτος η Ένωση Εκπαιδευτών του Ελληνικού ShinkyokushinkaiKarateκαι διοργανώνει ένα επετειακό σεμινάριο από τις 22 εώς 26 Ιουνίου στο Παπά Νερό του Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο << KaraoulanisBeach>> και θα προπονηθούν στην όμορφη παραλία του Παπά Νερό αλλά και μέσα στο καταπράσινο χώρο του Camping Papa Nero, κάτω από την επίβλεψη μεγάλων δασκάλων του συστήματος Shihan CyrilAndrews, ShihanJuan Carlos Escalera, Sensei Petro Mageranov και φυσικά του Εκπροσώπου –Branch Chief Shihan Γιώργο Κοσμίδη και Βranch Chief Βόρειου Ελλάδος Shihan Oτάριο Μελικιάδη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το summercamp θεωρείται το πρώτο και μοναδικό διαχρονικά Καλοκαιρινό Σεμινάριο στην Ελλάδα και η ιστορία του το αποδεικνύει αυτό. Η προβολή του είχε ως αποτέλεσμα να βρει πολλούς μιμητές.

Ήταν  Ιούνιος   του 1996, όταν η Ένωση εκπαιδευτών του Ελληνικού Kyokushinkai  είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και να ακούγεται και να προβάλλεται  μετά την διάσπαση του στυλ σε δύο μεγάλες οργανώσεις την ΙΚΟ 1 και ΙΚΟ 2.

CAMP-PAPA

Ως παλαιότερος εκπαιδευτής ο Γιώργος Κοσμίδης μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες οι οποίοι στήριξαν  την υποψηφιότητα του  ως Εκπρόσωπο και σύμφωνα με τούς διεθνείς κανονισμούς τους οποίους αγνοούσανε για μεγάλο διάστημα, ανέλαβε την αρχηγία της δεύτερης μεγάλης Οργάνωσης ΙΚΟ 2. Αυτούς τούς κανονισμούς τους  γνωστοποίησε ο Γιατρός και Sempai του Kyokushinkai  από την Βουλγαρία Μέλλιος Πασχάλης, του οποίου η βοήθεια και στήριξη ήταν σημαντική και καθοριστική.

Την επόμενη  χρονιά το 1997 και αφού ξεκινήσαν οργανώνοντας ένα πρωτάθλημα στην Κομοτηνή  ο τότε Sempai  και σήμερα σήμερα  Sensei  Μέλλιος Πασχάλης  έριξε μια ιδέα για την μεγαλύτερη  προβολή και διάδοση της οργάνωσης  τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η Οργάνωση Καμπ, Σεμιναρίων όπου θα προσκαλούνται  μεγάλοι δάσκαλοι, κορυφαίοι στο είδος τους που θα βοηθήσουν  και στην βελτίωση του επίπεδο όλων Αθλητών και εκπαιδευτών αλλά και θα γίνει  η Ελλάδα γνωστή στον παγκόσμιο χώρο του Kyokushinkai KARATE.

Την περίοδο εκείνη δύο άλλοι  δάσκαλοι, ο Shihan σήμερα Οτάριο Μελικιάδης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και φίλους του και ο Sensei  Ευαγγελιδάκης Γεώργιος, ένας από τους πιο πιστούς και δυνατούς μαθητές του, πρότειναν  να οργανωθεί το 1ο Summer Camp, στον Βόλο ή στην ευρύτερη  περιοχή της  Μαγνησίας, όπου είναι και η έδρα της Ένωσής. Έτσι η ιδέα υλοποιήθηκε έχοντας πάντα στόχο, να εδραιωθεί  και να οργανωθεί  ένα Καμπ ισάξιο του εξωτερικού που θα προσελκύσει τους Αθλητές και τους εκπαιδευτές, που στήριξαν την δημιουργία της Ένωσης ως ιδρυτικά Μέλη και συγχρόνως να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των  και να ανεβεί  το τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο όλων, προσκαλώντας μεγάλα ονόματα, κορυφαίους δασκάλους τόσον από την Ευρωπαϊκή όσο και από την παγκόσμια Οργάνωση.

Το 1o Ελληνικό Summer Camp του Kyokushinkai, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1997 στον Άγιο Ιωάνννη -Παπά νερό και τα καταλύματα που διέμειναν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν τα Studios του Κου Λεβέντη, ο οποίος ανέλαβε και την μεταφορά του πρακτορείου LesHirondelles. Επίσημος προσκεκλημένος Δάσκαλος, o Άγγλος Sensei  Steven Jones  ο πρώτος Δάσκαλος του Γιώργου Κοσμίδη, ο οποίος μαζί και με τον Sempai Mέλλιο Πασχαλη δίδαξε στο Camp.

Η αρχή είχε γίνει και το όνειρο έγινε πραγματικότητα  και αυτό ήταν να εδραιωθεί και να καθιερωθεί στην συνείδηση όλων των Ελλήνων εκπαιδευτών οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα εκπαίδευσης πέραν του Ελληνικού χώρου και η προσέλευση και συμμετοχή μεγάλων δάσκαλων θα βοηθούσε πολύ στην βελτίωση των τεχνικών και στην γνωριμία της Ένωσης του Ελληνικού Shinkyokushinkai στο Εξωτερικό. Παράλληλα, με την καθιέρωση αυτής της σημαντικής διοργάνωσης θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας και γενικότερα στην Ελλάδα, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές και παραλίες, προσελκύοντας πολλούς δασκάλους και αθλητές από άλλες χώρες, οι οποίοι συνδύαζαν κάθε χρόνο διακοπές και εκπαίδευση στο άθλημα μας.

Στην συνέχεια, ήλθε τον επόμενο χρόνο το 1998, η ιδέα να προβληθούν  τα νησιά των Σποράδων  που είχαν καλύτερη πρόσβαση, στους φίλους μας από το εξωτερικό και έτσι με την στήριξη του Αείμνηστου Κυρίου Δερβένη, ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Skiathos Palace στην περιοχή Κουκουναρίες, όπου για τα επόμενα 17 χρόνια, ήταν το κυρίαρχο αθλητικό γεγονός στο Νησί της Σκιάθου και ο πόλος έλξης πολλών ξένων τουριστών που ανήκαν στο Παγκόσμιο χώρο του Kyokushinkai KARATE. Είχε γίνει πλέον θεσμός και παντού στο εξωτερικό, συζητούσαν και ρωτούσαν για το Ελληνικό Summer Camp στο οποίο συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια και κατέλυσαν στο Skiathos Palace, πάνω από 2. 000 άτομα, ενώ  πολλοί εκπαιδευτές και δάσκαλοι του Kyokushinkai, επέστρεφαν ή παρέμεναν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο όμορφο Νησί. Η Σκιάθος εκτός των ευρωπαϊκών χωρών  έγινε γνωστή και στην Ιαπωνία όπου κάθε χρόνο εξέφραζαν την επιθυμία πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι να έλθουν και να απολαύσουν την μαγευτική παραλία των Κουκουναριών και το άριστο Σέρβις του Ξενοδοχείου.

Το ελληνικό Summer Camp, είχε όμως και αλλά πολύ θετικά αποτελέσματα στους Έλληνες Εκπαιδευτές και πολλά οφέλη, αφού δίδαξαν σε αυτό οι καλύτεροι Δάσκαλοι οι Κορυφαίοι στο είδος τους, με παγκόσμιες διακρίσεις και με Ιστορία στον χώρο ξεχωριστή. Αυτοί βοήθησαν μαζί και με τους Έλληνες δασκάλους Shihan Γιωργο Κοσμιδη, Οτάριο Μελικιάδη  και Sensei Γιώργο  Ευαγγελιδάκη  να ανεβεί τόσο το τεχνικό όσο και το αγωνιστικό επίπεδο όλων των Αθλητών και των νέων εκπαιδευτών. Συμμετείχε επίσης ο χειρουργός Ορθοπεδικός- Παλαιός πρωταθλητής του SHOTOKAN Aποστολόπουλος Τάσος, με πτυχίο Μαύρης ζώνης  στο Kyokushinkai και Γραμματέας  της Ένωσης εκπαιδευτών την περίοδο 2002-2012. Η εθνική ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε συμμετείχε το 2008 μαζί με την εθνική ομάδα του Ιράν, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Sensei Γκουβούση Kων-νου. Θα πρέπει όμως να αναφερθούν   όλοι οι  δάσκαλοι  και οι  πρωταθλητές που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και την προβάλαν στο εξωτερικό, ως ένα από τα καλύτερα ποιοτικά και ποσοτικά Summer Camp και συνέβαλαν σημαντικά στην διάδοσή του.

Αυτοί είναι διαχρονικά από την έναρξη του οι Shihan  Μichael Soderkvist, Shihan Steven Jones, Shihan Kenji Midori, SenseiAllanChristensen, SenseiYamamoto, ShihanHowardCollins,

ShihanJanBelow, ShihanKeijiSanpei, ShihanFurkoKalman, SenseiKalmanArpad, ShihanShinichiSotodate, ShihanKazuoMiyoshi, ShihanAvtadilShengelia, ShihanVladmirsLavrinovics, ShihanAkiraMasuda, ShihanCyrilAndrews, ShihanAvtadilShengelia, ShihanAlexanderGoncharenko, ShihanYasuKazuKoi, SenseiAurelCondrea, SenseiKazuhito Yamano, SenseiYamadaKazuhito, ShihanJuanCarlosEscalera, ShihanPedroNoguesSorianes, ShihanLeonardoAdria, SenseiPetroMageranov,

Ιδιαίτερα όμως απευθύνουν δημόσια τις ευχαριστίες στον Shihan Cyril Anderws, που δίδαξε πολλά στο τεχνικό κομμάτι και θεωρώ έναν από τούς δασκάλους και στον Shihan Kenji Midori και Shihan Juan Carlos Escalera, που επί 4 χρόνια στήριξαν και βοήθησαν συμμετέχοντας με τους συνεργάτες τους στην άνοδο του Ελληνικού Shinkyokushinkai. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγό του Δασκάλου Γιώργου Κοσμίδη την κα  Κατερίνα, που με την προσωπική της συμμετοχή κατέγραψε όλες τις διοργανώσεις του SUMMER CAMP, από τίς πρωινές άγριες ώρες, μέχρι και τις  βράδυνες καλύπτοντας έτσι με φωτογραφικό υλικό και βίντεο όλα σχεδόν τα μαθήματα και τις προπονήσεις και εξετάσεις, μαζί με την κόρη του Βίκυ Κοσμίδου που ήταν ο Βασικός συνεργάτης  στην οργάνωση και επιμέλεια των Summer Camp. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές του αλλά και τους εκπαιδευτές της Ένωσης τους Sensei Ευαγγελιδάκη Γιώργο, Τσιάρα Δημήτριο, Σείτη Μάνο Αρίστο Μελικιάδη, Παπαγιαννίδη Φίλιππο, Κεσίδη Βιάτσεσλαβ, τον Shihan Κώστα Γάλλιό, τον SenseiΘάνο Τζίρα, Γιώργο Δαλαμάγκα, Σκαπή Ειρήνη, , τους SempaiΤσιμέτα Μιχάλη, Παπαβασιλείου Νίκος, Κρίσιλα Γιάννη, Χονδρό Χάρη, Δεληγιάννη Νίκο, Παιτήρη Παναγιώτη, Φιλιπόνη Μαρία, Ποζαπαλίδη Ηρακλή, αλλά και όλους τους εκπαιδευτές από τις άλλες οργανώσεις του Kyokushinkai στην Ελλάδα τον Shihan Παναγιώτη Αντωνίου και άλλους που στήριξαν την διοργάνωση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις